! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wifiboosters

Blijft het wifibereik te beperkt in bepaalde kamers? En heb je geen zin om een lange netwerkkabel door je huis te leggen? Een alternatief is een setje homeplugs, een repeater, een accesspoint of multiroom wifi (mesh). Ontdek wat deze wifiverbeteraars je te bieden hebben.

Celine Burgering

Celine Burgering , Expert Elektronica Bijgewerkt op:28 november 2019

Artikel homeplug repeater of accespoint

Access point

AccessHeb je de mogelijkheid om en netwerkkabel naar boven te trekken, dan creeer je daarmee het meest stabiele netwerk op zolder. De kabel trek je door via een bestaande leiding die je niet gebruikt.  Beneden steek je de kabel in de (modem)router en boven koppel je hem aan een wifi-accesspoint. Nu kun je al je apparaten verbinden met het wifisignaal van het accesspoint. Vergeet niet een wifiwachtwoord in te stellen. In veel gevallen komt de wifizender uit de doos zonder beveiliging.

Wifi-homeplug

HomplugsEen makkelijke manier om je wifi te versnellen is een setje homeplugs. Die zijn te koop vanaf €50. Ze gebruiken je elektriciteitsnet als computernetwerk. Je hebt ze zo geinstalleerd: je sluit de ene adapter aan op de router en de andere adapter steek je in het stopcontact op een andere verdieping.

Repeater

RepeatersIn een kamer met matige wifi-ontvangst die grenst aan een kamer waar de ontvangst wel goed is, kun je een repeater of wifirange-extender plaatsen. Het is eigenlijk een steunzender. Hij pikt het signaal op van je draadloze netwerk en stuurt het versterkt. Een nadeel is wel dat van je wifisnelheid maar ongeveer de helft overblijft. Maar dat is vaak nog steeds genoeg om te Netflixen.

Multiroom wifi (mesh)

MeshEen vrij nieuwe manier om je hele huis van wifi te voorzien is multiroom wifi, ook wel 'mesh' genoemd. Het bestaat uit meerdere wifipunten die allemaal het signaal van de router oppikken. Het is makkelijk te installeren en je breidt je netwerk uit door een extra wifipunt neer te zetten op een plek waar je wifi nodig hebt. Er hangt wel een pitttig prijskaartje aan zo'n systeem. In een groot huis heb je al snel 3 wifipunten nodig van zo'n €150 per stuk. 

Meer weten over een mesh-netwerk? Lees onze eerste indruk van:

Nieuw & interessant

 • wifi-signaal
  13 aug.

  Wifiservice van providers

  Je mag een goed functionerend modem voor je wifinetwerk van je provider verwachten. Welke service bieden providers bij problemen?
 • routers eersteindruk ziggo extra wifi punt
  Eerste indruk | 29 jul.

  Ziggo Wifibooster via internetkabel (Ziggo-C7)

  Op zolder geen internet? Een draadloos signaal, zoals je eigen wifinetwerk, heeft een beperkt bereik. Ziggo claimt dat zijn wifibooster via internetkabel een goede en simpele oplossing is. Wij probeerden hem uit.
 • Google-Nest_Wifi
  Eerste indruk | 8 jun.

  Google Nest Wifi

  De Google Nest Wifi maakt de belofte van snel wifi in het hele huis waar. Hij is wel aan de prijs, als je meerdere wifipunten nodig hebt. Een leuke extraatje is de in de wifipunten ingebouwde spraakgestuurde assistent.
 • ziggo-wifi-assistant-intro-vulling
  Eerste indruk | 14 nov.

  Ziggo Wifi Assistant

  De Ziggo Wifi Assistant is een goede start om wifi-problemen aan te pakken. De app verricht geen wonderen maar helpt wel.