icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Radio luisteren op je smartphone

Live naar de radio luisteren op je smartphone doe je via internet of via FM. Sommige radioprogramma’s kun je ook als podcast beluisteren.
Wouter Rensink

Wouter Rensink , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 10 november 2022

radio-via-smartphone

Radio luisteren via een app

Je kunt live naar de radio luisteren met een app. Als je niet op wifi zit, gebruik je hiervoor mobiel internet. Let dan op een eventuele datalimiet van je abonnement.

Op een iPhone gebruik je Apples eigen Muziek-app. Tik de naam van het radiostation in het zoekveld. Bijvoorbeeld ‘NPO Radio 1’. Tik vervolgens op ‘Apple Music'. En tik tot slot op het radiostation om dit af te spelen. De meeste radiostations hebben een eigen app voor Android en iPhone. Zo is er bijvoorbeeld de NPO Radio 1-app.

Radio luisteren via FM

Er zijn ook smartphones waarop je radio kunt luisteren via FM. De radio-ontvanger kan in de meegeleverde oordopjes zijn ingebouwd. Je kunt dan alleen radio luisteren met die smartphone via de meegeleverde oordopjes.

Radio luisteren via DAB+

Er zijn momenteel geen smartphones waarop je radio kunt luisteren via DAB+. In 2016 was er wel een LG-smartphone: de LG Stylus 2 DAB+. Deze is niet meer verkrijgbaar, maar je kunt nog wel onze eerste indruk lezen.

Radio luisteren via podcasts

Sommige radio-uitzendingen kun je terugluisteren als podcast. Je luistert dan niet live. Het betreft vaak nieuws- of praatprogramma’s en in mindere mate muziekuitzendingen. Bekijk het aanbod in een podcast-app naar keuze, of bekijk de website van een radiozender voor hun aanbod.

Smartphones met goed geluid

Als je bent ingelogd met het juiste abonnement, tonen we hieronder smartphones die wij als 'goed' beoordelen op geluid. Daarbij letten we op testaspecten als geluidkwaliteit, geluidsterkte, stereoluidsprekers, en de hoofdtelefoonaansluiting.

Ben je niet ingelogd met het juiste abonnement, dan tonen we hieronder smartphones met stereoluidsprekers.

 

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.