icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is het Atkinsdieet?

Het Atkinsdieet betekent: veel eiwit, veel vet en weinig koolhydraten (pasta, aardappels, rijst enzovoort). 'Koolhydraten' is een verzamelnaam voor alle suikers en zetmeel in de voeding. Verzadigde vetten mogen van Atkins nog maar 20% van het totale aantal calorieën beslaan.

De beperking van koolhydraten zou de bloedsuikerspiegel laag houden en de eetlust verminderen. Als er geen koolhydraten binnenkomen, gaat het lichaam volgens Atkins vanzelf over op vetverbranding. In het Atkinsdieet wordt onderscheid gemaakt tussen 'goede' en 'slechte' koolhydraten en vetten.

 

Nieuw & interessant

 • voedingswaarde etiket nieuws
  Nieuws  |  4 aug.

  Glutenvrije producten niet altijd gezonder

  Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • Beeld boek terugval en verleiding
  Eerste indruk  |  16 mei.

  Terugval en verleiding

  Afvallen is één ding. Als dat eenmaal gelukt is, is het de kunst om de kilo’s er af te houden. Daar gaat het boek 'Terugval en verleiding' over.
 • zeewier
  30 mrt.

  Voedingshypes

  Welke van deze hippe voedingsmiddelen zijn zo gek nog niet en kunnen dus gewoon ook dit jaar op je bord komen te liggen.
 • Artikel cambridge weightplan
  23 mrt.

  Cambridge Weight Plan

  Bij het Cambridge dieet eet je maaltijdvervangers om af te vallen. Daarna voeg je stapje voor stapje gezonde voeding toe. Je telt dus geen calorieën. Wat zijn de voor- en nadelen van dit dieet?