icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Consumentenbelang voorop bij nieuwe energiewetgeving

Nieuws|De Tweede Kamer heeft op 9 februari met algemene stemmen de Wet voorrang duurzaam en een aantal belangrijke wetswijzigingen voor de elektriciteits- en gasmarkt aangenomen. De Consumentbond had zich hier samen met andere organisaties hard voor gemaakt.

Gepubliceerd op:11 februari 2010


De bond heeft in een gezamenlijke actie met Vereniging Eigen Huis, VEMW, de Woonbond en Aedes bij de behandeling van de wetswijziging aangedrongen op een aantal aanpassingen van het wetsvoorstel. Het ging om voor consumenten van belang zijnde onderwerpen zoals de betrouwbaarheid van de netten, waardoor de levering van energie gewaarborgd blijft, ook bij werkzaamheden. Een transparante verantwoording van de winst- en verliesrekening door de publieke netbeheerders moet er voor zorgen dat de consument een redelijk tarief in rekening wordt gebracht.

Voorrang duurzaam

In de nieuwe wetsvoorstellen staat ook dat de kosten voor het aanpassen van de capaciteit van het netwerk niet voor rekening van de consument komen, maar voor producenten die geen duurzame energie produceren.

Lees ook: dossier energieleveranciers