icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste tablet voor jou, door ons getest

Welke iPads en Samsung-tablets zijn het beste? En zijn er nog serieuze concurrenten van andere merken? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle tablets grondig te testen. Zo koop jij een goede nieuwe tablet.

predicaten

Wij hebben tablets voor je getest

Laatste update van de test: 5 juni 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke tablet uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke tablets goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen tablets op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, snelheid, accu, functies, mogelijkheden en bruikbaarheid in de praktijk. Lees meer over hoe wij tablets testen.

 • Tablets highlight 1 - makkelijk in gebruik

  1. Makkelijk in gebruik

  Even snel iets met je tablet opzoeken, daar is hij voor bedoeld. Dat moet een tablet natuurlijk wél kunnen. En niet dat je door een slecht aanraakscherm steeds het verkeerde aantikt. We beoordelen ook de bediening, hoe comfortabel een tablet in de hand en op schoot ligt,. Verder kijken we naar het installatiegemak.

 • Tablets highlight 2 - snelheid

  2. Snelheid

  Hoe lang duurt het voordat een website of een app op je tablet geladen is? Kun je meer dan 2 websites op je tablet openen voordat hij niet meer vooruit te branden is? Veel tablets blijken langzaam in gebruik. Gelukkig zijn er ook goede tablets en dat zijn niet altijd de duurste.

 • Tablets highlight 3 - accuduur

  3. Accuduur

  Het is vervelend als een tablet na een paar uur internetten alweer aan de lader moet. We meten hoe lang hij meegaat bij internetten en video's kijken. We kijken ook hoe lang je de tablet kunt gebruiken na een half uur opladen. De resultaten lopen uiteen van 3 tot 16 uur.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen tablets op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van tablets en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden