icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Sporthorloges om mee te zwemmen

Zwem je regelmatig? Om je prestaties bij te houden, heb je een sporthorloge nodig dat je zwemactiviteiten kan meten. Alle sporthorloges uit onze test zijn waterdicht. Met ongeveer de helft kun je uitgebreid je zwemactiviteiten meten. Welk sporthorloge heb je nodig bij het zwemmen?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaGepubliceerd op:30 juli 2019

fitbit-waterafstotend-zwemmen

Om te meten wat je inspanningen in het zwembad opleveren, kun je met een sporthorloge zwemmen. Dat geeft inzicht in je prestaties en helpt je bij het behalen van je doelen. Zo word je uitgedaagd om elke keer weer een paar slagen meer te doen.

Zwembadfunctie

Op een zwemsporthorloge kun je de lengte van het zwembad invoeren. Op basis hiervan meet het horloge hoeveel slagen per baan je maakt. Ook registreren de meeste sporthorloges de afstand, tijd en hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een zwemsessie. Sommige horloges herkennen je zwemstijl, zoals schoolslag of borstcrawl.

Let op: je kunt niet met alle sporthorloges in zee zwemmen of (diep) duiken. Lees hoe dit zit.

Hartslag meten

Tijdens een training geeft je hartslag een goede indruk van je inspanning. Een aantal sporthorloges meet je hartslag ook tijdens het zwemmen, bijvoorbeeld de Polar Vantage M en de Polar Vantage V. Met de Garmin Fenix 5 en Garmin Fenix 5S Plus kun je je hartslag meten in combinatie met een borstband.

SWOLF-score

Een goede indruk van je zwemconditie geeft de SWOLF-score. Hierbij telt het horloge het aantal slagen per baan op bij de tijd die het je heeft gekost om de baan te zwemmen. Dit getal zegt iets over de effectiviteit van je zwemprestaties. Hoe lager je score, hoe beter je prestaties.

Meer weten:

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.