icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt Thuiszorg

Ongeschoold personeel dat insuline en sondevoeding toedient of cliënten vastzet, er gaat van alles mis in de thuiszorg. Van 50 thuiszorgorganisaties die wij onderzochten voldoen er 48 niet aan de regels voor het leveren van veilige en goede zorg. Dat moet stoppen. Ervaring met thuiszorg? Vertel ons jouw verhaal.

 • Thuiszorg in de knel

  Bij 48 van de 50 thuiszorgorganisaties die wij nader onderzochten, constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) grote fouten.

  Wat is het probleem?

 • Minister moet ingrijpen

  Minister De Jonge van VWS moet ervoor zorgen dat de problemen worden opgelost, zonder nadeel voor de cliënten.

  Bekijk de onderzoeksresultaten

 • Deel jouw verhaal

  Wat gaat goed of wat is er mis met jouw thuiszorgaanbieder? Jouw verhaal helpt ons bij het bepalen van de juiste maatregelen.

  Deel het hieronder

Deel jouw ervaringen met de thuiszorg

Let op: vul geen persoonlijke medische gegevens in! Dit zijn bijzondere en gevoelige persoonsgegevens.

Bedankt! We hebben je informatie in goede orde ontvangen.

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Geen speciale tekens

Vul een geldig e-mailadres in

De geselecteerde bestanden zijn groter dan de toegestane maximale grootte.

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Lees ook onze privacyverklaring

 

 

 

 

 

Tot nu toe

 • Nieuws |

  VWS neemt maatregelen voor veiliger thuiszorg

  Het Ministerie van VWS neemt maatregelen om toezicht op thuiszorgorganisaties te versterken, zo kondigden de bewindspersonen dinsdag 25 september aan in een brief aan de Tweede Kamer. Wij zijn blij met een aantal voorgestelde maatregelen, maar hebben ook nog vraagtekens. Deze hebben we aan zowel het ministerie als aan de Tweede Kamer gestuurd. Lees onze reactie.

 • In de media |

  Kamervragen beantwoord

  Minister De Jonge van VWS gaf vandaag antwoord op de kamervragen die gesteld zijn door de SP, PvdA en VVD. Lees hier de antwoorden op hun kritische vragen.

  Wij zijn benieuwd naar de brief waarin minister De Jonge de te ondernemen acties aankondigt. Wij blijven het scherp volgen.

 • Nieuws |

  Update: nieuwe inspectierapporten

  Na publicatie van ons onderzoek publiceerde de inspectie nieuwe rapporten. Bekijk het overzicht van het eerste inspectiebezoek en de herbeoordeling voor zover bekend. 

  Bekijk de update

 • Nieuws |

  Ook partijen in het veld zijn bezorgd

  Patiëntenvertegenwoordiger Per Saldo, branchevereniging ActiZ en andere organisaties in het veld zijn ook bezorgd. Lees de volledige reacties van Per Saldo, KBO-PCOB, ActiZ en BTN.

 • Actie Hoogtepunt |

  Politiek vraagt om opheldering bij VWS

  Tweede Kamer tegen

  Onze actie brengt de politiek nu al in beweging. De PVV en de PvdA willen in een debat opheldering van minister De Jonge van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). VVD, PvdA en SP hebben kamervragen gesteld en ook 50Plus vraagt om meer uitleg. De Inspectie (Inspectie Gezonheidszorg en Jeugd, IGJ) heeft aangekondigd nog dit jaar en volgende jaren meer toezicht op de thuiszorg te houden. Lees hier de gestelde kamervragen en bekijk hier de reactie van de Inspectie

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen