icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wij voeren actie!

Of het nou gaat om voeding, privacy, financiële zaken of jouw rechten als consument. Wij stellen misstanden aan de kaak en voeren actie voor verandering.

 • suiker-producten-nieuws

  Veel te veel suiker

  Tot wel 40 suikerklontjes! Dat is de hoeveelheid suiker die je op een gemiddelde dag binnen kunt krijgen. Ondanks beloftes van voedselfabrikanten bevatten veel voedingsmiddelen nog steeds veel toegevoegde suiker. Dat moet anders!

  Bekijk de actie

 • Te snel kapot mediapool

  Te snel kapot!

  Is je wasmachine van 3 jaar oud kapot gegaan en is de reparatie heel duur? Werkt je smartphone na 2 jaar niet meer, terwijl je er netjes mee omgaat? Meld het via ons meldpunt. Dan ondernemen wij actie richting de fabrikant!

  Bekijk de actie

 • Geen gedoe garantie media pool 1200x800

  Geen gedoe garantie

  Je aankoop gaat onverwacht kapot. Je wilt een oplossing want je hebt er recht op. Maar wat krijg je: discussie. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en het duurt en duurt maar. Je wilt garantie, maar je krijgt gedoe.

 • Dit-deugt- niet_1200x800

  Misleiding op voedselverpakkingen

  Afbeeldingen en teksten op voedselverpakkingen moeten eerlijk zijn en producten niet gezonder laten lijken dan ze zijn. Wij vinden dat fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met consumenten op het verkeerde been te zetten.

 • Datagraaien Facebook 1200x800px

  Baas over eigen data

  Veel websites delen zonder jouw toestemming je zoekgedrag op internet met advertentiebedrijven. Wij zijn hier klaar mee en roepen websites op om jouw privacy beter te beschermen! Kom in acie en steun ons!

  Bekijk de actie

 • Woekerpolis overzicht

  ASR compenseer mijn polis eerlijk!

  Verzekeraar ASR heeft meer dan 200.000 mensen gedupeerd met een woekerplis genaamd Waerdye. De Consumentenbond voert een rechtszaak voor een eerlijke vergoeding.

 • nationale-nederlanden-vlag

  Woekerpolis Nationale Nederlanden

  Wij komen op voor de belangen van gedupeerde klanten  met een woekerpolis van Nationale-Nederlanden en starten een collectieve rechtszaak.

 • boeterentes 1200x800

  Hypotheken: Stop hoge boeterentes!

  Banken moeten stoppen met berekenen van te hoge boeterentes bij het aflossen van een hypotheek. Wij willen consumentvriendelijke hypotheekvoorwaarden.

 • Uitlaat-rook

  Volkswagen Schandaal

  Eind september 2015 kwamen de eerste verhalen over 'dieselgate' bij Volkswagen naar buiten en eind oktober kwam daar nog eens de 'CO2-gate' overheen. Wat zijn de gevolgen voor autobezitters die een auto met 'sjoemelsoftware' hebben?

 • HIPPO-1200x800

  Weg met geheime zorgdeals

  De geheime zorgdeals beperken je rechten als consument. En omdat ze niet openbaar zijn, kun je er geen rekening mee houden als je overstapt naar een andere verzekeraar. Daarom zeggen wij: geen geheime afspraken!

 • Actie beeld

  Gesjoemel met voedsel

  Er wordt op allerlei manieren gesjoemeld met voedsel. Wij onderzochten meer dan 150 producten en met maar liefst 21% hiervan bleek wat mis …

 • Conent-900x600

  Last van een ongevraagd abonnement? Betaal niet!

  Zit je na een ‘gratis’ proefpakket opeens vast aan een duur abonnement en krijg je agressieve aanmaningen? Laat je niet intimideren!

 • foute-betalingen

  Geen verliezen meer door foute overboekingen!

  Wanneer je een betaalopdracht geeft, zie je niet of het rekeningnummer waar je naar betaalt ook echt hoort bij degene aan wie je wilt betalen. Daardoor komen veel betalingen bij de verkeerde ontvanger terecht. Een fout die consumenten veel geld kost!

 • zout overzicht

  Verborgen zout

  Ondanks beloftes van de levensmiddelenindustrie bevatten alledaagse levensmiddelen nog steeds onnodig veel verborgen zout. Dat kan anders! Steun onze actie!

