icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Koopadvies

Kruimeldief kopen: waar let je op?

Bij kruimeldieven zijn er verschillende accu’s, mondstukken, oplaadstations en opvangbakjes beschikbaar. Daarnaast is het ook goed om te weten of je de kruimeldief gaat gebruiken voor een natte of droge ondergrond.

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


1
Waarom koop je een kruimeldief?

Er zijn talloze apparaten om verschillende soorten vuil van verschillende ondergronden te halen. De vraag is dan ook of een doekje of stoffer en blik ook kunnen voldoen. Een kruimeldief is een snoerloze handstofzuiger om kleinere oppervlaktes mee schoon te zuigen. Mensen gebruiken het om kruimels, glasscherven of zelfs vloeistof op te zuigen of om andere oppervlakken dan de vloer stof- en haarvrij te krijgen.

Vergelijk verschillende kruimeldieven in de vergelijker op specificaties en prijs. Bekijk specificaties zoals capaciteit, type accu, oplader en accessoires. Van eerder geteste apparaten zijn de testresultaten ook te vergelijken.

Koopadvues_channel1

2
Li-ion of een NiMH accu

Kruimelzuigers hebben een accu die je oplaadt met de bijbehorende oplader. De geteste kruimelzuigers hebben Lithium-ion (Li-ion) of nikkel metaal hybride (NiMH) accu's. Deze zijn in vergelijking met de Li-ion accu’s iets goedkoper. De geteste kruimelzuigers met een Li-ion-accu laden sneller op en verbruiken minder energie. Ook zuigen ze gemiddeld beter. Er is geen verband te vinden tussen het soort accu en hoelang het apparaat ermee kan zuigen.

We hebben niet kunnen testen welke accu's een langere levensduur hebben. Van Li-ion-accu's wordt in het algemeen gezegd dat ze beter zijn. De kruimelzuigers met dit soort accu's kosten gemiddeld wel meer.

Vergelijk alle accu’s van kruimeldieven

3
Aanvullende accessoires voor optimaal gebruik

Zuig je vaak haren op of zijn het meer kruimels van de grond? Er zijn verschillende mondstukken beschikbaar. Voor haren kun je het beste een gemotoriseerd mondstuk op de kruimeldief plaatsen. Vaak worden kruimeldieven ook geleverd met een kierenmondstuk om in de lastige hoekjes te komen. Bekijk in de vergelijker welke mondstukken de verschillende apparaten hebben.

Er zijn speciale rubberen mondstukken die zowel voor natte en droge ondergronden geschikt zijn. Dit zijn zogenoemde wet&dry zuigers. De prestaties op verschillende ondergronden en soorten vuil kunnen nogal verschillen. Bekijk welke apparaten geschikt zijn om ook vloeistoffen mee op te zuigen.

De meeste kruimeldieven worden opgeladen via oplaadstations. Deze oplaadstations kun je vaak aan de muur monteren. Ook zijn er kruimeldieven die je gewoon via een stekker oplaadt. Dit vind je terug in de specificaties van de verschillende kruimeldieven.

Wat de kruimeldief opzuigt komt terecht in een opvangbakje. Opvangbakjes zijn gemiddeld een halve liter groot. Wij raden aan om het bakje regelmatig te legen om de motor- en de zuigprestaties optimaal te houden. Bekijk in de vergelijker hoe groot de inhoud van het opvangbakje per model is.

Koopadvies_channel3

4
Let op het gebruiksgemak

Het gemak waarmee je de kruimelzuiger oplaadt, onderhoudt, schoonmaakt of gebruikt kan sterk verschillen. Bij sommige kruimelzuigers moet je de knop ingedrukt houden tijdens het zuigen, bij andere hoef je de switch alleen om te zetten. Ook gewicht en bijvoorbeeld de breedte van het mondstuk spelen een rol. Bij een breder mondstuk hoef je minder vaak heen en weer te bewegen.

Sommige kruimelzuigers kunnen worden opgeladen met een losse stekker. Deze kun je overal inpluggen en hoef je niet te monteren. Er zijn opladers die je aan de muur moet monteren. Let op of dit makkelijk kan en of de oplader niet te veel ruimte inneemt.

Bekijk de verschillende specificaties van de kruimeldieven.

5
Wat zegt de prijs?

De prijzen van kruimelzuigers lopen sterk uiteen. De goedkoopste kost slechts een paar tientjes, waar de duurste een paar honderd euro kost.

De meeste duurdere kruimeldieven hebben een Li-ion-accu. Gemiddeld scoren de duurdere apparaten wel beter dan de goedkopere. Toch zijn ook voor een paar tientjes prima kruimelzuigers te vinden.

Maar pas op: uit onze test in 2014 bleek dat de slechtste kruimelzuiger ook behoorde tot de laagst geprijsde. Behoed jezelf dus voor een miskoop.

Ga naar de vergelijker en vergelijk de kruimeldieven op prijs

Koopadvies_kruimeldief_channel4

6
Alternatieve opties voor een kruimeldief

 • Koopadvies_channel5_Steelstofzuiger

  Steelstofzuiger

  Een steelstofzuiger neemt meer ruimte in dan een kruimeldief, maar heeft vaak een aparte kruimelzuiger op de steel zitten. Handig voor grote oppervlakten maar iets minder handzaam.

  Bekijk alle steelstofzuigers.

 • Koopadvies_channel5_robotstofzuiger

  Robotstofzuiger

  De robotstofzuiger zuigt zelfstandig het vuil van de vloer, ook onder het meubilair. Maar wanneer de vloer erg vuil is, krijgt de robot het moeilijker.

  Meer over de robotstofzuigers

   

 • Koopadvies_channel5_Stofzuiger

  Gewone stofzuiger

  Voor een grondige schoonmaak van grote oppervlaktes blijft de reguliere stofzuiger de beste keuze. Ook hier heb je erg veel keuze in opties en kenmerken.

  Bekijk alle gewone stofzuigers

 • Koopadvies_channel5_Stoomreiniger

  Stoomreinigers

  Ook zijn er stofzuigers met een waterfilter, stofzuigers die bouwmateriaal of vloeistoffen kunnen opzuigen, tapijtreinigers en stoomreinigers.

  Meer over de verschillende stoomreinigers

7
Test kruimeldieven 2014

In 2014 testten we 16 kruimeldieven van onder meer Siemens, AEG, Black & Decker, Bosch en Dyson. Omdat een deel hiervan niet meer te koop is, is er geen Beste uit de Test en Beste Koop meer.

Bekijk onze bevindingen uit 2014

DeBeste_algemeen

Vergelijk kruimeldieven

illust-dossier-probleem-community
Community

Hulp nodig of vragen?

Benieuwd welke kruimeldief het beste past in jouw huis? En wat zijn de ervaringen met de kruimeldieven die vocht op kunnen zuigen? Stel je vraag aan de Community of deel je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..