! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt Thuiszorg

Ongeschoold personeel dat insuline en sondevoeding toedient of cliënten vastzet, er gaat van alles mis in de thuiszorg. Van 50 thuiszorgorganisaties die wij onderzochten voldoen er 48 niet aan de regels voor het leveren van veilige en goede zorg. Dat moet stoppen. Ervaring met thuiszorg? Vertel ons jouw verhaal.

 • Thuiszorg in de knel

  Bij 48 van de 50 thuiszorgorganisaties die wij nader onderzochten, constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) grote fouten.

  Wat is het probleem?

 • Minister moet ingrijpen

  Minister De Jonge van VWS moet ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost, zonder nadeel voor de cliënten.

  Bekijk de onderzoeksresultaten

 • Deel jouw verhaal

  Wat gaat goed of wat is er mis met jouw thuiszorgaanbieder? Jouw verhaal helpt ons bij het bepalen van de juiste maatregelen.

  Deel het hieronder

Deel jouw ervaringen met de thuiszorg

Let op: vul geen persoonlijke medische gegevens in! Dit zijn bijzondere en gevoelige persoonsgegevens.

Bedankt! We hebben je informatie in goede orde ontvangen.

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Geen speciale tekens

Vul een geldig e-mailadres in

De geselecteerde bestanden zijn groter dan de toegestane maximale grootte.

Meld je aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief. We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 e-mail per week. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Lees ook onze privacyverklaring

 

 

 

 

 

Tot nu toe

 • Nieuws | 27 september 2018

  VWS neemt maatregelen voor veiliger thuiszorg

  Het Ministerie van VWS neemt maatregelen om toezicht op thuiszorgorganisaties te versterken, zo kondigden de bewindspersonen dinsdag 25 september aan in een brief aan de Tweede Kamer. Wij zijn blij met een aantal voorgestelde maatregelen, maar hebben ook nog vraagtekens. Deze hebben we aan zowel het ministerie als aan de Tweede Kamer gestuurd. Lees onze reactie.

 • In de media | 12 september 2018

  Kamervragen beantwoord

  Minister De Jonge van VWS gaf vandaag antwoord op de kamervragen die gesteld zijn door de SP, PvdA en VVD. Lees hier de antwoorden op hun kritische vragen.

  Wij zijn benieuwd naar de brief waarin minister De Jonge de te ondernemen acties aankondigt. Wij blijven het scherp volgen.

 • Nieuws | 15 augustus 2018

  Update: nieuwe inspectierapporten

  Na publicatie van ons onderzoek publiceerde de inspectie nieuwe rapporten. Bekijk het overzicht van het eerste inspectiebezoek en de herbeoordeling voor zover bekend. 

  Bekijk de update

 • Nieuws | 8 augustus 2018

  Ook partijen in het veld zijn bezorgd

  Patiëntenvertegenwoordiger Per Saldo, branchevereniging ActiZ en andere organisaties in het veld zijn ook bezorgd. Lees de volledige reacties van Per Saldo, KBO-PCOB, ActiZ en BTN.

 • Actie Hoogtepunt | 6 augustus 2018

  Politiek vraagt om opheldering bij VWS

  Tweede Kamer tegen

  Onze actie brengt de politiek nu al in beweging. De PVV en de PvdA willen in een debat opheldering van minister De Jonge van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). VVD, PvdA en SP hebben kamervragen gesteld en ook 50Plus vraagt om meer uitleg. De Inspectie (Inspectie Gezonheidszorg en Jeugd, IGJ) heeft aangekondigd nog dit jaar en volgende jaren meer toezicht op de thuiszorg te houden. Lees hier de gestelde kamervragen en bekijk hier de reactie van de Inspectie

 • Artikel | 3 augustus 2018

  Gezondgids: Thuiszorg in de knel

  De Gezondgids publiceert het artikel 'Thuiszorg in de knel' (pdf) met daarin het onderzoek naar inspecties in de thuiszorg. 

 • Nieuws | 2 augustus 2018

  Meldpunt Thuiszorg geopend

  In het meldpunt verzamelen wij alle ervaringen van consumenten die gebruikmaken van thuiszorg voor zichzelf of een familielid. Met jouw hulp en alle meldingen kunnen wij meer druk op de minister van VWS uitoefenen. Lees ook: Inspectie grijpt niet in bij falende thuiszorg

 • Actie gestart | 31 juli 2018

  Oproep aan minister: Maatregelen nodig in de thuiszorg!

  thuiszorg-koffie-1200x800px

  Vandaag hebben wij de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een brief opgeroepen om in te grijpen. Het is onbegrijpelijk dat thuiszorgorganisaties die niet aan de regels voor veilige en goede zorg voldoen toch zorg kunnen blijven geven.

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap