icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Onbeperkt films en series kijken

Kijk je graag naar series, kies dan voor een onbeperkt abonnement. Bij abonneediensten zoals Netflix en Videoland is films en series kijken een fluitje van een cent.
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  22 februari 2018


Bij Netflix en Videoland krijg je voor een vast bedrag per maand, onbeperkt toegang tot series en (veelal) oudere films. Daarvoor moet je eenmalig een account aanmaken. Met je e-mailadres en wachtwoord log je vervolgens in op een tv, tablet of ander apparaat dat de abonneedienst ondersteunt.

Welke series bij wie?

Houd je van Game of Thrones of kijk je liever naar Stranger Things? Het maakt veel uit voor de keuze van een bepaalde dienst. Niet elke serie is bij elke aanbieder te zien. Gelukkig kun je bij de meeste diensten een actuele lijst van het aanbod inzien. Verder geven we per dienst aan hoe je de dienst op tv bekijkt.

Netflix

Prijs: €8 (alleen dvd-kwaliteit), €11, €14 per maand
Werkt met: smart tv, Apple TV (app), Google Chromecast

Netflix heeft veel series en een ruim Nederlands aanbod. Je kunt er gemakkelijk leuke series en films ontdekken. Iedere gebruiker heeft een eigen gebruikersprofiel, kinderen ook. Op internet kan elke gebruiker aangeven wat hij of zij leuk vindt. Daarnaast verfijnt Netflix het profiel door bij te houden wat je kijkt. Hoe meer je kijkt, hoe gedetailleerder de aanbevelingen.

Voordelen:

 • Veel populaire buitenlandse series 
 • Gemakkelijk kijken op veel apparaten
 • Uitgebreid aanbod voor kinderen

Videoland 

Prijs: €9 per maand
Werkt met: smart tv, Google Chromecast

Bij Videoland zijn vooral Nederlandse series goed vertegenwoordigd en kun je de nieuwste films zien. Deze films, die buiten het abonnement vallen, zijn niet altijd op andere apparaten verder te kijken. Je betaalt ze per stuk. Series en oudere films kijk je 'onbeperkt'.

Op een Samsung-tv is het menu overzichtelijk en kies je gemakkelijk een film. Je kunt verschillende gebruikersprofielen aanmaken en hem voor de kinderen instellen op de 'Kids-omgeving'.

Voordelen: 

 • Veel Nederlandse series

Nadelen:

 • Menu soms traag
 • Geen kijkgeschiedenis

Amazon Prime Video

Prijs: €6 per maand 

Amazon Prime Video heeft net als Netflix exclusieve series in het aanbod. Het aanbod is wel een stuk kleiner, vergeleken met het aanbod van Netflix. Er zijn geen Nederlandse films en series, en soms ontbreekt de Nederlandse ondertiteling. 
Je kunt de series en films van Amazon Prime Video streamen op je pc laptop, tablet of smartphone. 

Voordeel

 • Goedkoop 

Nadeel 

 • Werkt niet met een Chromecast of Apple TV

Ziggo Movies & Series XL

Prijs: €11,95 of inbegrepen in Connect & Play Max abonnement 

Ziggo Movies & Series XL is een abonnement met films en series van HBO. Voorheen werd het aanbod aangeboden via HBO. Ziggo heeft de uitzendrechten overgenomen en series zoals Game of Thrones en Westworld zijn nu alleen te zien bij Ziggo.

Daarnaast is de naam van de streaming-app ‘Horizon Go’ veranderd in ‘Ziggo Go’. Daarmee kun je de video’s bekijken op je smartphone en tablet. 

Voordeel

 • Veel populaire buitenlandse series (Game of Thrones)

Nadeel

 • Alleen bij een abonnement van Ziggo

Film1

Prijs: €8 per maand of via tv-aanbieder
Werkt met: Google Chromecast, Airplay

Film1 is een tv-zender die tegen betaling is af te nemen bij de meeste tv-aanbieders, maar de dienst is ook zonder tv abonnement af te nemen. Film1 biedt films en series via de decoder op de tv, via de browser en via een app. Via de app kun je kiezen uit een wisselend aanbod van 350 films en serieafleveringen. De app is beschikbaar voor de iOS en Android. 

Nadelen:

 • Maximaal op 1 apparaat tegelijkertijd kijken
 • Soms zijn afleveringen van een serie slecht enkele weken beschikbaar


Lees meer: 

Nieuw & interessant