icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe werkt Verhuisofferte Hulp

Een verhuisbedrijf inschakelen is duurder dan zelf verhuizen, maar een goede verhuizer neemt je veel werk uit handen. De prijzen van verhuisbedrijven lopen flink uiteen. Waar moet je op letten? Wij helpen je bij het vinden van een goede verhuizer.
Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 19 oktober 2020

Verhuizing 2

Wat is Verhuisofferte Hulp

De dienst Verhuisofferte Hulp inventariseert in een paar stappen hoe jouw verhuizing eruit ziet en zorgt dat je hiervoor meerdere offertes op maat ontvangt.

Wij werken voor deze dienst samen met ScanMovers. Samen proberen we de verhuismarkt beter en transparanter te maken. Maak je gebruik van Verhuisoffertes vergelijken, dan geef je gegevens door aan ScanMovers. ScanMovers betaalt ons een vaste vergoeding per offerteaanvraag.

Ga naar Verhuisoffertes vergelijken

Voordelen Verhuisofferte Hulp

 • Ruim 260 aangesloten verhuisbedrijven. Dit zijn zowel erkende als niet-erkende verhuizers.
 • De verhuisbedrijven zijn gecheckt op aanwezigheid Kamer van Koophandel-inschrijving, NIWO-vergunnning en aansprakelijkheidsverzekering.
 • Vrijblijvend tot maximaal 6 offertes vergelijken in een persoonlijk dashboard.
 • Je spullen zijn tijdens de verhuizing verzekerd tot €100.000.

Hoe werkt het?

 • Specificeer je verhuiswensen door de stappen te doorlopen. Je kunt kiezen voor een volledige of gedeeltelijke (enkele meubels) verhuizing.
 • Specificeer of en welke extra services er gewenst zijn. Denk aan het in- en uitpakken van dozen, het (de)monteren van meubels en of er een verhuislift of tussentijdse opslag van je inboedel nodig is. Het is ook mogelijk om verhuisdozen te bestellen.
 • Na het invoeren en verzenden van de verhuisgegevens, ontvang je meestal na 2 uur de eerste offertes per e-mail. Meestal neemt een verhuisbedrijf ook telefonisch contact op. Je ontvangt nooit meer dan 6 offertes en zit nergens aan vast.
 • Je ontvangt een bevestigingsmail met een link naar jouw persoonlijke dashboard. Hierin staan de door ScanMovers geselecteerde verhuisbedrijven. Het dashboard bevat informatie over het verhuisbedrijf, de betaalmethode, het verzekerde bedrag en een eventueel eigen risico. In het dashboard komen ook alle prijsopgaven te staan.
 • Vanuit het dashboard kun je ook chatten met de door jou gekozen verhuizer en de informatie over je verhuizing aanvullen en wijzigen.

Tips

 • Het weekend en het einde van de maand zijn de meest gewilde (en dus dure) verhuismomenten. Kies als het kan voor een ander moment.
 • Vul de tool zo nauwkeurig mogelijk in voor het beste resultaat.
 • Voor een verhuizing naar het buitenland is de tool minder geschikt. We proberen in dat geval een geschikt verhuisbedrijf te vinden dat vervolgens telefonisch contact opneemt.

Het ScanMoversplatform heeft een landelijke dekking. Een aantal bedrijven doet verhuizingen door het hele land. Het kan dus gebeuren dat je een offerte ontvangt van een verhuisbedrijf met een (hoofd)vestiging in een andere plaats dan je woonplaats.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • post bezorgen
  15 apr.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?
 • Inboedel-opslagbedrijven
  1 mrt.

  Grote dekkingsverschillen bij 'self-storage'

  Niet alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand bij Shurgard in Zoetermeer blijken goed verzekerd te zijn voor de schade. Er zijn grote verschillen in vergoeding door inboedelverzekeraars bij tijdelijke opslag.
 • plastic-afval
  4 sep.

  Wel of geen plastic scheiden?

  Plastic afval scheiden. Wat gebeurt er eigenlijk met ingezameld plastic? We lichten dit toe en geven je tips hoe je plastic afval kunt scheiden.
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.