icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Streaming muziek bij providers

Bij sommige mobiele providers is het mogelijk een abonnement te nemen op een muziekstreamingdienst. Wij hebben het aanbod van 3 grote providers op een rijtje gezet. Welke diensten bieden ze aan, en wat zijn de verschillen in prijs en voorwaarden?
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Home streaming muziek bij providers

Snel naar:


Vodafone, KPN en T-Mobile bieden alle 3 een andere muziekdienst aan. Er zitten wel wat verschillen tussen de prijzen en de voorwaarden. Zo zijn niet alle abonnementen maandelijks opzegbaar. Ook zitten er verschillen tussen de muziekdiensten zelf.

Vodafone

Bij Vodafone krijg je bij de meeste mobiele abonnementen (genaamd Red en Smart) de eerste maand gratis toegang tot Napster Unlimited. De volgende 5 maanden betaal je de helft van €9,95 (de prijs van een abonnement). Daarna wordt het automatisch omgezet in een abonnement van €9,95 per maand. Dit is maandelijks op te zeggen.

Een abonnement rechtstreeks bij Napster kost ook €9,95 per maand, maar dan zijn alleen de eerste 30 dagen gratis. Bij een Black-abonnement krijg je gratis toegang tot Napster.

Vodafone geeft een indicatie hoeveel data er verbruikt wordt als je naar muziek luistert. Als je de streamingkwaliteit bijvoorbeeld instelt op ‘Beste’ kun je met 1 GB 6,9 uur muziek luisteren. Kies je voor de kwaliteit ‘goed’, dan kun je veel langer luisteren: 11,6 uur.

KPN

Het Spotify premium-abonnement is gratis bij het duurste mobiele abonnement van KPN. Bij de overige abonnementen kun je kiezen voor een Spotify-premiumabonnement van €7,50 per maand. Daar krijg je, naast de toegang tot Spotify, ook 1500 MB aan extra datategoed voor. Dat is handig, want als je veel muziek luistert, verbruik je ook meer data.

Als je rechtstreeks bij Spotify een abonnement afsluit, kost dit €10. Maar dan heb je niet het voordeel van de extra data die KPN biedt.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je al een premiumabonnement hebt op Spotify, kun je het bestaande account koppelen aan je KPN-abonnement. Spotify is niet beschikbaar voor 'KPN Mobiel Only budget'-abonnementen. KPN biedt Spotify premium ook gratis aan bij enkele alles-in-1-pakketten (internet, televisie en vast bellen).

T-Mobile

T-Mobile biedt 3 verschillende Deezer abonnementen aan:

 • Deezer Vast (€5,99 per maand). Dit abonnement is niet tussentijds op te zeggen, het loopt tot het einde van je contract.
 • Deezer Flexibel (eerste 4 maanden €1,75, daarna €9,99 per maand). Dit abonnement is maandelijks op te zeggen.
 • Deezer Family ( €14,99 per maand). Hiermee kun je maximaal 6 accounts gebruiken. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. 

Datavrije muziek 
Met een abonnement vanaf 6GB per maand hoef je bij T-Mobile niet te betalen voor muziek met MB's uit je databundel. Met 'Datavrije muziek' kun je naar verschillende muziekdiensten luisteren, onder meer Spotify, Deezer en Napster.

De ACM verbood T-Mobile de dienst aan te bieden vanwege schending van netneutraliteit, maar in april 2017 verklaarde de rechter dat muziek luisteren toch buiten de bundel om mag.  

Nieuw & interessant

 • spotify-op-Iphone
  15 sep.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.
 • datavrije-muziek
  Nieuws  |  21 apr.

  Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

  T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.
 • soundcloud-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Soundcloud Go+

  Soundcloud is een platform waar muzikanten zelf muziek kunnen delen. Met het betaalde abonnement Go+ heeft het platform nu ook gelicenseerde muziek van grote platenmaatschappijen.
 • Aftershokz-Trekz-Titanium-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Aftershokz Trekz Titanium

  Geen dopjes in je oren, deze Aftershokz-koptelefoon zit net vóór je oren. De muziek komt via je jukbeenderen binnen. Je oren blijven dus vrij, waardoor je naast muziek ook omgevingsgeluid hoort.