icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat kost cloudopslag?

Het is niet goedkoop om je huis te monitoren: de meeste van de geteste camera's kosten zo'n €150 tot €200. Daar komen nog abonnementskosten bij als je de beelden wilt kunnen terugkijken of downloaden.
Peter Kulche
Peter Kulche

Expert Elektronica


Gratis live beeld

Met de beveiligingscamera's die wij testten, kun je na de koop in elk geval gratis livebeelden bekijken en krijg je een waarschuwing op de telefoon als er iets is waargenomen. Maar wil je de beelden in de cloud opslaan, let dan op de kosten en de bewaarduur.

Gratis opslag

Wil je de beelden ook laten opslaan, dan heeft Netgear op dit moment (maart 2017) het gunstigste aanbod: opgenomen beelden worden 7 dagen gratis bewaard. Ook Logitech en Nest hebben gratis opslag, maar de bewaarduur is korter (respectievelijk 24 en 3 uur).

Zijn opnamen veilig in de cloud?

Betaalde opslag 

Bij de meeste camera's geldt:  wil je meer dan een paar uur of dagen opslaan in de cloud, dan kost dat een lieve duit. Het Nest Aware-cloud-abonnement kost bijvoorbeeld:

  • €10 per maand of €100 per jaar, beelden worden 10 dagen bewaard.
  • €30 per maand of €300 per jaar, beelden worden 30 dagen bewaard.

De precieze abonnementskosten per IP-camera zijn te vinden in de vergelijker.

Tijdelijk opgeslagen 

In alle gevallen worden de beelden dus tijdelijk in de cloud opgeslagen. Als je ze langer wilt bewaren, moet je ze downloaden en ergens anders opslaan.

Geheugenkaart

Er zijn ook camera's die de opnamen op een geheugenkaartje in de camera opslaan. Nadeel is dat een inbreker de camera met opnamen en al mee kan nemen. De Netatmo Welcome Camera is zo'n camera. Die slaat in de cloud alleen foto's op. Dat is wel gratis.

De Netatmo-camera kan sinds kort bewegende beelden in Dropbox bewaren, een clouddienst voor persoonlijke online-opslag van bestanden (tot 2 GB gratis). 

Vergelijk alle testresultaten van beveiligingscamera's.

Nieuwste artikelen

Test beveiligingscamera's