icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Samen energie inkopen levert voordeel op|

Doe mee met ons Energiecollectief!

Energiecollectief icon

De beste en leukste apps

Hoe een keuze te maken uit de honderdduizenden apps die er zijn voor de smartphone en tablet? De Consumentenbond helpt je een handje met een selectie van de beste en leukste apps. Dit is een selectie van de maanden november en december 2016.
Michael Sloven

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  9 september 2016

Bijgewerkt op:  9 september 2016

apps-Iphone

Google Duo
Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Communicatie

Met Google Duo zet je heel eenvoudig een videogesprek op met een van je contacten. Het gebruik van de app is extreem simpel. Met één tik op een contact bel je de ander al op. Voordat je opneemt kun je beelden zien van degene die jou belt. De persoon aan de andere kant kan jou op dat moment nog niet zien. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Als iPhone-eigenaar kun je dus ook contacten bellen die een Androidtelefoon bezitten, en andersom.

GRPPY
Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Financieel

Met GRPPY kun je makkelijk de kosten beheren voor dat groepsuitje of die barbecue in de straat. Zo leg je gemakkelijk geld in via iDeal. De app is van de Rabobank, maar je kunt ook meedoen als je bij een andere bank zit.

Walter
Prijs: gratis
Platform: iOS
Categorie: Reizen

Ontdek een stad op een avontuurlijke manier. Het kompas in je telefoon stuurt je richting 'restaurants', 'bars', 'bezienswaardigheden' en 'winkels' in de nabije omgeving. De app werkt zonder internetverbinding en je hoeft geen account aan te maken.

Fietsroutes

Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Reizen

Vind een mooie, leuke fiets- of wandelroute bij jou in de buurt of in een andere plaats. De app bevat tienduizenden routes in Nederland, België en Duitsland. Onderweg kun je de routes volgen met behulp van kaarten en stap-voor-stap instructies.

Untappd
Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Sociaal

Bierliefhebber? Met Untappd ontdek je nieuwe bieren en bars in de buurt. Eenmaal een lekker biertje in je hand kun je je eigen proefervaring waarderen en delen met andere bierdrinkers.

Maps.me
Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Reizen

Deze kaarten en routeplanner-app is vooral erg handig op reis. Je kan vooraf kaarten van landen downloaden en deze offline gebruiken voor routes en navigatie, ook restaurants, hotels en andere interessante plekken worden offline opgeslagen. Dat kan je een hoop data schelen.

TimesUpp
Prijs: gratis
Platform: iOS en Android
Categorie: Reizen

TimesUpp helpt je om op tijd te vertrekken. Zet afspraken in de planner of geef de app toegang tot je agenda en de app geeft een melding wanneer jij moet weggaan om op tijd bij je afspraak te zijn. Hierbij houdt de app rekening met verkeer, files en parkeertijd.

Reclamefolder
Prijs: gratis
Platform: iOS, Android en Windows
Categorie: Diensten

Bekijk de actuele folders van landelijke en lokale winkels en bewaar je favoriete aanbiedingen op je persoonlijke prikbord. Via de app kan je ook je eigen klantenkaarten toevoegen die vervolgens via je mobiel gescand worden in de winkel. Daarnaast is het mogelijk bepaalde kortingsbonnen direct vanaf je mobiel te gebruiken.

Willem
Prijs: gratis
Platform: iOS
Categorie: Diensten

Willem geeft een overzicht van alle nieuwe films die je in de bioscoop of thuis kan kijken, elke film is voorzien een cijfer gebaseerd op de mening van de pers en andere gebruikers. Daarnaast laat de app zien welke films binnenkort uitkomen en kun je films op de ‘wil ik zien’ lijst zetten zodat je weet wanneer de film uitkomt en een handig overzicht van interessante films kan bijhouden.

Adobe Photoshop Fix
Prijs: gratis
Platform: iOS
Categorie: Fotografie

Gek op fotografie? Met deze app kun je je foto’s als een professional retoucheren en bewerken. Pas achtergronden aan, bewerk de lichtinval, of maak je huid net wat gladder. Je hebt er wel een Adobe-account voor nodig.

Lees ook ons boek De leukste gratis apps