icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoop een kinderwagen kopen

Een kinderwagen kopen is in de eerste plaats een kwestie van keuzes maken. Wil je een combiwagen, geschikt voor baby en peuter? Of een buggy voor een iets ouder kind? Al die keuzes zijn bepalend voor wat je uitgeeft. Hieronder geven wij nog een aantal tips om de kosten voor aanschaf te beperken.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  17 april 2018

Besparen op de aanschafkosten van je kinderwagen

Vergelijk prijzen van kinderwagens

Heb je je ideale wagen uitgekozen, vergelijk dan altijd de prijzen van kinderwagens, die kunnen vaak flink verschillen per aanbieder. Wij hebben kinderwagens getest, hier staan ook de richtprijzen bij per aanbieder.

Kies een model van vorig jaar

Sommige merken brengen jaarlijks een nieuwe versie van een model uit. Soms gaat het daarbij alleen om een andere kleur bekleding. Omdat de oudere modellen vaak wat goedkoper zijn, kun je overwegen om die te kopen. Vraag voor de zekerheid wel aan de verkoper of de nieuwe versie nog andere veranderingen heeft, bijvoorbeeld meer standen om de benensteun te verstellen. Zoiets kan ervoor zorgen dat de nieuwe versie toch aantrekkelijker is.

Onderhandel over de prijs

We doen er vaak wat beschaamd over, maar uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat afdingen bij verschillende producten vaak wel degelijk iets oplevert: een gratis accessoire of een ‘korting’ van 10 á 15%. Zie het als een spel waarbij je kunt winnen.

Een goede tip: onderhandel eerst over korting op de prijs en pas daarna, als er écht geen korting (meer) inzit, over gratis extra’s. Noem in het begin van de onderhandeling geen concrete bedragen. Zeg bijvoorbeeld dat je het product ‘een stuk goedkoper’ wilt.

Koop een tweedehands kinderwaen

Het scheelt een hoop geld als je de kinderwagen tweedehands koopt. Op tweedehandssites is het aanbod groot. Niet te ver van huis kopen heeft als voordeel dat je de wagen van tevoren kunt bekijken. Voelt hij stevig aan, hebben de banden nog profiel?

Let ook op beschadigingen, roest, wiebelige wielen en de rem. Beschermt de bekleding nog voldoende? Werken de bevestigingsklemmen en knoppen nog goed? Ook is het prettig als alle accessoires erbij zitten. Rijd er een stukje mee met je kind erin, zodat je weet hoe hij daadwerkelijk aanvoelt.

Voorkom een dure (online) miskoop

Koop je je kinderwagen online of gewoon in de winkel? Achter de laptop de goedkoopste webwinkel zoeken is gemakkelijk, maar online is niet altijd goedkoper dan offline.

Bovendien moet je een kinderwagen uitproberen en liefst verschillende wagens vergelijken. Anders doe je een miskoop en ben je uiteindelijk misschien nog meer geld kwijt. Dat uitproberen gaat nu eenmaal het best in een winkel.

Thuis uitproberen kan ook, want tegenwoordig is de bedenktermijn voor alle webwinkels 14 dagen. Maar het is vaak een hele toer om de wagen terug in de doos te krijgen als hij eenmaal uit de verpakking en in elkaar gezet is.

Stop niet te veel tijd in buitenlandse sites

Boeken en dvd’s zijn vaak goedkoper via een buitenlandse website. Voor kinderwagens geldt dit niet. Tenminste niet voor de meeste van de 20 kinderwagens die wij in prijs vergeleken met enkele grote buitenlandse sites. Bedenk ook dat als er iets mis is met de wagen, je de buitenlandse verkoper daarop moet aanspreken. En dat kan in de praktijk lastig zijn.

Lees ook:

De beste en veiligste producten voor je kind

Meer tips?
Volg ons op Facebook of lees ons advies over (producten voor) baby's en kinderen. Schrijf je in voor Mama telt af!, Papa telt af! of Je baby's eerste jaar. Dan ontvang je maandelijks in je mailbox praktische tips voor de zwangerschap of als de baby is geboren. 

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Nieuw & interessant

 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • otly app eerste indruk
  Eerste indruk  |  29 mrt.

  Otly!

  Vanwege de toenemende behoefte aan financiële educatie neemt de Consumentenbond voor het eerst een 'zakgeldapp' onder de loep. Met Otly! kun je als ouder virtueel zakgeld overmaken en de financiën van je kind bijhouden.
 • compensatieregeling-zwangeren
  Nieuws  |  19 mrt.

  Zelfstandige krijgt alsnog zwangerschapsuitkering

  Vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen en werkzaam waren als ondernemer of zzp‘er, komen alsnog in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Zij moeten deze wel zelf aanvragen, namelijk tussen 15 mei en 1 oktober.
 • sparen-voor-je-kind
  13 mrt.

  Sparen voor de studie van je kind

  Straks gaat je kind studeren en wil je graag bijdragen aan de studiekosten. Hoe zorg je dat je genoeg inkomen hebt om die hoge kosten te betalen?