icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Herbalife

Herbalife is een eiwitrijk dieet in de vorm van maaltijdvervangers. Om af te vallen, vervang je 2 maaltijden per dag door een shake of een reep. En 's avonds eet je een maaltijd bestaande uit vis, kip of tahoe en veel groenten. Is Herbalife een aanrader?

Linda de Gouw

Linda de Gouw , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:20 december 2012


Wat is Herbalife?

herbalife-nutrition-logoMet het strikt volgen van het dieet Herbalife krijgt je ongeveer 1000 calorieën per dag binnen. Als tussendoortjes worden eiwitrijke repen of sojanootjes aangeraden of verse groenten. Daarnaast biedt Herbalife ook voedingssupplementen en siropen aan.

Op de website van Herbalife wordt tevens aangeraden om dagelijks:

  • Minimaal 6 a 8 glazen water te drinken.
  • 5 stuks fruit en groenten te nemen.
  • 3x per week gedurende 30 tot 40 minuten te sporten.

Verwarrend

De Herbalife-adviezen zijn prima en voor iedereen aan te raden. Ware het niet dat het advies over groenten en fruit voor Nederlanders verwarrend kan zijn. Het Amerikaanse advies - 'five a day keeps the doctor away' - geldt niet in Nederland. Hier wordt 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag geadviseerd.

Test

Uit onze test maaltijdvervangers bleek dat de shakes van Herbalife niet altijd voldoende eiwitten bevatten. Wil je een maaltijdvervanger gebruiken om af te vallen, dan kunnen deze tips je helpen bij het kiezen van een reep of shake

Piramidespel

Het bedrijf heeft halverwege 2016 een schikking getroffen van 200 miljoen dollar met een Amerikaanse toezichthouder (FTC). Het bedrijf werd verdacht van piramidespelpraktijken, waarbij verkopers van Herbalife duizenden euro's per maand werd beloofd. In de praktijk verdienden ze nauwelijks geld.  

Nieuw & interessant