! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt: onbegrijpelijke namen op je bankafschrift

Je controleert je bankafschrift en ziet vreemde namen voorbij komen die je niet direct thuis kunt brengen. Vervelend, want zo kun je moeilijk grip houden op je uitgaven.

Wij zijn benieuwd welke bedrijven zich hier schuldig aan maken en willen daar iets aan doen. Dus kom je een gekke naam tegen? Meld het bij ons!

Bedankt! We hebben je informatie in goede orde ontvangen.

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Verkeerde invoer!

Geen speciale tekens

Vul een geldig e-mailadres in

De geselecteerde bestanden zijn groter dan de toegestane maximale grootte.

Meld je aan voor de Consumentenbond Nieuwsbrief. We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je ontvangt maximaal 1 e-mail per week. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Lees ook onze privacyverklaring

Tot nu toe

  • Actie Hoogtepunt | 12 september 2018

    Motie aangenomen door Tweede Kamer

    Het meldpunt 'Onbegrijpelijke namen op je bankafschrift' heeft inmiddels ook al de aandacht van het kabinet. In een debat over betalingsverkeer nam de Tweede Kamer een motie aan over onduidelijke rekeningnummers. De regering wordt verzocht om met banken in gesprek te gaan met als doel dat bankafschrijvingen altijd duidelijk herleidbaar zijn tot een bedrijf en een transactie.

  • Actie gestart | 3 september 2018

    Meldpunt 'Onbegrijpelijke namen op bankafschriften' geopend

    Vanaf vandaag kun je het hier melden als je vreemde namen op je bankafschriften tegenkomen. Wij gaan er daarna mee aan de slag en proberen bedrijven te bewegen om deze benamingen begrijpelijk te maken.

Goeie actie? Word lid

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap