icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Hoe werkt Verhuisoffertes vergelijken

Een verhuisbedrijf inschakelen is duurder dan zelf verhuizen, maar het kan je veel werk uit handen nemen. De prijzen van verhuisbedrijven lopen flink uiteen en waar moet je op letten? Wij helpen je bij het vinden van een goede verhuizer.

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:10 oktober 2019

Verhuizen

Wat is Verhuisoffertes vergelijken

De dienst Verhuisoffertes vergelijken inventariseert in een paar stappen hoe jouw verhuizing eruit ziet en zorgt dat je hiervoor meerdere offertes op maat ontvangt.

De Consumentenbond werkt hiervoor samen met ScanMovers. Samen proberen we de verhuismarkt beter en transparanter te maken. Maak je gebruik van de Verhuisservice, dan geef je rechtstreeks aan ScanMovers je gegevens door. ScanMovers betaalt de Consumentenbond een vaste vergoeding per offerteaanvraag.

Ga naar Verhuisoffertes vergelijken

Hoe werkt het?

 • Specificeer je verhuiswensen door de stappen te doorlopen. Je kunt kiezen voor een volledige of gedeeltelijke (enkele meubels) verhuizing.
 • Specificeer of en welke extra services er gewenst zijn. Denk aan het in- en uitpakken van dozen, het (de)monteren van meubels en of er een verhuislift of tussentijdse opslag van je inboedel nodig is. Het is ook mogelijk om verhuisdozen te bestellen.
 • Na het invoeren en verzenden van de verhuisgegevens, ontvang je meestal na 2 uur de eerste offertes per e-mail. Soms neemt een verhuisbedrijf eerst telefonisch contact op. Je ontvangt nooit meer dan 6 offertes en zit nergens aan vast.
 • Ook ontvang je een bevestigingsmail met een link naar jouw persoonlijke dashboard. Hierin staan de door ScanMovers geselecteerde verhuisbedrijven. Het dashboard bevat informatie over het verhuisbedrijf, de betaalmethode, het verzekerde bedrag en een eventueel eigen risico. In het dashboard komen ook alle prijsopgaven te staan.
 • Vanuit het dashboard kun je ook chatten met de door jou gekozen verhuizer en de informatie over je verhuizing aanvullen en wijzigen.

Ruim 260 verhuisbedrijven aangesloten

Het ScanMoversplatform heeft een landelijke dekking. In totaal zijn er ruim 260 verhuisbedrijven aangesloten. Dit zijn zowel erkende als niet-erkende verhuizers. Alle verhuisbedrijven staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast vindt er met iedere verhuizer een persoonlijk gesprek plaats en worden de algemene voorwaarden nagelopen op onredelijke bepalingen. 

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • plastic-afval
  4 sep.

  Wel of geen plastic scheiden?

  Plastic afval scheiden. Wat gebeurt er eigenlijk met ingezameld plastic? We lichten dit toe en geven je tips hoe je plastic afval kunt scheiden.
 • Inboedel-opslagbedrijven
  4 sep.

  Grote dekkingsverschillen bij 'self-storage'

  Niet alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand bij Shurgard in Zoetermeer blijken goed verzekerd te zijn voor de schade. Er zijn grote verschillen in vergoeding door inboedelverzekeraars bij tijdelijke opslag.
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.