icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Alles-in-1-verzekeringspakket

De Consumentenbond adviseert de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Bij een schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe wie welke schade vergoedt. Breng je meerdere schadeverzekeringen onder bij 1 verzekeraar, dan kun je overwegen een pakketverzekering af te sluiten.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  17 januari 2018

Artikel_allesin1pakket

Verzekeringspakket

In een verzekeringspakket zitten vaak de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Ook de rechtsbijstand- en de autoverzekering kunnen in zo'n pakket zitten. Gemak is het grote voordeel. Je hebt maar 1 verzekeraar met wie je contact moet opnemen bij schade.

Ook hebben alle verzekeringen meestal dezelfde vervaldatum. Dit is de dag waarop het nieuwe verzekeringsjaar ingaat. Hierdoor is het makkelijker om over te stappen naar een andere maatschappij. Daarnaast bieden veel verzekeringspakketten de mogelijkheid in maandelijkse termijnen te betalen zonder premieopslag.

Premiekortingen

Bovendien lokken verzekeraars consumenten met aantrekkelijke premiekortingen. Bij de meeste verzekeraars betaal je minder voor een pakket dan voor losse verzekeringen samen. Dit geldt voor ANWB, ASR, Avéro Achmea, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, EAG Assuradeuren, De Goudse, Interpolis, Ohra, Reaal, SNS Bank, Unigarant, Univé, Woongarant en Zelf.

  • Aegon heeft een extra ‘loyaliteitskorting’
  • Aon Direct brengt in geval van schade ‘slechts’ eenmaal het eigen risico in rekening in plaats van tweemaal
  • InShared biedt klanten met meerdere 'hoofdverzekeringen' (auto-, woon-, aansprakelijkheid-, brommer-, motor-, reis-, dier- en caravan-) zogenoemde beloningsprocenten; met 5 hoofdverzekeringen of meer krijg je de maximale 7% van de betaalde premie terug als je geen schade claimt

Bij veel verzekeraars is het eigen risico standaard €0. De hoogte van de korting is dikwijls afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je in het pakket opneemt; hoe groter het aantal, des te hoger de korting. ZLM rekent pas pakketkorting bij minimaal 3 polissen. Dat geldt eveneens voor ABN Amro, dat daarnaast 20% korting geeft op beide woonverzekeringen als ook de hypotheek bij ABN Amro loopt.

Goedkoper zonder pakketkorting

De kortingen op 1 verzekeringspakket klinken aanlokkelijk, maar wie zijn verzekeringen goed vergelijkt is veel voordeliger uit. Zoek daarom per verzekering de goedkoopste uit. Dat is meer werk, maar het levert ook geld op! Met de Consumentenbond kun je heel makkelijk vergelijken, overstappen en besparen.

Zeker bij een autoverzekering loont het de moeite om goed naar de prijs en de dekking te kijken. De meeste goedkope autoverzekeringen zijn gespecialiseerd in 1 product en hebben vaak een scherpere prijs dan aanbieders die een verzekeringspakket aanbieden.

Kwaliteitsverschil

Bovendien bevat een pakketverzekering niet automatisch alle verzekeringen met de beste voorwaarden en dekkingen. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de diverse aanbieders en verzekeringen. Een verzekeraar kan een prima inboedelverzekering aanbieden, maar dat betekent niet dat zijn autoverzekering of rechtsbijstandverzekering ook meteen goed is. Dus wie de beste verzekeringen tegen de meest gunstige prijs wil, moet ze stuk voor stuk uitzoeken.

Test aansprakelijkheidsverzekeringen