icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2019

13 september 2019

Spaarders massaal in beweging bij negatieve rente

De overgrote meerderheid (80%) van de consumenten verplaatst zijn spaargeld wanneer de spaarrente negatief wordt. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

11 september 2019

Hydro Duo valt consumenten lastig met vervolgzendingen

De Consumentenbond ontvangt veel klachten over vervolgzender Hydro Duo, die mensen geld afhandig probeert te maken met ongevraagde abonnementen. Consumenten hoeven echter niet te betalen.

27 augustus 2019

Pas op voor louche loodgieters

De Consumentenbond krijgt regelmatig meldingen over oplichting door loodgieters. Ook mystery-onderzoekers van de Consumentenbond liepen tegen louche praktijken aan.

27 augustus 2019

A-merken fors in prijs gestegen

Vooral A-merken zijn het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is daardoor nog groter geworden.

26 augustus 2019

Slechts 1 op de 8 ontbijtkoeken scoort Nutriscore A

De meeste ontbijtkoeken zijn suikerbommetjes en krijgen Nutriscore C of D. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

22 augustus 2019

Onvoldoende vitamine D in multivitamines peuters

Veel multivitamines voor peuters zijn niet afgestemd op de behoefte van jonge kinderen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bijna de helft bevat (veel) te weinig vitamine D en drie producten hebben een onaanvaardbaar hoge dosis vitamine A of foliumzuur.

21 augustus 2019

Ticketmaster gaat servicekosten terugbetalen

Ticketmaster betaalt voortaan ook de servicekosten terug als een evenement geannuleerd of verschoven wordt. De Consumentenbond is blij met het besluit.

13 augustus 2019

Inspectie ontloopt verantwoordelijkheid in zaak Ryanair

De Inspectie Leefomgeving en Transport wil Ryanair geen boete opleggen voor het ontduiken van de compensatieregels. De Consumentenbond, die daar om had gevraagd, is teleurgesteld en tekent bezwaar aan tegen het besluit.

1 augustus 2019

Consumentenbond sleept Philips voor rechter om beeldbuiskartel

De Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen Philips vanwege de verboden prijsafspraken die het concern jarenlang maakte. De procedure is een volgende stap op weg naar compensatie.

30 juli 2019

Consumentenbond spreekt Ticketmaster aan over servicekosten

De Consumentenbond is met Ticketmaster in gesprek over het terugbetalen van servicekosten aan consumenten bij een geannuleerd evenement. Nu gebeurt dat in de regel niet, ten onrechte aldus de Consumentenbond.

19 juli 2019

Meer dan helft geteste traphekjes onveilig

Bij de jaarlijkse traphekjes test van de Consumentenbond blijken 8 hekjes zo gevaarlijk dat ze een 1 krijgen en het predicaat Afrader. Veel van die hekjes blijken levensgevaarlijk als ze alleen met de meegeleverde plakstrips zijn vastgezet.

16 juli 2019

Behandelstop VGZ-verzekerden bij Ikazia onacceptabel

De Consumentenbond vindt het onacceptabel dat VGZ-verzekerden per 1 juli niet meer bij het Rotterdamse Ikazia ziekenhuis terecht kunnen. De Consumentenbond trekt hierover aan de bel bij VGZ.

12 juli 2019

Dieselauto’s verrassen in uitstoottest

Voor het eerst krijgt een dieselauto, de Mercedes-Benz C220d, de maximale score in de Clean Air Index van Green NCAP. Deze test, die mede door de Consumentenbond is opgezet, beoordeelt auto’s onder meer op schadelijke uitlaatgassen.

4 juli 2019

Coulance bij verlopen rijbewijs

Op verzoek van de Consumentenbond roept het Verbond van Verzekeraars autoverzekeraars op coulant te zijn voor 75-plussers met een verlopen rijbewijs. 75-plussers lopen bij het CBR tegen lange wachttijden aan voor een nieuw rijbewijs.

3 juli 2019

Telefoonclaim: aanmelden vóór 1 september

Als je een telefoonabonnement met ‘gratis’ toestel had, kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Registreer je tijdig.

3 juli 2019

Deel beveiligingscamera’s te hacken

Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met internet, zijn niet altijd goed beschermd. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. 6 van de 12 onderzochte IP-beveiligingscamera’s bevatten kwetsbaarheden.

2 juli 2019

Dikke onvoldoendes voor babymatrasbeschermers

Veel beschermers voor babymatrassen doen niet wat ze beloven. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Vijf beschermers krijgen zelfs een 1 als testoordeel.

2 juli 2019

Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk

Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.

1 juli 2019

SNS heeft beste klantenservice

​​​​​​​De kwaliteit van de klantenservice van de SNS is het best, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Veel andere banken scoren weliswaar voldoende, maar laten nog geregeld steken vallen, zelfs bij simpele vragen.

28 juni 2019

Klimaatakkoord: lastenverdeling iets eerlijker

In het Klimaatakkoord worden belangrijke knopen doorgehakt. Belangrijkste winstpunt: de lasten worden (iets) eerlijker verdeeld over consumenten en bedrijven. Toch zijn er nog open eindjes.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in