icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alles-in-1-verzekeringspakket

De Consumentenbond adviseert de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Bij een schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe wie welke schade vergoedt. Breng je meerdere schadeverzekeringen onder bij 1 verzekeraar, dan kun je overwegen een pakketverzekering af te sluiten.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:16 augustus 2018

Artikel_allesin1pakket

Verzekeringspakket

In een verzekeringspakket zitten vaak de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Ook de rechtsbijstand- en de autoverzekering kunnen in zo'n pakket zitten. Gemak is het grote voordeel. Je hebt maar 1 verzekeraar met wie je contact moet opnemen bij schade.

Ook hebben alle verzekeringen meestal dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Hierdoor is het makkelijker om over te stappen naar een andere maatschappij. Daarnaast bieden veel verzekeringspakketten de mogelijkheid in maandelijkse termijnen te betalen zonder premieopslag.

Premiekortingen

Bovendien lokken verzekeraars consumenten met aantrekkelijke premiekortingen. Bij de meeste verzekeraars betaal je minder voor een pakket dan voor losse verzekeringen samen. Dit geldt voor Allianz, ANWB, ASR, EAG Assuradeuren, De Goudse, Interpolis, Reaal, SNS, Unigarant, Univé en Woongarant.

  • Aegon heeft een ‘loyaliteitskorting’.
  • InShared biedt klanten met meerdere 'hoofdverzekeringen' (auto-, woon-, aansprakelijkheid-, brommer-, motor-, reis-, dier- en caravan-) zogenoemde beloningsprocenten; met 5 hoofdverzekeringen of meer krijg je de maximale 7% van de betaalde premie terug als je geen schade claimt

De hoogte van de korting is dikwijls afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je in het pakket opneemt. Hoe groter het aantal, des te hoger de korting. SNS en ZLM rekenen pas pakketkorting bij minimaal 3 polissen. Dat geldt eveneens voor ABN Amro, dat daarnaast 20% korting geeft op beide woonverzekeringen als de hypotheek ook bij ABN Amro loopt. Bij nowGo krijg je 15% premiekorting als je daar zowel een inboedel- als een opstalverzekering afsluit. SNS geeft klanten met een betaalrekening 20% Combinatievoordeel op hun inboedelverzekering.

Peildatum 14 augustus 2018

Goedkoper zonder pakketkorting

De kortingen op 1 verzekeringspakket klinken aanlokkelijk, maar wie zijn verzekeringen goed vergelijkt is veel voordeliger uit. Zoek daarom per verzekering de goedkoopste uit. Dat is meer werk, maar het levert ook geld op! Met de Consumentenbond kun je heel makkelijk vergelijken, overstappen en besparen.

Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar de prijs en de dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in 1 product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden.

Kwaliteitsverschil

Bovendien bevat een pakketverzekering niet automatisch alle verzekeringen met de beste voorwaarden en dekkingen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse aanbieders en verzekeringen. Een verzekeraar kan een prima inboedelverzekering aanbieden, maar dat betekent niet dat zijn autoverzekering of rechtsbijstandverzekering ook meteen goed is. Dus wie de beste verzekeringen tegen de meest gunstige prijs wil, moet ze stuk voor stuk uitzoeken.