icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Zonne-energie: Zelf duurzame energie opwekken

Op steeds meer daken zie je zonnepanelen om zelf duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen zorgen voor stroom en zonneboilers voor warm water. Lees onze tips over zonne-energie.
Zonnepanelen-sfeerbeeld

Stroom uit zonne-energie

Artikel zonne energie opwekkenMet zonnepanelen wek je stroom op uit zonne-energie. De panelen worden ook wel PV-cellen genoemd. Hoe werken ze, wanneer is je dak geschikt, en aan welke praktische zaken moet je denken? Lees meer over zonnepanelen. Met PV-cellen lever je elektriciteit aan het net, maar zul je ook nog elektriciteit van het net afnemen. Dit wordt met elkaar verrekend. Lees meer over het terugleveren van stroom.

Warm water uit zonne-energie

Artikel_Zonneboilers1Een zonneboiler zorgt voor warm water op basis van zonne-energie. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak van je woning, die via een buizenstelsel is aangesloten op een voorraadvat met water. Dit water wordt dankzij de zonne-energie verwarmd. Het water kun je gebruiken voor het verwarmen van water voor kraan of douche, en soms voor het verwarmen van je woning. Je kunt een zonneboiler zelf installeren, toch huren de meeste consumenten een vakman in. Subsidie is mogelijk, die maakt een zonneboiler al behoorlijk rendabel. Een bouwvergunning is vaak niet nodig.

Bekijk meer informatie over zonneboilers.

Vergelijk energieleveranciers

Met zonnepanelen of een windmolen ben je niet zo snel volledig zelfvoorzienend. Waarschijnlijk moet je ook nog elektriciteit afnemen van een energieleverancier. Wil je weten hoe energieleveranciers scoren op prijs, duurzaamheid en klanttevredenheid? Dat bekijk je in de Energievergelijker of ga direct naar de beste energieleveranciers.

Wil je een overstap waarbij je zo min mogelijk zelf hoeft te regelen? Stap dan over via het Energiecollectief.

Meer weten over duurzame energie? Lees meer over:

Bespaar op energiekosten