icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

actie-en-campagne-header.jpg

Wij voeren actie!

Of het nou gaat om voeding, privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij stellen misstanden aan de kaak en voeren actie voor verandering.

Digitaal en data

We zijn meer dan ooit verbonden en delen van alles online. Daarbij komt onze privacy steeds meer onder spanning te staan. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hier goed en zorgvuldig mee omgaan.
 • Mediapool FB 1200x800

  Facebook in de fout

  Facebook schond jouw privacy. Daarom willen wij Facebook dwingen jou te compenseren. We strijden hiervoor samen met de Data Privacy Stichting. Steun ons en meld je nu aan!

 • Actie-DataDealers-Graphic-Navy-Mediapool

  Stop illegale datahandel

  Apps delen ongevraagd gevoelige persoonsgegevens met advertentienetwerken en datahandelaren. Daarmee overtreden ze de privacywet. Wij willen dat dit stopt.

   

 • 2435-cb-foscam-camera

  Fabrikanten moeten updaten

  Je moet erop kunnen vertrouwen dat je apparaat altijd veilig is en het goed blijft doen. Fabrikanten moeten zorgen voor updates en daarmee voorkomen dat je apparaat gehackt wordt. 

 • mediapool-zeker-online-1200x800px

  Klacht tegen Google

  Anderhalf jaar na het indienen van de klacht tegen Google vanwege het stiekem volgen van gebruikers is er nog steeds geen uitspraak. Samen met 7 zusterorganisaties willen wij dat de Ierse toezichthouder haast maakt.

Garantie en consumentenrecht

De belangen van consumenten en bedrijven staan nog weleens tegenover elkaar. De enige oplossing lijkt een gang naar de rechter. Wij ondersteunen consumenten in rechtszaken en collectieve acties.
 • Rijbewijs verlopen_1200x800

  Stop de rijbewijs-chaos

  Het is een rommeltje bij het CBR. De rijbewijzen van duizenden automobilisten zijn verlopen geraakt. Vind jij dat het CBR te weinig doet om de extra kosten te vergoeden die je hierdoor hebt gemaakt? 

 • Ticketleed mediapool

  Meld jouw Ticketleed!

  Er gaat veel mis in het land van de online ticketverkoop. Heb jij ook 3 keer zoveel betaald voor een ticket als andere concertbezoekers? Was bij de ingang opeens je kaartje niet geldig? Laat het ons weten.

 • volkswagen embleem nieuws

  Schadevergoeding voor Volkswagen dieselgate

  Volkswagen sjoemelde met de uitstootwaarden van dieselauto’s. Wij vinden dat Volkswagen de schade moet compenseren aan gedupeerde automobilisten en een boete verdient.

 • beeldbuisclaim overzicht

  Beeldbuisclaim

  Beeldbuisproducenten hebben volgens het Europese Hof van Justitie verboden prijsafspraken gemaakt. Consumenten betaalden daardoor tussen 1996 en 2006 teveel voor hun televisies en computer monitoren met een beeldbuis.

 • gratis is niet gratis overzicht

  Geld terug voor gratis mobiel

  Providers moeten consumenten terugbetalen vanwege ‘verborgen' kosten.

 • Conent-900x600

  Last van een ongevraagd abonnement? Betaal niet!

  Zit je na een ‘gratis’ proefpakket opeens vast aan een duur abonnement en krijg je agressieve aanmaningen? Laat je niet intimideren!

Geldzaken

Consumenten hebben recht op eerlijke en transparante informatie rondom geldzaken. Verzekeraars en banken gaan hier niet altijd goed mee om. Met onze acties maken we een vuist en eisen we helderheid.

Voeding en gezondheid

Wij vinden dat consumenten recht hebben om te weten wat ze eten zodat ze daar zelf eerlijke en goede keuzes in kunnen maken. Wij strijden tegen misleiding op verpakkingen en een teveel aan vet, zout en suiker in vele soorten voeding.
 • 01 - Suiker

  De strijd tegen suiker

  Mensen zijn zich steeds bewuster van hun suikerinname en proberen die te beperken. Maar fabrikanten maken dit niet makkelijk.

 • zout

  Verborgen zout

  Ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie bevatten alledaagse levensmiddelen nog steeds onnodig veel verborgen zout. Dat kan anders!

 • verborgen vetten overzicht

  Verborgen vetten

  Alledaagse levensmiddelen bevatten vaak onnodig veel verzadigd vet en soms zelfs nog het schadelijke transvet. Dit zien wij graag veranderen!

 • Weet wat je echt eet 1200x800

  Weet écht wat je eet

  Voedselverpakkingen staan vol met verkooppraatjes. Wij pleiten voor duidelijkheid op de voorkant van de verpakking. Zodat je in één oogopslag echt weet wat je eet.

 • Dit deugt niet 1200x800

  Kletsplaatjes

  Fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met misleidende informatie op de voorkant van verpakkingen die consumenten op het verkeerde been zet.

 • Hippo-1200x800

  Kindermarketing

  Ondanks beloftes vanuit de levensmiddelenindustrie zijn kinderen nog steeds het doelwit van uitgekiende reclamecampagnes voor ongezonde producten. Dit moet stoppen!

actie-en-campagne-header.jpg

Jouw steun is hard nodig!

Vind jij het ook belangrijk dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid! Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie voor producten en diensten. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Ja, ik steun de Consumentenbond