icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
actie-en-campagne-header.jpg

Wij voeren actie!

Of het nou gaat om voeding, privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij stellen misstanden aan de kaak en voeren actie voor verandering.

Digitaal en data

We zijn meer dan ooit verbonden en delen van alles online. Daarbij komt onze privacy steeds meer onder spanning te staan. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hier goed en zorgvuldig mee omgaan.
 • Actie-DataDealers-Graphic-Navy-Mediapool

  Stop illegale datahandel

  Apps delen ongevraagd gevoelige persoonsgegevens met advertentienetwerken en datahandelaren. Daarmee overtreden ze de privacywet. Wij willen dat dit stopt.

   

 • 2435-cb-foscam-camera

  Fabrikanten moeten updaten

  Je moet erop kunnen vertrouwen dat je apparaat altijd veilig is en het goed blijft doen. Fabrikanten moeten zorgen voor updates en daarmee voorkomen dat je apparaat gehackt wordt. 

 • mediapool-zeker-online-1200x800px

  Klacht tegen Google

  Een jaar na het indienen van de klacht tegen Google vanwege het stiekem volgen van gebruikers is er nog steeds geen uitspraak. Samen met 7 zusterorganisaties willen wij dat de Ierse toezichthouder haast maakt.

Garantie en consumentenrecht

De belangen van consumenten en bedrijven staan nog weleens tegenover elkaar. De enige oplossing lijkt een gang naar de rechter. Wij ondersteunen consumenten in rechtszaken en collectieve acties.
 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Stop de rijbewijs-chaos

  Het is een rommeltje bij het CBR. De rijbewijzen van duizenden automobilisten zijn verlopen geraakt. Vind jij dat het CBR te weinig doet om de extra kosten te vergoeden die je hierdoor hebt gemaakt? 

 • Ticketleed mediapool

  Meld jouw Ticketleed!

  Er gaat veel mis in het land van de online ticketverkoop. Heb jij ook 3 keer zoveel betaald voor een ticket als andere concertbezoekers? Was bij de ingang opeens je kaartje niet geldig? Laat het ons weten.

 • volkswagen embleem nieuws

  Schadevergoeding voor Volkswagen dieselgate

  Volkswagen sjoemelde met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Wij vinden dat Volkswagen de schade moet compenseren aan gedupeerde automobilisten en een boete verdient.

 • beeldbuisclaim overzicht

  Beeldbuisclaim

  Beeldbuisproducenten hebben volgens het Europese Hof van Justitie verboden prijsafspraken gemaakt. Consumenten betaalden daardoor tussen 1996 en 2006 teveel voor hun televisies en computer monitoren met een beeldbuis.

 • gratis is niet gratis overzicht

  Geld terug voor gratis mobiel

  Providers moeten consumenten terugbetalen vanwege ‘verborgen' kosten.

 • Conent-900x600

  Last van een ongevraagd abonnement? Betaal niet!

  Zit je na een ‘gratis’ proefpakket opeens vast aan een duur abonnement en krijg je agressieve aanmaningen? Laat je niet intimideren!

Geldzaken

Consumenten hebben recht op eerlijke en transparante informatie rondom geldzaken. Verzekeraars en banken gaan hier niet altijd goed mee om. Met onze acties maken we een vuist en eisen we helderheid.

Voeding en gezondheid

Wij vinden dat consumenten recht hebben om te weten wat ze eten zodat ze daar zelf eerlijke en goede keuzes in kunnen maken. Wij strijden tegen misleiding op verpakkingen en een teveel aan vet, zout en suiker in vele soorten voeding.
 • 01 - Suiker

  De strijd tegen suiker

  Mensen zijn zich steeds bewuster van hun suikerinname en proberen die te beperken. Maar fabrikanten maken dit niet makkelijk.

 • zout

  Verborgen zout

  Ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie bevatten alledaagse levensmiddelen nog steeds onnodig veel verborgen zout. Dat kan anders!

 • verborgen vetten overzicht

  Verborgen vetten

  Alledaagse levensmiddelen bevatten vaak onnodig veel verzadigd vet en soms zelfs nog het schadelijke transvet. Dit zien wij graag veranderen!

actie-en-campagne-header.jpg

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Uiteraard ontvang je met een lidmaatschap veel meer voordelen. Zo krijg je toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten.

Ja, ik steun de Consumentenbond