! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste luchtafvoerdroger

Luchtafvoerdrogers drogen zeer snel, maar zijn niet zuinig in gebruik. Wat is de beste luchtafvoerdroger? Wij hebben het voor je uitgezocht. Door zelf alle luchtafvoerdrogers grondig te testen. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben 0 luchtafvoerdrogers voor je getest

Laat onze test je helpen om een goede droger te kiezen.

 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke wasdroger uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke wasdrogers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke luchtafvoerdrogers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We hebben luchtafvoerdrogers getest op onder andere droogprestaties, energieverbruik en snelheid. Daarnaast beoordelen we het gebruiksgemak en de geluidsproductie. Lees meer over hoe we luchtafvoerdrogers testen.

 • wasdroger-200x200-1-droogprestaties

  1. Droogprestaties

  Natuurlijk wil je dat de droger de was droog aflevert. De dikke handdoeken moeten droog zijn, maar ook t-shirts en andere kledingstukken. En dan wel het hele kledingstuk en niet slechts een deel. Daarom bepalen we de vochtigheid van verschillende kledingstukken en textiel voor en na het drogen. Dit doen we voor katoen en synthetische was. Niet alle luchtafvoerdrogers krijgen de was goed droog.

 • wasdroger-200x200-2-energieverbruik

  2. Energieverbruik

  Een droger is een energievreter. Door te kiezen voor een zuinige droger kun je flink besparen op energiekosten. Een warmtepompdroger is veruit de zuinigste keuze. Maar ook tussen de luchtafvoerdrogers onderling zit veel verschil. Met de juiste keuze ben je goedkoper uit.

 • wasdroger-200x200-3-snelheid

  3. Snelheid

  Als je ’s avonds de droger nog even aan wilt zetten dan is het fijn als hij snel klaar is. Daarom meten we hoe lang de droger doet over het drogen van katoen en synthetische was. Alle luchtafvoerdrogers zijn snelle drogers, maar onderling is er ook veel verschil: de snelste luchtafvoerdroger is 3 keer zo snel klaar als de langzaamste. 

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen wasdrogers op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van wasdrogers en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste wasdroger is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.