! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Besparen op je internet- en televisiekosten

Voor een alles-in 1-abonnement betaal je al gauw meer dan €50 per maand. Kan dat niet wat minder? Vaak wel. Hoe bespaar je op kosten voor internet en tv?

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:16 februari 2021

Artikel_besparenopabokosten

Kies het juiste abonnement

Besparen begint vaak al bij het kiezen van het juiste abonnement. Let daarbij vooral op wat je nodig hebt. Het is zonde om te betalen voor een hoge snelheid als je die in de praktijk toch niet benut. Sommige internetproviders bieden snelheden aan van 1 Gbps

Dat klinkt aantrekkelijk, maar er zijn weinig internetactiviteiten waarvoor je zo'n hoge snelheid nodig hebt. In de meeste gevallen volstaat een lagere snelheid, en dus ook een goedkoper abonnement. Betalen voor meer dan 100 tv-zenders, terwijl je er in de praktijk maar een paar bekijkt, is ook zonde. En wat te denken van telefonie: gebruik jij nog wel een vaste telefoonlijn of heb jij genoeg aan internet en tv?

Bekijk de video met kooptips voor alles-in-1-providers.

Traag internet?

Upgrade niet meteen. Als je internet trager is dan je had verwacht, denk je al gauw aan upgraden naar een hogere snelheid. Maar er zijn ook manieren om je huidige abonnement te versnellen, vaak door het kopen van wat apparatuur. Misschien hoef je geen sneller, en dus duurder abonnement.

Neem een goedkoper abonnement, als dat kan

Soms zijn providers gul en verhogen ze zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Een goedkoper abonnement heeft in zo'n geval dezelfde snelheid gekregen als je huidige abonnement. Ben je tevreden over die oude snelheid, dan kun je dus ook uit de voeten met het goedkopere abonnement. Sommige providers, waaronder Ziggo, staan toe dat je na het eerste jaar kunt 'downgraden' naar een goedkoper abonnement.

Bel gratis via internet

Bel je niet veel met je vaste lijn? Dan is het vaak voordeliger om je telefonie-abonnement bij je alles-in-1-provider op te zeggen. Je kunt dan bellen met je mobiel, maar ook via internet. Er zijn inmiddels meerdere programma's en apps waarmee dat kan. Dit is een goedkope oplossing, zeker als je naar iemand in het buitenland wilt bellen.

Bekijk hoe je gratis belt via internet.

Kijk televisie via internet

Traditioneel zappen verliest aan populariteit. Er zijn steeds meer internetdiensten waarbij je zelf kunt bepalen wat je kijkt, wanneer je kijkt en hoe je kijkt (op je mobiel, tablet, tv of laptop). Misschien kan je digitale tv-abonnement wel de deur uit.

Lees meer over hoe je onbeperkt films en series kunt kijken.

Vergelijk alles-in-1-providers

Misschien ben je bij een andere provider wel goedkoper uit. In onze vergelijker kun je zien welke providers leveren op jouw adres en welke aanbieder voor jou het voordeligst is.

Stap nu over en krijg €10 terug

Elke maand laten 10.000 consumenten aan ons weten hoe tevreden ze zijn over hun alles-in-1 provider. Zo kunnen wij jou de beste keuze bieden. Vergelijk nu en stap over. Je krijgt dan €10 terug.

Vergelijk providers

Allesin1

Opzeggen en aanpassen

Overstappen naar een goedkoper abonnement van een andere provider kan een heel gedoe zijn. Maar je kunt een hoop besparen als het je lukt.

Lees meer over hoe je je abonnement kunt opzeggen en aanpassen.

Lees ook