icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Helft airfryers onder de maat - Update 27 januari 2017

Nieuws
|
Bij een onderzoek naar airfryers door de Consumentenbond blijken 11 van de 22 exemplaren lager dan een 6 te scoren. Twee modellen van Princess zijn afraders omdat ze risicovol zijn in het gebruik.
babs van der staak

Babs van der Staak   WoordvoerderBijgewerkt op:27 januari 2017

Testfoto Frietenerin

De Consumentenbond beoordeelde het bakresultaat bij gewone diepvriesfriet, ovenfriet en kroketten. Ook het energieverbruik, gebruiksgemak en de oppervlaktetemperaturen telden mee voor het testoordeel. Beste uit de test is de Philips Avance HD9240 Airfryer XL en Beste Koop de Tristar FR-6990 Crispy fryer*. Bij de Princess Aerofryer XXL werkte in de test de temperatuursensor niet goed waardoor de binnenkant oververhit raakte en het elektrische circuit doorbrandde. Bij de Princess Aerofryer XL werd de lade veel te heet, bijna 100°C. Deze airfryers kregen daardoor een zware onvoldoende: de XXL een 1,8 en de XL een 2,2.

Airfryer frites

De Consumentenbond vergeleek ook de speciale airfryer frites van Aviko met de ovenfriet van Aviko. De airfryer frites blijken ruim 3 keer zoveel zout te bevatten als de ovenfrites. Een panel van 45 consumenten proefde beide soorten, maar vond de airfryer frites niet beter dan de ovenfrites. Consumenten betalen wel €0,50 meer voor de airfryer variant.

Update 27 januari 2017: Beste Koop airfryers niet meer te koop

Lees meer informatie over airfryers.

Bekijk de video's over de airfryers en de airfryer frites