icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Internet vergelijken

Vergelijk internetproviders en stap over!
 • icoon-besparen

  €10

  korting bij overstappen

 • icoon-testoordeel

  Meer dan 10 jaar

  vergelijken we providers

 • icoon-gebruikers

  Meer dan 2000

  overstappers via de vergelijker in 2023

Waarom internet vergelijken bij de Consumentenbond?

 

 • Vergelijken op testoordelen

Prijs is belangrijk, maar de kwaliteit van internet, tv en bellen natuurlijk ook. Bij het vergelijken zie je de resultaten van ons panelonderzoek naar de kwaliteit van de grootste internetproviders. Elke kwartaal publiceren we testoordelen die zijn gebaseerd op de ervaringen van zo’n 10.000 consumenten. Zij beoordelen internetproviders op:

 • Kwaliteit verbinding internet, tv en telefonie
 • Kwaliteit klantenservice
 • Algemene providerwaardering

 

 • Gemakkelijk overstappen

Na het kiezen van een nieuw abonnement helpen we je om vlot over te stappen. Na ongeveer 2 weken krijg je het contract van de aanbieder thuisgestuurd. Vervolgens is de aansluiting binnen 4 tot 6 weken geregeld. In de tussentijd kun je gewoon gebruikmaken van het aanbod van je huidige provider.
 

 • Actueel aanbod

De prijzen en tarieven van de Vergelijker worden dagelijks ververst. We tonen het aanbod van grote en kleine internetproviders: Budget Alles-in-1, Caiway, Delta, Freedom Internet, KPN, Online.nl, Odido, Youfone en Ziggo.

Internet vergelijken: hoe werkt het?

Vergelijk internetproviders. Zie eenvoudig wat de verschillen zijn en welk abonnement het beste bij je past. Sluit direct een abonnement af of stap over naar een andere provider. 

Om goed te vergelijken vragen wij eerst je postcode. Dan weet je meteen dat de aanbieders die je ziet ook internet aanbieden op jouw adres.

internet-column

Internet kiezen: waar let je op?

 • Welke snelheid heb je nodig?

  Internet zonder haperingen willen we allemaal. Je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen. Welke snelheid je nodig hebt hangt af van je gebruik en het aantal gebruikte apparaten. 

  Ben je alleen, dan volstaat een verbinding vanaf 30 Mbit/s. Daarmee kun je Netflix kijken en tegelijkertijd appen. In een gezin gaat internetten vlotter met een verbinding vanaf 50 Mbit/s. Met snelheden vanaf 100 Mbit/s kun je met meerdere apparaten tegelijkertijd vlot internetten. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van ultra hd-video en gamen. 

Veelgestelde vragen over internet vergelijken

 • Hoe werkt internet vergelijken en overstappen?

  Doe de Postcodecheck

  Vul je postcode en huisnummer in. Geef ook aan welke diensten (pakket) je wilt vergelijken. Internet, bellen en/of digitale televisie al dan niet in combinatie met elkaar. Je kunt zowel kabel, dsl als glasvezelpakketten vergelijken. Het is handig om recente facturen bij de hand te houden.

  Vergelijk aanbieders

  Met behulp van de vergelijker vergelijk je alle providers die op jouw postcode kunnen leveren met bijbehorende contracten.

  Vul je postcode in de vergelijker in. Nu zie je de door jou gekozen providers naast elkaar en kun je ze vergelijken. Zit er een aanbieder met abonnement bij dat bij je past? Dan kun je overstappen. Klik op 'Vraag aan'. De toekomstige provider beoordeelt de uiteindelijke aanvraag.

Nieuw & interessant