icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Koopadvies

Activity tracker kopen: waar let je op?

Een activity tracker, of fitness tracker, is een bewegingsmeter in de vorm van een armband die allerlei activiteiten bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je slaapritme is. Welke activity tracker past het beste bij jou en waar let je op bij de koop?

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica


1
Activity tracker of smartwatch?

 • Activity-trackers-illustratie-1200x550

  Activity tracker

  Een activity tracker meet de hele dag en nacht je activiteiten zoals verbruikte calorieën, slaapgedrag en stappen. Hij ziet eruit als een armband en heeft niet altijd een scherm. 

  Lees alles over activity trackers

 • Smartwatch-illustratie-1200x550

  Smartwatch

  Een smartwatch is de meest uitgebreide wearable die veel kan wat sporthorloges en activity trackers ook kunnen. Maar daarbij ook nog de meldingen van je telefoon bijhoudt. 's Nachts moet hij opladen.

  Lees alles over smartwatches

2
Hoe werkt een activity tracker?

De activity tracker is een (arm)band met sensoren die van alles meten, zoals je hartslag. De tracker meet het aantal stappen dat je zet (en daarmee de afstand die je aflegt) doordat je tijdens het lopen met je arm beweegt. Verbruikte calorieën berekent hij op basis van alle bewegingen, ook stofzuigen.

Je hoeft een activity tracker niet elke dag op te laden. De batterij houdt het wel een aantal dagen vol. Sommige fabrikanten claimen zelfs 6 maanden. Daarom kun je een activity tracker in tegenstelling tot een smartwatch ook ’s nachts omhouden. Zo kan de tracker ook je slaapritme in de gaten houden.

Heeft je activity tracker een scherm? Dan zie je de verzamelde gegevens zoals het aantal stappen van die dag, direct terug op het display. Activity trackers zonder scherm werken meestal samen met je smartphone via een bijgeleverde app. Of je moet de activity tracker aansluiten op een computer of laptop om je gegevens te bekijken.

Vergelijk activity trackers en bekijk welke activity tracker het beste scoort.

 

activity trackers pols

3
Waar kan ik verder op letten bij de aanschaf?

 • 3 gebruiksvriendelijk

  Gebruiksgemak en draagcomfort

  Kun je het schermpje goed lezen, ook bij fel licht? En, is het menu overzichtelijk?

  Een activitytracker moet natuurlijk goed zitten, want je hebt hem dag en nacht om je pols. We testten daarom het draagcomfort van iedere activity tracker, ook tijdens het sporten.  

   

   

 • waterdicht

  Waterdicht

  Een waterdichte activity tracker kun je omhouden bij het douchen.

  Wil je zwemmen met een activity tracker, dan moet hij niet alleen waterdicht zijn, maar ook  tegen de ‘slagen’ in het water kunnen. Dit soort zaken kun je ook checken in onze vergelijker.

 • 4 koppeling smartphone

  Koppeling met smartphone

  Kijk of je activity tracker samenwerkt met je smartphone. De meeste activity trackers werken met Android-smartphones en iPhones, maar er zijn uitzonderingen. 

  Vergelijk zelf activity trackers en bekijk wat voor jou de beste activity tracker is.

4
Uiterlijk en accessoires

Je zult een activity tracker waarschijnlijk allereerst kiezen op functionaliteit, maar voor veel mensen is ook het uiterlijk belangrijk. De ene activity tracker is dikker, grover of zwaarder dan de andere. De een heeft een scherm, de ander niet. Soms zit de sensor zelfs verwerkt in een sieraad, zoals bij Fitbit. Dat is allemaal een kwestie van smaak.

Het is handig om te kijken wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of er andere kleuren bandjes zijn. Op deze manier doe je wellicht langer met je activity tracker.

activity-tracker-diversmodel

5
Alleen stappen tellen?

Wil je echt alleen meten hoeveel stappen je hebt gezet op een dag? Dan kun je het beste een eenvoudige, losse stappenteller kopen. Deze zijn goedkoper dan activity trackers. Een simpele stappenteller kun je aan een riem vastklippen of aan je pols dragen. Ze zijn er al vanaf €5.  

Wil je geen geld uitgeven aan nog een extra apparaatje? Op de smartphone zijn ook (gratis) stappenteller-apps te installeren. Nadeel: je moet je telefoon de hele tijd bij je dragen. 

Heb je als doel: afvallen? Dan biedt een activity tracker meer steun.

stappenteller-simpelmodel

6
Kies de juiste activity tracker

Wil je weten welke activity tracker het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste activity tracker. 

Help mij kiezen

Activity trackers

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum