icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat kost cloudopslag?

De goedkoopste camera's met cloudservice koop je voor nog geen €75. Wil je niet alleen live meekijken, maar de beelden ook opslaan in de cloud? Dan komen er meestal abonnementskosten bij. Hoe verder je terug wilt kijken, hoe duurder het cloudabonnement.

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:20 september 2018

camera-abonnementskosten

Gratis live beeld

Met de beveiligingscamera's die wij testten, kun je na de koop in elk geval gratis livebeelden bekijken en krijg je een waarschuwing op de telefoon als er iets is waargenomen.

Beelden opslaan

Wil je beelden opslaan, dan kan dat op een geheugenkaartje in de camera, op je telefoon en/of in de cloud. Zorg in alle gevallen dat je de privacywetgeving niet overtreedt. Lees meer over beveiligingscamera's en privacy.

Wil je beelden opslaan, let dan op de kosten en de bewaarduur.

Gratis opslag

Wil je de beelden ook laten opslaan, dan heeft Netgear op dit moment het gunstigste aanbod: opgenomen beelden worden 7 dagen gratis bewaard. Ook Foscam, Logitech en Nest hebben gratis opslag, maar de bewaarduur is korter. 

  • Netgear: 7 dagen
  • Logitech: 1 dag
  • Foscam: 8 uur
  • Nest: 3 uur

Lees ook hoe veilig je beeldopnamen in de cloud zijn.

Betaalde opslag 

Voor de meeste camera's geldt: wil je meer dan een paar uur of dagen opslaan in de cloud, dan kost dat een lieve duit.

In het onderstaande overzicht is Nest duidelijk het duurst: om je beelden 30 dagen te bewaren, betaal je €30 per maand:

Als je per jaar betaalt is het relatief goedkoper. Je betaalt dan meestal 10 keer de maandprijs.

Cloudopslag 1200x800

Dropbox

Sommige merken hebben zelf geen cloudopslag, maar bieden de mogelijkheid je opnamen op te slaan in je Dropbox-account. Dat geldt op dit moment voor Netatmo en Eminent.

Tijdelijk opgeslagen 

In alle gevallen worden de beelden dus tijdelijk in de cloud opgeslagen. Als je ze langer wilt bewaren, moet je ze downloaden en ergens anders opslaan. Dat gaat niet met elke app even makkelijk.

Geheugenkaart

Er zijn ook camera's die de opnamen op een geheugenkaartje in de camera opslaan. Nadeel is dat een inbreker de camera met opnamen en al mee kan nemen.

Lees ook: