icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Weg met geheime zorgdeals

De geheime zorgdeals beperken je rechten als consument. En omdat ze niet openbaar zijn, kun je er geen rekening mee houden als je overstapt naar een andere verzekeraar. Daarom zeggen wij: geen geheime afspraken!

 

Delen via:

Het probleem

Zorgverzekeraars hebben contracten met zorgverleners.Zij maken afspraken over prijs, kwaliteit en de hoeveelheid te leveren zorg. Maar wat staat er eigenlijk in die afspraken? Stel: jouw zorgverlener mag volgens zo’n afspraak maximaal 1000 behandelingen geven aan álle klanten van jouw verzekeraar. Maar dat aantal bereikt hij al in november. Dan kun jij in december dus niet meer bij je zorgverlener terecht. Terwijl je dat nooit verteld is. Door deze afspraken krijg jij dus niet altijd de beste behandeling. Of moet je wachten tot het nieuwe jaar.

Wij vinden dat zorgverzekeraars de plicht hebben om transparant en volledig te zijn over hun afspraken met zorgverleners. En zorgverleners moeten jou informeren als zij door dit soort afspraken de behandeling beperken of wachtlijsten hanteren. Dat vind jij toch ook?

Ons doel

De geheime zorgdeals beperken je rechten als consument. En omdat ze niet openbaar zijn, kun je er geen rekening mee houden als je overstapt naar een andere verzekeraar. Dit vinden wij onacceptabel!

Wat kun jij doen?

Steun ons pleidooi tegen deze geheime afspraken.

Geen-geheime-zorgdeals1200x800px