! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zak- versus zakloze stofzuiger van Philips

Nieuws|We vergeleken de versgeteste zakloze Philips stofzuigers met de nieuwste testresultaten van zakstofzuigers van Philips. De testresultaten laten goed de algemene verschillen zien tussen zak en zakloos.

Irene la Faille

Irene la Faille , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:13 juni 2016

Stofzuiger-zak-versus-zakloos

Naast gewone zakstofzuigers, testen we regelmatig zakloze stofzuigers. In de vergelijker vind je de resultaten van ruim 40 goed verkrijgbare zakloze stofzuigers

Zakloos zuigt minder en stoot meer stof uit

De testresultaten van zakloze stofzuigers vergeleken we met die van zakstofzuigers. Gemiddeld scoren zakloze stofzuigers aanzienlijk minder op stofzuigen. Stof van tapijt, harde vloeren, kieren; alles gaat over het algemeen beter met een stofzuiger met zak. Ook stoten zakstofzuigers minder stof weer uit.

Onlangs testen we de 4 gelijke zakstofzuigers van Philips uit de Philips Performer Active-serie: FC8575, FC8576, FC8577, FC8578). Als we deze resultaten naast de zakloze PowerPro Active-serie (FC9530, FC9531, FC9532, FC9533) leggen, dan worden deze resultaten bevestigd. De zakloze Philips stofzuigers zuigen het stof minder goed op en stoten meer stof uit.  

Huisdierhaar van tapijt zuigen kunnen stofzuigers met zak ook beter dan zakloze. Daarbij maken ze ook nog eens flink minder geluid. Maar opvallend genoeg verslaan deze nieuwe zakloze Philips stofzuigers de zakvariant hierop.

Zakloos is duurder

Bij een aantal merken, zoals Bosch en Philips, zijn de meeste zakloze stofzuigers uit het assortiment iets duurder dan die met zak. Van merken als Bestron en AEG zijn de prijzen vergelijkbaar. Gemiddeld genomen zijn zakloze stofzuigers dan ook iets duurder. Maar dit komt vooral door de hoge prijs van de zakloze stofzuigers van Dyson, de duurste stofzuigers uit de test. Je bespaart uiteraard wel op de kosten van stofzuigerzakken.

Goeie zakloze stofzuigers

Gelukkig is er een behoorlijk aantal zakloze stofzuigers die uitstekend uit de test komen. De zakloze Philips FC9921 heeft het beste testoordeel en maken relatief het minste lawaai. De Dyson DC37c-serie zuigt uitstekend. De Dirt Devil Rebel 24 HE kost slechts €90 en behaalt goede resultaten.

Bekijk de resultaten van alle zakloze stofzuigers in de vergelijker.