 • wat kost mijn zorg overzicht

  Wat kost mijn zorg?

  Wil jij vooraf weten wat een ziekenhuisbehandeling je kost? Ondersteun onze oproep, zodat wij een vuist kunnen maken naar ziekenhuizen en zorgverzekeraars!

 • verborgen vetten overzicht

  Verborgen vetten

  Alledaagse levensmiddelen bevatten vaak onnodig veel verzadigd vet en soms zelfs nog het schadelijke transvet. Dit zien wij graag veranderen!

 • Snel internet overzicht

  Meer keuze in snel internet

  Consumenten hebben te weinig keuze als het aankomt op een internetabonnement met een snelheid van meer dan 30 Mbps. Slechts 23% van de Nederlanders heeft de keuze uit 3 of meer aanbieders. Wij vinden dat te weinig en daarom pleiten wij voor meer concurrentie tussen internetproviders.

 • Rijklaarmaakkosten overzicht nieuw

  Stop rijklaarmaakkosten

  Consumenten moeten prijzen van auto's goed kunnen vergelijken. Daarom moeten rijklaarmaakkosten in de aanbiedingsprijs worden opgenomen.

 • Renteopslag 1200x800

  Stop risico-opslag hypotheken

  Bij een hypotheek die even hoog of hoger is dan de waarde van de woning, rekent de bank een forse risico-opslag. Veel banken blijven die extra rente ook innen als het risico is weggevallen. Dat kan je duizenden euro's per jaar kosten.

 • Hippo-1200x800

  Winsten & Reserves Zorgverzekeraars

  De Consumentenbond wil dat verzekeraars stoppen met onnodig oppotten en dat zij er alles aan doen de premiestijging te beperken!

 • HIPPO-1200x800

  Polisjungle

  Het is de zorgverzekeraars opnieuw niet gelukt de contracten tijdig af te ronden. De polisjungle bestaat nog, waardoor jij op basis van onvolledige gegevens je zorgverzekering moet kiezen. Kom in actie en steun ons!

 • OV chip kosten overzicht

  OV Chip kosten

  De OV-chipkaart in Nederland is in vergelijking met andere Europese landen de duurste van allemaal. Samen met Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (Rover) eisen wij dat de kosten van de OV-chip omlaag gaan en dat de kaart langer geldig is. Ruim 77.000 consumenten hebben onze actie ondersteund!

 • Online privacy overzicht

  Helder over Online Privacy

  Bedrijven moeten helder zijn over welke gegevens zij gebruiken en wat zij met jouw gegevens doen. Steun daarom onze actie!

 • Mondzorg overzicht

  Problemen in de Mondzorg

  Hoe was de informatie die jouw orthodontist of tandarts je gaf? Werd jij goed geïnformeerd over de behandeling en kosten? Vul onze vragenlijst in en laat ons weten wat jouw ervaringen zijn.

 • Dit deugt niet 1200x800

  Misleidende etiketten

  Fabrikanten en supermarkten moeten stoppen met informatie op de voorkant van verpakkingen die consumenten op het verkeerde been zet. Dit deugt niet! Daarom komen wij in actie en spreken wij fabrikanten aan!

 • Hippo-1200x800

  Kindermarketing

  Ondanks beloftes vanuit de levensmiddelenindustrie zijn kinderen nog steeds het doelwit van uitgekiende reclamecampagnes voor ongezonde producten. Dit moet stoppen!

 • kijkje in de vuile keuken

  Kijkjeindekeuken

  Succes voor consumenten: per 7 juli 2014 maakt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) de inspectiegegevens van de hygiëne in lunchrooms openbaar. Maar we zijn er nog niet. Het is nog steeds geheim hoe het met de hygiëne in andere horecagelegenheden staat!

 • gratis is niet gratis overzicht

  Geld terug voor gratis mobiel

  Providers moeten consumenten terugbetalen vanwege ‘verborgen' kosten.

 • beeldbuisclaim overzicht

  Beeldbuisclaim

  Beeldbuisproducenten hebben volgens het Europese Hof van Justitie verboden prijsafspraken gemaakt. Consumenten betaalden daardoor tussen 1996 en 2006 teveel voor hun televisies en computer monitoren met een beeldbuis.