icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Met welke streamingdienst kun je het best gratis muziek luisteren?

Voor €10 per maand luister je bij elke streamingdienst onbeperkt muziek. Bij sommige aanbieders kun je ook muziek luisteren zónder te betalen. Wij keken waar je het best gratis muziek kunt luisteren en wat de beperkingen zijn.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:5 oktober 2018

online-streaming-muziek

Gratis of betalen?

 

Wanneer je niet vaak naar muziek luistert of je niet ergert aan reclames, kan een gratis muziekdienst uitkomst bieden. Bij Spotify en Deezer maak je gemakkelijk een account aan en luister je binnen enkele minuten naar gratis muziek. 
 

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de betaalde streamingdiensten? Kijk dan bij het overzicht van streamingdiensten.

Spotify logoSpotify

 

Spotify geeft je de mogelijkheid om gratis muziek te streamen. Op de pc heb je vrije keuze in de nummers die je afspeelt. Tussen de nummers door wordt reclame afgespeeld. Ook in het programma zijn advertenties zichtbaar. Het is niet mogelijk om nummers offline op te slaan.

 

Wanneer je de gratis versie van Spotify gebruikt op je smartphone of tablet kom je nog een aantal beperkingen tegen. Je kiest een album, afspeellijst of artiest waarvan de muziek altijd op shuffle wordt afgespeeld. Het is niet mogelijk om individuele nummers te kiezen. Je kunt nummers overslaan, maar na het overslaan van 6 nummers wordt de functie tijdelijk geblokkeerd. Het is mogelijk om muziek te streamen naar je tv via Chromecast, maar streamen naar Chromecast audio is niet mogelijk. Ook op mobiele apparaten kun je geen nummers offline opslaan en worden tussen de nummers advertenties  afgespeeld.

Deezer LogoDeezer

 

De gratis mogelijkheden met Deezer komen sterk overeen met de mogelijkheden van Spotify, vooral op de pc. Je kunt op de pc ook bij Deezer vrij kiezen tussen de nummers die je afspeelt. Tussen de nummers door wordt er reclame afgespeeld. De browserversie laat ook advertenties op je scherm zien. Het is niet mogelijk om muziek offline op te slaan.

 

Ook Deezer heeft een aantal beperkingen op de smartphone of tablet. Je kunt zelf een nummer kiezen dat wordt afgespeeld, maar na dat nummer krijg je een mix te horen gebaseerd op dat nummer en die artiest. Afspeellijsten kunnen wel op shuffle worden afgespeeld. Nummers kunnen worden overgeslagen maar ook hier wordt de functie na 6 nummers tijdelijk geblokkeerd. Het is mogelijk om muziek te streamen naar een Chromecast of Chromecast audio. Ook op mobiele apparaten kun je geen nummers offline opslaan en worden er advertenties tussen de nummers afgespeeld.

Google-Play-Music-LogoGoogle Play music

 

Google Play Music biedt niet de mogelijkheid om gratis muziek te streamen maar geeft je wel de mogelijkheid om gratis je eigen muziek te uploaden. Op deze manier kun je je eigen muziek in de cloud zetten en overal beluisteren. Zo stream je je eigen muziek zonder reclames.

 

Via een programma op je pc geef je aan waar je collectie staat opgeslagen. Google Play Music zal tot 50.000 nummers gratis in de cloud opslaan. Het voordeel hiervan is dat je deze muziek nu ook kunt beluisteren via de app Google Play Music. Via deze app is het ook mogelijk om de muziek te streamen naar Google ChromecastChromecast audio en Airplay. De eigen muziek kan ook offline worden opgeslagen op je mobiele apparaat. Voordat je de uploadfunctie kunt gebruiken moet je wel een betaalmethode opgeven.

 

Deze methode kan vooral handig zijn voor gebruikers die een grote muziekcollectie hebben en overal toegang willen hebben tot deze collectie.

Andere streamingdiensten

 

Helaas is het bij Apple music, Tidal, Napster en Juke niet mogelijk om gratis naar muziek te luisteren. Je account zal niet werken als je geen abonnement afsluit. 

 

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • YouTube-Premium-1
  Eerste indruk  |  17 sep.

  YouTube Premium

  YouTube heeft sinds kort een abonnement: YouTube premium. Hiermee luister je muziek en kijk je YouTube video’s zonder reclame. Is deze dienst zijn €12 per maand waard?
 • eneby-speaker-ikea-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  23 aug.

  Ikea Eneby

  Een bluetooth-speaker van Ikea. De stoffen voorkant geeft de speaker een klassiek uiterlijk. Maar we hebben beter geluid gehoord.
 • Lola-Black-joggen
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Mighty voor Spotify

  Met de Mighty Audio muziekspeler kun je naar Spotify luisteren zonder smartphone. Ideaal tijdens het hardlopen?
 • spotify-op-Iphone
  5 feb.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.