icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Disney+

Eerste indruk|Disney+ is de on demand-dienst van Disney die op 12 november gelanceerd wordt in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Een week later verschijnt de dienst ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Disney+ is tot 12 november exclusief in Nederland gratis te testen.

Gepubliceerd op:16 september 2019


Merk Disney

Prijs €6,99 per maand (vanaf 12 november 2019)


Disney+3

Conclusie: veelbelovend

De gratis testvariant van Disney + bevat nog niet gigantisch veel video's, maar laat goed zien wat de potentie is. Voor een scherpe prijs krijg je populaire films en series van Disney zelf, maar ook van Pixar en Marvel. Wel zijn er nog wat kinderziektes om te overwinnen. Zo duurt het in sommige gevallen tot een halve minuut voordat een film en serie begint te streamen en geeft de zoekfunctie niet alle resultaten weer. Maar met nog twee maanden te gaan tot de officiële lancering, verwachten we dat die er tegen die tijd zijn uitgehaald. 

Hoe werkt Disney+?

Disney+ gebruik je met een app voor smartphones en tablets met Android en iOS. Daarnaast zijn er ook smart tv apps voor tv 's met Android TV en LG tv's. Er zijn ook apps voor de Apple TV, Xbox One en Playstation 4., en is het mogelijk de dienst in je browser te bekijken. Disney+ ondersteunt Chromecast.

 

De apps zijn gratis te downloaden, maar voordat je films of series kunt kijken moet je een profiel aanmaken en een abonnement afsluiten. Dat abonnement kost 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Nederlandse gebruikers kunnen tot de officiële lancering op 12 november gratis kijken, maar dienen wel alvast een abonnementsvorm te kiezen. Opzeggen voor 12 november is kosteloos. Disney brengt wel 0,01 euro in rekening om jecreditcard of bankrekening te verifiëren.

Groots aanbod

Op Disney+ bekijk je op dit moment films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. In de toekomst komen daar ook films en series van 20th Century Fox bij, waaronder alle dertig seizoenen van The Simpsons. Daarnaast werkt Disney aan films en series die exclusief zijn voor hun on demand-dienst. Nieuwere films en series zijn beschikbaar in 4K HDR. Een tikje onhandig is het dat Disney+ niet laat zien bij welke films en series 4K beschikbaar is. Onder het kopje 4K Ultra HD en HDR is wel een selectie video's zichtbaar. 

 

Disney+2

 

Al met al wil de dienst in zijn eerste jaar 500 bestaande films en 7500 afleveringen van bestaande series aanbieden, plus tien originele films en vijfentwintig originele series. Netflix biedt op het moment van schrijven (september 2019) ruim 3500 films en series in Nederland. Veel video's die nu al op Disney+ staan, zijn ook in een Nederlands gesproken versie beschikbaar. En de Nederlandse ondertitelingen zijn van hoge kwaliteit.

Weg bij Netflix

Disney is een van de grootste entertainmentbedrijven ter wereld. Wanneer je nu naar Netflix gaat, kom je daar nog veel video's tegen van Pixar, Marvel en Disney. Wanneer Disney + in november officieel live gaat, zullen de films en series van Disney alleen nog via Disney+ te vinden zijn. Als kijker krijg je over het geheel een beter aanbod, maar je zult er meer voor moeten betalen. Met de komst van Apple + later dit jaar komt er nóg een mogelijk interessante dienst bij. 

Offline kijken

Films en series kijken met Disney+ vereist een internetverbinding. Maar offline kijken kan ook, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent. Door een film of serie aan te klikken en op de pijl onder de titel te klikken, sla je de film op. In het instellingenmenu kies je vooraf hoe hoog de kwaliteit is waarin je de content downloadt. Een twintig minuten durende aflevering van een serie neemt zo’n 80MB aan ruimte in beslag in de laagste resolutie. De opgeslagen content is vervolgens in de app van Disney+ te bekijken. Voor het offline beschikbaar maken van content worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 

Disney+1

Meerdere gebruikers

Net als bij Netflix is het bij Disney+ mogelijk meerdere gebruikers aan te maken. De dienst staat maximaal zeven profielen toe. Per profiel kun je aangegeven of het een profiel voor kinderen is. Bij kinderprofielen wordt content die bedoeld is voor volwassenen eruit gefilterd. Vier gebruikers kunnen tegelijkertijd films en series streamen. Iedere gebruiker kan zijn of haar eigen voorkeuren instellen en een lijst met nog te kijken films en series aanmaken.

Opstartproblemen

Disney+ bevindt zich tot 12 november nog in de testfase. Een paar opstartproblemen zijn dus te verwachten. Zo nu en dan duurt het wat lang voordat een gekozen film of serie begint te spelen. De wachttijd liep tijdens onze tests ongeveer een kwart van de tijd op tot een halve minuut. Daarnaast is de zoekfunctie nog beperkt. Wie zoekt op ‘Donald Duck’ krijgt bijvoorbeeld niet de korte film The Wise Little Hen te zien, waarin Donald zijn filmdebuut maakte. Sommige films en series streamen ook nog niet goed wanneer ze via Chromecast bekeken worden: het beeld wordt vervormd weergegeven. In onze test was dat onder andere het geval bij de klassieke animaties Steamboat Willie en The Wise Little Hen.

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • amazon promo video
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Amazon Prime Video

  Amazon Prime Video is een video-streamingdienst die de strijd aan is gegaan met Netflix. De dienst is een stuk goedkoper.
 • NPO Start TV2 1200x800
  12 mrt.

  NPO Start op je tv

  We leggen stap voor stap uit hoe de NPO Start (Plus)-app werkt via Google Chromecast en Apple TV.
 • apple-tvplus-now-available-11119
  Eerste indruk  |  19 nov.

  Apple TV +

  Apple TV plus is een videodienst waarbij je voor €5 per maand naar tv-series kunt kijken. Dat klinkt als een goede deal, maar er is nog weinig te zien.
 • Smart home panel
  8 okt.

  Smart Home panel: doe mee!

  Slimme apparaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar zijn ze wel echt zo slim en handig? Deel jouw ervaring.