icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt: onbegrijpelijke namen op je bankafschrift

Je controleert je bankafschrift en ziet vreemde namen voorbij komen die je niet direct thuis kunt brengen. Vervelend, want zo kun je moeilijk grip houden op je uitgaven.

Wij zijn benieuwd welke bedrijven zich hier schuldig aan maken en willen daar iets aan doen. Dus kom je een gekke naam tegen? Meld het bij ons!

Bedankt! We hebben je informatie in goede orde ontvangen.

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Geen speciale tekens

Vul een geldig e-mailadres in

De geselecteerde bestanden zijn groter dan de toegestane maximale grootte.

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Lees ook onze privacyverklaring

Tot nu toe

  • Actie Hoogtepunt |

    Motie aangenomen door Tweede Kamer

    Het meldpunt 'Onbegrijpelijke namen op je bankafschrift' heeft inmiddels ook al de aandacht van het kabinet. In een debat over betalingsverkeer nam de Tweede Kamer een motie aan over onduidelijke rekeningnummers. De regering wordt verzocht om met banken in gesprek te gaan met als doel dat bankafschrijvingen altijd duidelijk herleidbaar zijn tot een bedrijf en een transactie.

  • Actie gestart |

    Meldpunt 'Onbegrijpelijke namen op bankafschriften' geopend

    Vanaf vandaag kun je het hier melden als je vreemde namen op je bankafschriften tegenkomen. Wij gaan er daarna mee aan de slag en proberen bedrijven te bewegen om deze benamingen begrijpelijk te maken.

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen