icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Goedkoop een kinderwagen aanschaffen

Een kinderwagen kopen is in de eerste plaats een kwestie van keuzes maken. Wil je een combiwagen, geschikt voor baby en peuter? Of eerst een wagen met reiswieg en later een buggy? Al die keuzes zijn bepalend voor wat je uitgeeft. Hieronder geven wij nog een aantal tips om de kosten voor aanschaf te beperken.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

Besparen op de aanschafkosten van je kinderwagen

Vergelijk prijzen

Heb je je ideale kinderwagen uitgekozen, vergelijk dan altijd de prijzen, die kunnen vaak flink verschillen per aanbieder. Wij hebben meer dan 50 kinderwagens getest, hier staan ook de richtprijzen bij per aanbieder.

Kies een model van vorig jaar

Sommige merken brengen jaarlijks een nieuwe versie van een model uit. Soms gaat het daarbij alleen om een andere kleur bekleding. Omdat de oudere modellen vaak wat goedkoper zijn, kun je overwegen om die te kopen. Vraag voor de zekerheid wel aan de verkoper of de nieuwe versie nog andere veranderingen heeft, bijvoorbeeld meer standen om de benensteun te verstellen. Zoiets kan ervoor zorgen dat de nieuwe versie toch aantrekkelijker is.

Onderhandel over de prijs

We doen er vaak wat beschaamd over, maar uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat afdingen bij verschillende producten vaak wel degelijk iets oplevert: een gratis accessoire of een ‘korting’ van 10 á 15%. Zie het als een spel waarbij je kunt winnen.

Een goede tip: onderhandel eerst over korting op de prijs en pas daarna, als er écht geen korting (meer) inzit, over gratis extra’s. Noem in het begin van de onderhandeling geen concrete bedragen. Zeg bijvoorbeeld dat je het product ‘een stuk goedkoper’ wilt. 

Koop een tweedehandsje

Het scheelt een hoop geld als je de kinderwagen tweedehands koopt. Op tweedehandssites is het aanbod groot. Niet te ver van huis kopen heeft als voordeel dat je de wagen van tevoren kunt bekijken. Voelt hij stevig aan, hebben de banden nog profiel?

Let ook op beschadigingen, roest, wiebelige wielen en de rem. Beschermt de bekleding nog voldoende? Werken de bevestigingsklemmen en knoppen nog goed? Ook is het prettig als alle accessoires erbij zitten. Rijd er een stukje mee met je kind erin, zodat je weet hoe hij daadwerkelijk aanvoelt.

Stop niet te veel tijd in buitenlandse sites

Boeken en dvd’s zijn vaak goedkoper via een buitenlandse website. Voor kinderwagens geldt dit niet. Tenminste niet voor de meeste van de 20 kinderwagens die wij in prijs vergeleken met enkele grote buitenlandse sites. Bedenk ook dat als er iets mis is met de wagen, je de buitenlandse verkoper daarop moet aanspreken. En dat kan in de praktijk lastig zijn.

Voorkom een dure (online)miskoop

Koop je je kinderwagen online of gewoon in de winkel? Achter de laptop de goedkoopste webwinkel zoeken is gemakkelijk, maar online is niet altijd goedkoper dan offline.

Bovendien moet je een kinderwagen uitproberen en liefst verschillende wagens vergelijken. Anders doe je een miskoop en ben je uiteindelijk misschien nog meer geld kwijt. Dat uitproberen gaat nu eenmaal het best in een winkel.

Thuis uitproberen kan ook, want tegenwoordig is de bedenktermijn voor alle webwinkels 14 dagen. Maar het is vaak een hele toer om de wagen terug in de doos te krijgen als hij eenmaal uit de verpakking en in elkaar gezet is.

Lees ook:

Getest:

Reageren kan ook via Facebook op onze Baby & Kind Facebook-pagina.

Nieuw & interessant

 • Kind-niet-gedekt-uitvaartpolis900x600
  13 dec.

  Kind niet altijd gedekt op uitvaartpolis

  Met een uitvaartverzekering zijn je kinderen vaak gratis meeverzekerd, maar de dekking wisselt sterk. Check je polisvoorwaarden, ook op rare (oude) uitsluitingen.
 • Besparen-op-verzekeringen
  1 dec.

  Besparen op verzekeringen voor het gezin

  Als je gezinssituatie verandert, is het een goed idee om al je verzekeringen nog eens tegen het licht te houden. Past de dekking bij de nieuwe situatie en valt er te besparen op de premie?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • Artikelen_Kinderspaarrekeningenbemclausule
  Nieuws  |  27 mrt.

  Voor kinderen loont sparen nog wél

  Acht op de tien jongeren van 11 t/m 16 hebben een betaalrekening en driekwart heeft een spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken in het kader van de Week van het geld.