icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Weer nieuwe Beste Koop matrassen

Nieuws|Slechts 3 maanden nadat een nieuwe Beste Koop uit de matrassentest rolde, is deze al van zijn troon gestoten door wéér een nieuwe: de Meradiso 7-zones koudschuimmatras van Lidl is nog goedkoper én scoort beter dan de Beste koop uit oktober 2016.

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:24 februari 2017

matrass nieuwsbericht

UPDATE: we krijgen berichten dat de koudschuimmatras soms lastig of zelfs helemaal niet te vinden is in de Lidl-webshop. Zoeken op '7-zones koudschuimmatras 90 x 200' werkt het beste. Desondanks kan het gebeuren dat de matras even niet vindbaar is op de webshop. Lidl adverteert flink met deze Beste koop, dus de leveringsproblemen zullen tijdelijk zijn. Houd de Lidl-webwinkel dus in de gaten, of kies voor de eerstvolgende matras met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in onze Vergelijker.

Nieuwe Beste koop

Berichtten we in oktober 2016 nog dat er na jaren eindelijk weer een nieuwe Beste Koop matrassen was, na nog geen 3 maanden moet deze matras het stokje alweer overgeven aan de Meradiso 7-zones koudschuimmatras van Lidl, die nog beter en goedkoper is dan de vorige Beste koop.

LET OP: We testten ook de Lidl pocketveringmatras, maar die komt minder goed uit de test.

€100

De Lidl-matras scoort maar 0,3 rapportpunt lager dan de 2 Beste uit de Test-matrassen. Toch kost deze matras maar €100, plus bezorgkosten van €3. Dat is een fractie van de kosten van de goedkoopste Beste uit de test van €600. We zijn terughoudend in het aanbevelen van matrassen die je niet voor het kopen kunt uitproberen in de winkel, maar de prijs van deze matras is zo laag en de testresultaten goed genoeg om het risico te kunnen lopen.

Maar LET OP: aan mensen boven de 80 kg die meestal op de zij slapen, geeft de Lidl-koudschuimmatras niet genoeg ondersteuning. In de Vergelijker kun je met de filters links makkelijk de matrassen selecteren die een goede ondersteuning geven aan mensen met een zwaarder postuur.

Goed maar niet duur

Ook deze Beste Koop bewijst dat een goede matras echt niet duur hoeft te zijn. Dit in tegenstelling tot wat andere fabrikanten graag beweren.

Thuis proberen

Verder testten we een aantal matrassen die alleen via internet worden verkocht, maar die je wel uitgebreid thuis mag proberen en terugsturen als hij niet bevalt.

Log in of maak gratis kennis en bekijk de testresultaten van meer dan 65 geteste, goed verkrijgbare matrassen.