icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Herbalife

Herbalife is een eiwitrijk dieet in de vorm van maaltijdvervangers. Om af te vallen, vervang je 2 maaltijden per dag door een shake of een reep. En 's avonds eet je een maaltijd bestaande uit vis, kip of tahoe en veel groenten. Is Herbalife een aanrader?
Linda de Gouw
Linda de Gouw

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  20 december 2012


Wat is Herbalife?

herbalife-nutrition-logoMet het strikt volgen van het dieet Herbalife krijgt je ongeveer 1000 calorieën per dag binnen. Als tussendoortjes worden eiwitrijke repen of sojanootjes aangeraden of verse groenten. Daarnaast biedt Herbalife ook voedingssupplementen en siropen aan.

Op de website van Herbalife wordt tevens aangeraden om dagelijks:

 • Minimaal 6 a 8 glazen water te drinken;
 • 5 stuks fruit en groenten te nemen;
 • 3x per week gedurende 30 tot 40 minuten te sporten.

Verwarrend

De Herbalife-adviezen zijn prima en voor iedereen aan te raden. Ware het niet dat het advies over groenten en fruit voor Nederlanders verwarrend kan zijn. Het Amerikaanse advies - 'five a day keeps the doctor away' - geldt niet in Nederland. Hier wordt 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag geadviseerd.

Piramidespel

Het bedrijf heeft halverwege 2016 een schikking getroffen van 200 miljoen dollar met een Amerikaanse toezichthouder (FTC). Het bedrijf werd verdacht van piramidespelpraktijken, waarbij verkopers van Herbalife duizenden euro's per maand werd beloofd. In de praktijk verdienden ze nauwelijks geld.  

Het is moeilijk om wat te zeggen over de samenstelling van de producten aangezien er maar weinig informatie op de website over te vinden is. Heb je zelf ervaring met het dieet van Herbalife? Deel het met ons via de Community of stuur een mailtje met je ervaringen naar voeding@consumentenbond.nl zodat we andere gebruikers hierover kunnen informeren!

 

 

Nieuw & interessant

 • nieuw-gewichtsconsulent
  Nieuws  |  8 feb.

  Kwaliteit gewichtsconsulenten wisselt sterk

  Het advies van gewichtsconsulenten varieert enorm in kwaliteit, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • app-voedingscentrum-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  15 jan.

  Voedingscentrum-app ‘Kies Ik Gezond?’

  De app ‘Kies ik Gezond?’ heeft als doel mensen gezondere voedingskeuzes te laten maken. Het Voedingscentrum hoopt met de app ‘een revolutie in de supermarkt’ te ontketenen. Is deze app werkelijk revolutionair?
 • voedingswaarde etiket nieuws
  Nieuws  |  4 aug.

  Glutenvrije producten niet altijd gezonder

  Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.
 • Beeld boek terugval en verleiding
  Eerste indruk  |  16 mei.

  Terugval en verleiding

  Afvallen is één ding. Als dat eenmaal gelukt is, is het de kunst om de kilo’s er af te houden. Daar gaat het boek 'Terugval en verleiding' over.