icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Koopadvies

Sporthorloge kopen: waar let je op?

Een sporthorloge is een handige hulp bij het sporten. Het horloge is ook te gebruiken als hartslagmeter. Door het meten van de hartslagfrequentie kun je je trainingen optimaliseren. Bekijk welk type sporthorloge het beste bij je past.

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica


1
Sporthorloge, activity tracker of smartwatch?

Is je gezondheid belangrijk voor je en wil je onder meer bijhouden of je voldoende beweegt, wat je hartslag is of hoeveel calorieën je verbrandt? Je kunt dit doen met behulp van wearables. Deze komen grofweg in 3 smaken:

Maar hoe weet je welke bij je past en wat het verschil is tussen bijvoorbeeld een sporthorloge en een activity tracker? In ons wearables-overzicht vertellen we wat elke wearable te bieden heeft - en wat niet. Zo kom je er snel achter wat voor jou de beste keuze is.

Ontdek de verschillen

Activity-trackers-Activiteit-Beweging

2
Welke soorten sporthorloges zijn er?

3
Functies van sporthorloges

 • 3 Verlichting

  Verlichting

  Sport je vaak 's avonds buiten? Dan is een sporthorloge met verlichting handig. Zo kun je in het donker ook eenvoudig je hartslag aflezen.

 • 3 Hartslagzone

  Hartslagzone instellen

  Er zijn sporthorloges waarbij je kunt instellen wat de boven- en ondergrens van je hartslag mag zijn. Kom je daar boven of onder, dan klinkt een kort alarm. Handig als je binnen een bepaalde hartslagzone wilt trainen.

 • 3 Rondetijden

  Rondetijden meten

  Een sporthorloge dat rondetijden en tussentijden kan opslaan, is handig voor schaatsers of hardlopers die veel trainen op de sintelbaan.

 • 3 Snelheid

  Snelheid meten

  Een uitgebreid type sporthorloge kan ook je snelheid bijhouden, bijvoorbeeld op de fiets. Je moet dan wel een aparte snelheidssensor aanschaffen.

4
Waar moet je nog meer op letten?

 • 4 Grafischeweergave

  Weergave op je scherm

  Sommige sporthorloges laten slechts in blokjes zien in welke hartslagzone je traint. Maar bij de uitgebreidere modellen krijg je de exacte frequentie te zien, plus een grafiek met het verloop van je hartslag tijdens een training.

  En uiteraard geldt: hoe groter het scherm, hoe makkelijker je informatie kunt aflezen als tempo, afstand en hartslag.

 • 4 koppeling smartphone

  Koppeling met je smartphone

  De sporthorloges die we getest hebben, hebben ook allemaal een app voor op de smartphone.

  In die app kun je afgelegde afstanden en grafieken bekijken. Dat is makkelijker dankzij het grote(re) scherm. 

 • 4 koppeling computer

  Van sporthorloge naar computer

  De wat duurdere sporthorloges kun je aansluiten op je computer of telefoon. Op die manier is het mogelijk om gegevens van verschillende trainingen te analyseren.

  Andersom kun je bij bepaalde modellen ook trainingsprogramma's vanaf je computer op je sporthorloge zetten.

CB-Community-Banner-blue.jpg

Stel een vraag of help anderen

Wil je meer weten over een specifieke sporthorloge? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op het forum of deel zelf je kennis en ervaring.

Bekijk het forum