icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

Streaming muziek bij providers

Bij sommige mobiele providers is het mogelijk een abonnement te nemen op een muziekstreamingdienst. Wij hebben het aanbod van 3 grote providers op een rijtje gezet. Welke diensten bieden ze aan, en wat zijn de verschillen in prijs en voorwaarden?
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Home streaming muziek bij providers

Snel naar:


Vodafone, KPN en T-Mobile bieden alle 3 een andere muziekdienst aan. Er zitten wel wat verschillen tussen de prijzen en de voorwaarden. Zo zijn niet alle abonnementen maandelijks opzegbaar. Ook zitten er verschillen tussen de muziekdiensten zelf.

Vodafone

Bij Vodafone krijg je bij de meeste mobiele abonnementen (genaamd Red en Smart) de eerste 3 maanden gratis toegang tot Napster Unlimited. Daarna wordt het automatisch omgezet in een abonnement van €9,95 per maand. Dit is maandelijks op te zeggen. Een abonnement rechtstreeks bij Napster kost ook €9,95 per maand, maar dan zijn alleen de eerste 30 dagen gratis. Bij een Black abonnement krijg je gratis toegang tot Napster.

Vodafone geeft een indicatie hoeveel data er verbruikt wordt als je naar muziek luistert. Als je de streamingkwaliteit bijvoorbeeld instelt op ‘Beste’ kun je met 1 GB 6,9 uur muziek luisteren. Kies je voor de kwaliteit ‘goed’, dan kun je veel langer luisteren: 11,6 uur.

KPN

Het Spotify premium abonnement is gratis bij het duurste mobiele abonnement van KPN. Bij de overige abonnementen kun je kiezen voor een Spotify-premiumabonnement van €7,50 per maand. Daar krijg je, naast de toegang tot Spotify, ook 1500 MB aan extra datategoed voor. Dat is handig, want als je veel muziek luistert, verbruik je ook meer data. Als je rechtstreeks bij Spotify een abonnement afsluit, kost dit €10. Maar dan heb je niet het voordeel van de extra data die KPN biedt.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je al een premiumabonnement hebt op Spotify, kun je het bestaande account koppelen aan je KPN-abonnement. Spotify is niet beschikbaar voor 'KPN Mobiel Only budget'-abonnementen. KPN biedt Spotify premium ook gratis aan bij enkele alles-in-1-pakketten (internet, televisie en vast bellen).

T-Mobile

T-Mobile biedt het Deezer Premium+ abonnement aan voor €5,99 per maand. Dit abonnement is niet tussentijds op te zeggen, het loopt tot het einde van je contract. Het 'Premium+' abonnement rechtstreeks bij Deezer kost €9,99. Je krijgt bij T-Mobile dus 40% korting, maar het is niet maandelijks opzegbaar.

Nieuw & interessant

 • datavrije-muziek
  Nieuws  |  21 apr.

  Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

  T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.
 • soundcloud-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Soundcloud Go+

  Soundcloud is een platform waar muzikanten zelf muziek kunnen delen. Met het betaalde abonnement Go+ heeft het platform nu ook gelicenseerde muziek van grote platenmaatschappijen.
 • Aftershokz-Trekz-Titanium-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Aftershokz Trekz Titanium

  Geen dopjes in je oren, deze Aftershokz-koptelefoon zit net vóór je oren. De muziek komt via je jukbeenderen binnen. Je oren blijven dus vrij, waardoor je naast muziek ook omgevingsgeluid hoort.
    2 reacties
 • koptelefoon
  9 jan.

  Podcasts: how-to

  Een podcast is een soort radio-uitzending op internet. Je kunt kiezen uit duizenden programma’s. Ze komen automatisch binnen op je smartphone, tablet of computer.