icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Belastingaangifte

Wij geven je onafhankelijk advies, tips en uitgebreide informatie over de belastingaangifte inkomstenbelasting 2021. Zo wordt invullen van de aangifte een eitje en bespaar je méér belasting.

Hulp van de Consumentenbond

Belastingaangifte doen moeilijk? Niet met onze hulp. Kies de hulp die het beste bij je past. Met de gratis e-mailreeks de Belastingcoach en de Belastinggids maken wij je belastingaangifte makkelijk.
 • Belastinggids 2022 cover

  De Belastinggids

  De Belastinggids 2022 loodst je stap voor stap door de aangifte inkomstenbelasting 2021. Met praktische voorbeelden en bespaartips.

  Bestel de gids

 • belastingoach

  E-mailreeks de Belastingcoach

  Met de gratis e-mailreeks van de Belastingcoach haal je maximaal voordeel uit je aangifte. Schrijf je in en word zelf expert.

  Schrijf je in

Zelf belastingaangifte doen

Liever zelf aan de slag met je belastingaangifte? Ook dan staan we voor je klaar met tips en informatie. Zo haal je maximaal voordeel uit je belastingaangifte.

Nieuw & interessant

 • belasting-tips
  17 jun.

  10 belastingtips voor 2022

  Hoe zorg je dat je later niet meer belasting betaalt dan nodig? Wij geven tips over bijvoorbeeld schenkingen aan (klein)kinderen, aflossen van (hypotheek)schulden en aftrekbare giften en lijfrentepremies.
 • arbeidsgeschillen
  30 mei.

  Opleiding tot €1000 gratis met het STAP-budget

  Je kunt in 2022 eenmalig een subsidie van maximaal €1000 aanvragen voor een opleiding. Deze subsidie heet STAP-budget. Elke 2 maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Schrijf je op tijd in want op is op.
 • Blok-4-pagina-belasting
  29 mei.

  Verandering vermogensbelasting en aangifte

  Wil je weten wat de verandering betekent voor oude en nieuwe aangiftes? Lees onze antwoorden.
 • blauwe envelop
  21 apr.

  Update Box 3 belasting

  Het Kabinet stelt de deadline voor de bekendmaking van de nieuwe belastingregels voor de vermogensbelasting uit. 1 mei wordt dit najaar. Verder stuurt de Belastingdienst brieven over een invorderingspauze voor voorlopige aanslagen 2022. Wat staat er nu precies in deze brief?