! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alles-in-1-verzekeringspakket

Het is handig om de opstal- en inboedelverzekering te verzekeren bij 1 maatschappij. Heb je schade, dan heb je geen gedoe over wie welke schade vergoedt.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 15 september 2021

Verzekeringspakket

In een verzekeringspakket zitten vaak de inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Ook de rechtsbijstandverzekering en de autoverzekering kunnen in zo'n pakket zitten. Gemak is het grote voordeel. Je hebt maar 1 verzekeraar met wie je contact moet opnemen bij schade.

Ook hebben alle verzekeringen meestal dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Hierdoor is het makkelijker om over te stappen naar een andere maatschappij. Daarnaast bieden veel verzekeringspakketten de mogelijkheid in maandelijkse termijnen te betalen zonder premieopslag.

Premiekortingen

Bovendien lokken verzekeraars consumenten met premiekortingen. Bij veel verzekeraars betaal je minder voor een pakket dan voor losse verzekeringen samen. De hoogte van de korting is dikwijls afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je in het pakket opneemt. Hoe groter het aantal, des te hoger de korting.

Goedkoper zonder pakketkorting

De kortingen op 1 verzekeringspakket klinken aanlokkelijk, maar als je verzekeringen goed vergelijkt ben je goedkoper uit. Zoek daarom per verzekering de goedkoopste uit. Dat is meer werk, maar het levert ook geld op! Met de Consumentenbond kun je heel makkelijk vergelijken, overstappen en besparen.

Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar de prijs en de dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in 1 product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden. Vergelijk autoverzekeringen en kies de beste voor jou.

Kwaliteitsverschil

Bovendien bevat een pakketverzekering niet automatisch alle verzekeringen met de beste voorwaarden en dekkingen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse aanbieders en verzekeringen. Een verzekeraar kan een prima inboedelverzekering aanbieden, maar dat betekent niet dat zijn autoverzekering of rechtsbijstandverzekering ook meteen goed is. Wil je de beste verzekering tegen de meest gunstige prijs? Zoek de verzekeringen dan stuk voor stuk uit.