icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoop een kinderwagen kopen

Een kinderwagen is een grote aankoop. Daarom is het belangrijk dat je de goede keuze maakt. Welk type wagen neem je? Wil je een hip merk, of is een huismerk of tweedehandsje ook goed? Welke uitbreidingssets en accessoires heb je nodig? Met deze tips kun je honderden euro's besparen op je ideale kinderwagen.

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:18 maart 2019

video-kooptips-kinderwagens

Tip 1: kies een model van vorig seizoen

Sommige kinderwagenmerken, zoals Joolz, Bugaboo, Quinny en Stokke, brengen elk jaar of elke 2 jaar een nieuw model uit. Het verschil ten opzichte van het vorige model is vaak minimaal: soms is dat alleen de kleur bekleding. De modellen en kleuren van het vorige seizoen zijn vaak wat goedkoper dan de nieuwste versie. Vraag in de winkel naar de verschillen tussen het nieuwste en het oudere model en beslis dan of het goedkopere, oudere model een aantrekkelijke keuze is.

Tip 2: onderhandel over de prijs

We doen er vaak wat beschaamd over, maar uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat afdingen vaak wel degelijk iets oplevert: een gratis accessoire of service, of een korting. Zie het als een spel waarbij je niets kunt verliezen. 

Een belangrijke tip: onderhandel eerst over korting op de prijs en pas daarna, als er ècht geen (extra) korting inzit, over gratis extra’s. Noem in het begin van de onderhandeling geen concrete bedragen. Zeg bijvoorbeeld dat je het graag 'wil hebben over de prijs'.

Meer tips bij afdingen

Tip 3: vergelijk prijzen van kinderwagens

Heb je je ideale kinderwagen gevonden, vergelijk dan altijd de prijs met die van andere kinderwagens. Die kunnen vaak flink verschillen per aanbieder. Bij alle modellen in onze test kinderwagens staan de richtprijzen per aanbieder.

Tip 4: koop een tweedehands kinderwagen

Het scheelt een hoop geld als je de kinderwagen tweedehands koopt. Op tweedehandssites is het aanbod groot. Niet te ver van huis kopen heeft als voordeel dat je de wagen van tevoren kunt bekijken. Klap hem in en weer uit, haal die wielen en de kap eraf en check hoe eenvoudig ze er weer aangezet kunnen worden. Rijd een stukje met de wagen, liefst over verschillende soorten terrein. De 'proefrit' is het meest realistisch met een kind in de wagen. 

Vergeet niet de accessoires die erbij zitten. Probeer ze allemaal uit: bevestig ze op of aan de kinderwagen en haal ze er weer af. Check ze ook op beschadigingen, roest, vlekken en of ze compleet zijn.

Bekijk meer aandachtspunten bij het kopen van een tweedehands kinderwagen

Tip 5: voorkom een dure (online) miskoop

Koop je je kinderwagen online of in de winkel? Online is gemakkelijk, maar niet altijd goedkoper dan in de gewone winkel. Bovendien kun je online de kinderwagen niet uitproberen en vergelijken met andere kinderwagens. Ook is het niet mogelijk om af te dingen of er een ander voordeeltje uit te slepen.

Verkijk je niet te snel op de bedenktermijn van 14 dagen op aankopen via internet. Bij de meeste winkels moet je het product, als het niet bevalt, in dezelfde staat terugsturen als waarin je het ontvangen hebt. Bij een kinderwagen die je uit de verpakking hebt gehaald, in elkaar hebt gezet en goed hebt bekeken is het een flinke klus om die weer precies goed terug te krijgen in de verpakking. 

Bij grote babywarenhuizen, zoals Babypark en Babydump, kun je de wagen die je in de winkel hebt geprobeerd online bestellen en thuis laten bezorgen. Dan heb je de voordelen van online èn in de winkel kopen.

Tip 6: koop geen onnodige accessoires

Voor nieuwe kinderwagens zijn tal van accessoires te koop in de stijl van je kinderwagen. Die zien er prachtig uit, maar ze voeren de totaalprijs van je aanschaf met honderden euro's op.

Bekijk deze tips en weet: : 

  • welke accessoires nuttig of zelfs noodzakelijk zijn en welke niet;
  • hoe je accessoires goedkoper kunt aanschaffen;
  • welke goedkopere alternatieven er zijn;
  • welke producten uit je eigen babyboedel je kunt gebruiken als alternatief voor dure accessoires.

Lees ook:

De beste en veiligste producten voor je kind

Meer tips?
Volg ons op Facebook of lees ons advies over (producten voor) baby's en kinderen. Schrijf je in voor Mama telt af!, Papa telt af! of Je baby's eerste jaar. Dan ontvang je maandelijks in je mailbox praktische tips voor de zwangerschap of als de baby is geboren. 

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Nieuw & interessant