! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2021

13 september 2021

Woningisolatie moet sneller, slimmer en socialer

Het isoleren van woningen in Nederland moet sneller, slimmer en socialer. Dat stelt een coalitie van 3 politieke partijen en 7 maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond in een manifest.

6 september 2021

Akkoord over compensatie te hoge rentes ABN AMRO

Klanten van ABN AMRO die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet, krijgen het te veel betaalde geld gecompenseerd. De Consumentenbond en ABN AMRO zijn het eens geworden over een compensatieregeling voor hen.

3 september 2021

Tonijnsalade gezonder en duurzamer

Tonijnsalade uit de supermarkt is de laatste jaren gezonder geworden. Er zit minder suiker en zout in dan 8 jaar geleden. Toch zijn er nog wel verbeterpunten, ook op het gebied van duurzaamheid.

1 september 2021

Dagaanbiedingensites meestal niet voordeliger

Dagaanbiedingensites zijn meestal niet voordeliger dan andere webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ruim de helft van de aanbiedingen zijn ergens anders net zo duur of zelfs goedkoper.

31 augustus 2021

TikTok gedagvaard om schending rechten kinderen

De Stichting Take Back Your Privacy (TBYP) daagt in samenwerking met de Consumentenbond TikTok voor de rechter. Eerder legden de organisaties al eisen neer bij het bedrijf wegens het schenden van de privacy en de consumentenrechten van kinderen.

24 augustus 2021

Veiligheids-waarschuwing traphekje Kidsriver Luca

Fabrikant Timgro waarschuwt voor veiligheidsproblemen met zijn traphekje Kidsriver Luca. De fabrikant onderzocht het traphekje nadat het faalde in een test van de Consumentenbond. Het kreeg het predicaat Afrader. 

3 augustus 2021

Compensatieregeling woekerrentes Rabobank voorbeeld voor andere banken

De Consumentenbond is blij dat Rabobank zijn klanten met consumptieve kredieten compenseert voor te veel betaalde rente. De Consumentenbond vindt dat andere banken het voorbeeld van Rabobank moeten volgen.

26 juli 2021

Alle consumenten in woekerpoliszaak Allianz uitbetaald

​​​​​​​Alle consumenten met een woekerpolis van Allianz die zich hebben aangesloten bij de claimactie van de Consumentenbond, zijn uitbetaald. Meer dan 99% van de consumenten ging akkoord met de schikkingsregeling.

23 juli 2021

Kosteloos annuleren bij code oranje is een recht

De Consumentenbond waarschuwt dat consumentenrechten niet opzij mogen worden gezet bij een negatief reisadvies. Reizigers die willen annuleren krijgen niet altijd hun geld terug. Dat is tegen de wet.

22 juli 2021

€750.000 boete TikTok flinke opsteker voor consumenten

De €750.000 boete die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) TikTok heeft opgelegd wegens het schenden van de privacy van kinderen is een flinke opsteker voor consumenten. Dat vinden de Consumentenbond en de Stichting Take Back Your Privacy.

21 juli 2021

Kloof autopremie en schadelast groeit

De kloof tussen wat autoverzekeraars opstrijken aan premies en wat zij uitkeren aan schadevergoeding aan klanten wordt steeds groter. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek.

16 juli 2021

Adviseur Hoge Raad stelt Airbnb in het ongelijk

De Advocaat Generaal (A-G) bij de Hoge Raad heeft voor consumenten een positief advies uitgebracht inzake Airbnb. Als de Hoge Raad dit advies overneemt, moet Airbnb te veel betaalde servicekosten terugbetalen aan ongeveer 1 miljoen consumenten.

16 juli 2021

Consumentenbond: VW stop juridische vertragingstaktiek

De Consumentenbond roept Volkswagen op om te stoppen met het continue vertragen van juridische procedures rondom sjoemeldiesels. Daarnaast om af te zien van beroep in de zaak tegen CarClaim. Deze claimorganisatie kreeg op 14 juli gelijk van de rechter in een zaak rondom sjoemeldiesels.

13 juli 2021

Philips maakt stofzuigers weer onzuiniger

Philips heeft 16 bestaande stofzuigermodellen opnieuw op de markt gebracht met een hoger motorvermogen. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De aanpassing lijkt het gevolg van het tijdelijk ontbreken van een energielabel voor stofzuigers.

12 juli 2021

Europese consumenten-organisaties dienen klacht in tegen WhatsApp

De Consumentenbond heeft samen met 7 andere Europese consumentenorganisaties en koepelorganisatie BEUC een klacht ingediend tegen WhatsApp. De klacht is ingediend bij de Europese Commissie en het Europese netwerk van consumentenautoriteiten.

9 juli 2021

Weer onveilige traphekjes in test Consumentenbond

In een traphekjestest van de Consumentenbond krijgen weer 3 modellen het predicaat Afrader. De Kidsriver Luca en de Hauck Stop n Safe 2 doorstonden de ‘duwen en trekken’-test niet. Het hekje BabyGo Safety Gate doorstond meerdere veiligheidstests niet.

6 juli 2021

Internet in Nederland is duur en wordt steeds duurder

Internet in Nederland is duur in vergelijking met andere Europese landen en het wordt steeds duurder. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en het Belgische Test Aankoop.

6 juli 2021

Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein

De kans om de ware te vinden via een datingsite of -app is klein. Bovendien zijn de platforms soms duur en zijn ze lang niet altijd duidelijk over wat ze precies kosten.

5 juli 2021

Minister moet optreden tegen cash-boetes

De Consumentenbond wil dat minister Hoekstra (financiën) ingrijpt bij banken die hun klanten kosten in rekening brengen voor het opnemen van contant geld. De banken ontlopen met dit beleid hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

2 juli 2021

Rechter veegt bezwaren Facebook van tafel

De rechtbank Amsterdam heeft korte metten gemaakt met de bezwaren van Facebook in de rechtszaak die de Data Privacy Stichting (DPS), in samenwerking met de Consumentenbond tegen het bedrijf aanspande.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in