! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veelgestelde vragen over Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?

Mark Drabbe

Mark Drabbe , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:5 mei 2021

yarden

Ontwikkelingen

In april 2019 werd bekend dat Yarden financieel in zwaar weer verkeert. De verzekeraar paste eenzijdig de polisvoorwaarden aan, waardoor veel nabestaanden gaan bijbetalen. We ontvangen hier vragen over van verzekerden.

Uitvaartverzekeraar Dela heeft aangekondigd Yarden te willen overnemen. Dat wilde Dela eerder ook al, maar in september vorig jaar trok de verzekeraar zich terug. De afgelopen maanden spraken we uitvoerig met de directies van zowel Yarden als Dela. Om zoveel mogelijk de gevolgen voor Yarden-verzekerden te beperken. De eerste 10 jaar compenseert Dela de gevolgen voor nabestaanden. Op ons aandringen komt er na deze periode een voorziening voor schrijnende gevallen. Wij denken dat de overname door Dela de best mogelijke oplossing is.

 • Meer lezen over de ontwikkelingen bij Yarden en over onze inspanningen voor Yarden-verzekerden? Bezoek onze actie

Vragen over de situatie bij Yarden

Vragen over de overname door Dela

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij op komen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Zo krijg je toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten.

Ja, ik steun de Consumentenbond

Lees ook:

 

Nieuw & interessant

 • grafrechten-begraafplaats
  28 mei.

  Besparen op grafrechten

  Gemeentelijke begraafplaatsen rekenen hoge kosten voor een graf. Kijk je verder dan de begraafplaats om de hoek, dan betaal je misschien een stuk minder.
 • Uitvaart home
  30 okt.

  Een uitvaart tijdens coronatijd

  Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?
 • Home header erven en schenken

  Erven en schenken

  Of je nu schenkt aan een goed doel of aan je kinderen: het loon de moeite om vooraf te kijken naar de belastingregels. Zo laat je geen belastingvoordeel liggen of voorkom je dat je belasting moet betalen.

 • Praat mee op de Community

  Over onze inkomsten

  De Consumentenbond ontvangt een vaste vergoeding voor iedere geslaagde aanvraag van een uitvaartverzekering via de keuzehulp uitvaartverzekering. Ongeacht de hoogte van de premie en de gekozen dekking. Lees meer over deze vergoeding en onze inkomsten.