icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ons onderzoek

De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die via de eigen media worden gepubliceerd. Onderzoek wordt vrijwel altijd door ons geïnitieerd en betaald. Soms werken we samen met derden, zoals zusterorganisaties, overheden en toezichthouders.


Bestel achtergrondinformatie

De Consumentenbond is in principe transparant over de aanpak van eigen onderzoek. Voor betrokken partijen kan achtergrondinformatie beschikbaar worden gesteld over een onderzoeksopzet en -uitvoering. Meetwaarden en hoe we tot onze beoordelingen komen vallen hierbuiten. De resultaten en oordelen worden in onze media gepubliceerd. Belangstellenden kunnen contact opnemen via onderzoeksinfo@consumentenbond.nl onder vermelding van de naam van de test en de publicatiedatum.

Consumentenbond B2B

Ook voor externe partijen voeren we projecten uit.

Testen was en is onze core business, je kunt onze expertise inhuren voor het uitvoeren van onderzoeken. Denk hierbij aan het in kaart brengen van de markt, het opstellen van testspecificaties, het begeleiden van tests, het interpreteren van de resultaten en het opstellen van aanbevelingen. Ook kunnen we vragenlijsten opstellen en enquêtes uitwerken; indien gewenst en mogelijk kan voor enquêtes ons eigen Consumentenbond-panel worden ingezet.

Maar ook voor andere projecten kan onze kennis en kunde worden ingehuurd, bijvoorbeeld het analyseren van trends, het schetsen van toekomstscenario's, het uitvoeren van meta-analyses, het adviseren ten behoeve van wetgeving of normen, of het verzorgen van een kant-en-klare publicatie.

Gebieden waarop wij actief zijn:

De onderzoeksvraagstelling moet relevant zijn voor consumenten en passen binnen ons werk. De conclusies zijn de volle verantwoordelijkheid van de Consumentenbond.

Voor meer informatie bel je met ons secretariaat: 070 - 445 43 01.