icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Streaming muziek bij providers

Bij sommige mobiele providers is het mogelijk een abonnement te nemen op een muziekstreamingdienst. Wij hebben het aanbod van 3 grote providers op een rijtje gezet. Welke diensten bieden ze aan, en wat zijn de verschillen in prijs en voorwaarden?

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:5 oktober 2018

Home streaming muziek bij providers

Vodafone, KPN en T-Mobile bieden alle 3 een andere muziekdienst aan. Er zitten wel wat verschillen tussen de prijzen en de voorwaarden. Zo zijn niet alle abonnementen maandelijks opzegbaar. Ook zitten er verschillen tussen de muziekdiensten zelf.

Vodafone

Bij Vodafone krijg je bij mobiele abonnementen de eerste 3 maanden gratis toegang tot Napster Unlimited. Daarna wordt het aanbod automatisch omgezet in een abonnement van €9,95 per maand. Dit is maandelijks op te zeggen. Een abonnement rechtstreeks bij Napster kost ook €9,95 per maand, maar dan zijn alleen de eerste 30 dagen gratis.

Vodafone geeft een indicatie van hoeveel data verbruikt wordt als je naar muziek luistert. Als je de streamingkwaliteit bijvoorbeeld instelt op ‘beste’ kun je met 1 GB 6,9 uur muziek luisteren. Kies je voor de kwaliteit ‘goed’, dan kun je veel langer luisteren: 11,6 uur.

KPN

Bij KPN kun je kiezen voor een Spotify-premiumabonnement van €8,99 per maand. Als je rechtstreeks bij Spotify een abonnement afsluit, kost dit €10. Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je al een premiumabonnement hebt op Spotify, kun je het bestaande account koppelen aan je KPN-abonnement.

T-Mobile

T-Mobile biedt 3 verschillende Deezer-abonnementen aan:

 • Deezer Vast (€5,99 per maand). Dit abonnement is niet tussentijds op te zeggen, het loopt tot het einde van je contract.
 • Deezer Flexibel (€9,99 per maand). Dit abonnement is maandelijks op te zeggen.
 • Deezer Family (€14,99 per maand). Hiermee kun je maximaal 6 accounts gebruiken. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Datavrije muziek

Met een abonnement vanaf 6 GB per maand hoef je bij T-Mobile niet te betalen voor muziek met MB's uit je databundel. Met 'Datavrije muziek' kun je naar verschillende muziekdiensten luisteren, onder meer Spotify, Deezer en Napster.

De ACM verbood T-Mobile de dienst aan te bieden vanwege schending van netneutraliteit, maar in april 2017 verklaarde de rechter dat muziek luisteren toch buiten de bundel om mag.

Nieuw & interessant

 • koptelefoon-apple-Xiaomi-
  Eerste indruk  |  11 jan.

  Xiaomi Airdots versus Apple Airpods

  Eind 2016 bracht Apple de Airpods op de markt. Het Chinese Xiaomi volgde vorig jaar met vergelijkbare oordopjes, de Airdots. Wat zijn de verschillen?
 • YouTube-Premium-1
  Eerste indruk  |  17 sep.

  YouTube Premium

  YouTube heeft sinds kort een abonnement: YouTube premium. Hiermee luister je muziek en kijk je YouTube video’s zonder reclame.
 • eneby-speaker-ikea-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  23 aug.

  Ikea Eneby

  Een bluetooth-speaker van Ikea. De stoffen voorkant geeft de speaker een klassiek uiterlijk. Maar we hebben beter geluid gehoord.
 • Lola-Black-joggen
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Mighty voor Spotify

  Met de Mighty Audio muziekspeler kun je naar Spotify luisteren zonder smartphone. Ideaal tijdens het hardlopen?