icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Robotmaaiers

Wij testen regelmatig robotgrasmaaiers en geven onafhankelijk advies. Zo kies jij de beste robotmaaier. Bekijk de testresultaten en vergelijk alle robotmaaiers.

Kies de beste robotmaaier voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... robotgrasmaaiers getest

Resultaten worden opgehaald...

Advies & Tips

 • Robotmaaiers worden steeds goedkoper. Je koopt al een goede robotgrasmaaier voor minder dan €500. 

  Koop hem niet te groot

  Je hebt robotmaaiers voor verschillende gazongroottes. Je verwacht misschien dat een maaier voor een gazon van 1000 m² krachtiger is dan eentje voor 500 m². En dat de accu groter is.

  Maar vaak is dat niet zo. De maaier is exact hetzelfde, maar in de doos zit meer begrenzingsdraad. Of de software van de maaier is begrensd. 

  Smartphone-app is handig

  Een smartphone-app is een aanrader. Maar ook weer niet essentieel. Bij veel robotmaaiers heeft de app niet meer mogelijkheden dan het menu op de maaier. En omdat de verbinding meestal werkt met bluetooth, moet je ook nog eens dichtbij staan. 

  Wel of geen begrenzingsdraad?

  De meeste robotmaaiers werken met een begrenzingsdraad die je uitzet rondom je gazon. Steeds vaker zien we ook maaiers die werken zonder draad. Die weten met behulp van camera's en GPS waar ze moeten maaien. Deze maaiers zijn wel duur en de paar modellen die we testten, raakten vaak de weg kwijt.

  Nuttige extra's

  De meeste robotmaaiers zijn beveiligd tegen diefstal met een alarm en/of pincode. En ze hebben vaak een regensensor. Dan keren ze terug naar huis als het regent.

 • Koopadvies Smartphone app kan handig zijn