icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wij voeren actie!

Of het nou gaat om voeding, privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij stellen misstanden aan de kaak en voeren actie voor verandering.

Weet wat je eet!

Wij vinden dat consumenten recht hebben om te weten wat ze eten zodat ze daar zelf eerlijke en goede keuzes in kunnen maken. Wij strijden tegen misleiding op verpakkingen en een teveel aan vet, zout en suiker in vele soorten voeding.
 • Weet wat je echt eet 1200x800

  Weet écht wat je eet

  Voedselverpakkingen staan vol met verkooppraatjes. Wij pleiten voor duidelijkheid op de voorkant van de verpakking. Zodat je in één oogopslag echt weet wat je eet.

 • suiker-producten-nieuws

  Veel te veel suiker

  Ondanks beloftes van voedselfabrikanten bevatten veel voedingsmiddelen nog steeds veel toegevoegde suiker. Dat moet anders!

 • zout

  Verborgen zout

  Ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie bevatten alledaagse levensmiddelen nog steeds onnodig veel verborgen zout. Dat kan anders!

 • verborgen vetten overzicht

  Verborgen vetten

  Alledaagse levensmiddelen bevatten vaak onnodig veel verzadigd vet en soms zelfs nog het schadelijke transvet. Dit zien wij graag veranderen!

 • Dit deugt niet 1200x800

  Kletsplaatjes

  Fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met misleidende informatie op de voorkant van verpakkingen die consumenten op het verkeerde been zet.

 • Hippo-1200x800

  Kindermarketing

  Ondanks beloftes vanuit de levensmiddelenindustrie zijn kinderen nog steeds het doelwit van uitgekiende reclamecampagnes voor ongezonde producten. Dit moet stoppen!

 • Actie beeld

  Gesjoemel met voedsel

  Er wordt op allerlei manieren gesjoemeld met voedsel. Wij onderzochten meer dan 150 producten en met maar liefst 21% hiervan bleek wat mis …

Grip op je geldzaken

Consumenten hebben recht op eerlijke en transparante informatie rondom geldzaken. Verzekeraars en banken gaan hier niet altijd goed mee om. Met onze acties maken we een vuist en eisen we helderheid.
 • woeker-1200x800

  Woekerpolissen: compenseer mij eerlijk!

  Miljoenen Nederlanders hebben nog steeds geen eerlijke compensatie voor hun woekerpolis gekregen. Wij komen op voor jouw belang als gedupeerde.

 • boeterentes 1200x800

  Hypotheken: Stop hoge boeterentes!

  Banken moeten stoppen met berekenen van te hoge boeterentes bij het aflossen van een hypotheek. Wij willen consumentvriendelijke hypotheekvoorwaarden.

 • Renteopslag 1200x800

  Hypotheken: Stop risico-opslag

  Bij een hypotheek die even hoog of hoger is dan de waarde van de woning, rekent de bank een forse risico-opslag. Veel banken blijven die extra rente ook innen als het risico is weggevallen. Dat kan je duizenden euro's per jaar kosten.

 • foute-betalingen

  Geen verliezen meer door foute overboekingen!

  Wanneer je een betaalopdracht geeft, zie je niet of het rekeningnummer waar je naar betaalt ook echt hoort bij degene aan wie je wilt betalen. Daardoor komen veel betalingen bij de verkeerde ontvanger terecht. Een fout die consumenten veel geld kost!

Zorg en zorgverzekering

Iedereen heeft recht op goede zorg en een betaalbare zorgverzekering. Zorgverzekeraars maken het ons niet altijd makkelijk om te kiezen. Wij willen dat consumenten heldere keuzes kunnen maken als het gaat om hun zorg en zorgverzekering.
 • thuiszorg-koffie-1200x800px

  Meldpunt Thuiszorg

  Er gaat van alles mis in de thuiszorg. Van 50 thuiszorgorganisaties die wij onderzochten voldoen er 48 niet aan de regels voor het leveren van veilige en goede zorg. Deel jouw ervaringen!

 • HIPPO-1200x800

  Polisjungle

  Het is de zorgverzekeraars opnieuw niet gelukt de contracten tijdig af te ronden. De polisjungle bestaat nog, waardoor jij op basis van onvolledige gegevens je zorgverzekering moet kiezen. Kom in actie en steun ons!

 • wat kost mijn zorg overzicht

  Wat kost mijn zorg?

  Wil jij vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling je kost? Ondersteun onze oproep, zodat wij een vuist kunnen maken naar ziekenhuizen en zorgverzekeraars!

 • HIPPO-1200x800

  Weg met geheime zorgdeals

  Verzekeraars hebben contracten met zorgverleners. Maar deze zijn helemaal niet transparant. Hierdoor zijn deze zogenaamde 'zorgdeals' nadelig voor consumenten.

 • Mondzorg overzicht

  Problemen in de Mondzorg

  Hoe was de informatie die jouw orthodontist of tandarts je gaf? Werd jij goed geïnformeerd over de behandeling en kosten? Vul onze vragenlijst in en laat ons weten wat jouw ervaringen zijn.

 • Hippo-1200x800

  Winsten & Reserves Zorgverzekeraars

  De Consumentenbond wil dat verzekeraars stoppen met onnodig oppotten en dat zij er alles aan doen de premiestijging te beperken!

Haal je recht. Claim je vergoeding.

De belangen van consumenten en bedrijven staan nog weleens tegenover elkaar. De enige oplossing lijkt een gang naar de rechter. Wij ondersteunen consumenten in rechtszaken en collectieve acties.
 • Mediapool collectieve schadevergoeding 1200x800

  Maak collectieve schadevergoeding mogelijk

  De Tweede Kamer stemt binnenkort over het wetsvoorstel om collectieve schadevergoedingen mogelijk te maken. Na 30 jaar pleiten en touwtrekken roepen wij alle Kamerleden op om nu eindelijk de kant van consumenten te kiezen.

 • Uitlaat-rook

  Volkswagen Schandaal

  Eind september 2015 kwamen de eerste verhalen over 'dieselgate' bij Volkswagen naar buiten en eind oktober kwam daar nog eens de 'CO2-gate' overheen. Wat zijn de gevolgen voor autobezitters die een auto met 'sjoemelsoftware' hebben?

 • gratis is niet gratis overzicht

  Geld terug voor gratis mobiel

  Providers moeten consumenten terugbetalen vanwege ‘verborgen' kosten.

Digitaal en data

We zijn meer dan ooit verbonden en delen van alles online. Daarbij komt onze privacy steeds meer onder spanning te staan. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven hier goed en zorgvuldig mee omgaan
 • Datagraaien Facebook 1200x800px

  Baas over eigen data

  Veel websites delen zonder jouw toestemming je zoekgedrag op internet met advertentiebedrijven. Wij zijn hier klaar mee en roepen websites op om jouw privacy beter te beschermen! Kom in acie en steun ons!

 • Online privacy overzicht

  Helder over Online Privacy

  Bedrijven moeten helder zijn over welke gegevens zij gebruiken en wat zij met jouw gegevens doen. Steun daarom onze actie!