icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veelgestelde vragen over Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?
mark drabbe

Mark Drabbe   Expert Geld & VerzekeringBijgewerkt op:5 mei 2021

yarden

Ontwikkelingen

In april 2019 werd bekend dat Yarden financieel in zwaar weer verkeert. De verzekeraar paste eenzijdig de polisvoorwaarden aan, waardoor veel nabestaanden gaan bijbetalen. We ontvangen hier vragen over van verzekerden.

Uitvaartverzekeraar Dela heeft aangekondigd Yarden te willen overnemen. Dat wilde Dela eerder ook al, maar in september vorig jaar trok de verzekeraar zich terug.

De afgelopen maanden spraken we uitvoerig met de directies van zowel Yarden als Dela. Om zoveel mogelijk de gevolgen voor Yarden-verzekerden te beperken. De eerste 10 jaar compenseert Dela de gevolgen voor nabestaanden. Op ons aandringen komt er na deze periode een voorziening voor schrijnende gevallen. Wij denken dat de overname door Dela de best mogelijke oplossing is.

Meer lezen over de ontwikkelingen bij Yarden en over onze inspanningen voor Yarden-verzekerden? Bezoek onze actie

Vragen over de situatie bij Yarden

Vragen over de overname door Dela

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • Uitvaart kist bloemen
  30 okt.

  Een uitvaart tijdens coronatijd

  Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?
 • yarden
  Nieuws | 14 sep.

  Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden

  Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond.
 • yarden
  Nieuws | 2 mrt.

  Beperking uitvaartpolis Yarden onrechtmatig

  De Consumentenbond heeft Yarden in een brief gesommeerd de versobering van het natura-uitvaartpakket terug te draaien. Volgens de Consumentenbond is die maatregel onrechtmatig.
 • Uitvaart kist in auto
  Nieuws | 8 jun.

  Uitvaartwensen partner vaak onbekend

  Veel mensen weten niet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden. Bespreek daarom je wensen rondom je uitvaart met je naasten.