icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
koopadvies

Activity tracker kopen: waar let je op?

Een activity tracker of fitness tracker is een polsband die bijhoudt hoe actief je bent. Het motiveert je om actiever te worden en te blijven. Activity trackers houden bijvoorbeeld bij hoeveel stappen je zet, welke afstand je aflegt en hoeveel calorieën je ongeveer verbrandt.

1

Keuzehulp activity trackers

Wil je weten welke activity tracker het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste activity tracker. 

Help mij kiezen

Keuzehulp Smartwatch

2

Activity tracker of smartwatch?

ActivityTracker - Columns

Activity tracker

Een activity tracker is een smal polsbandje met een klein, langgerekt aanraakscherm. Er past niet veel informatie op. En het is wat priegelig om te bedienen. Ze focussen zich op het bijhouden van je activiteiten en conditie. Maar je kunt ook meldingen van je smartphone bekijken.

Bekijk en vergelijk:
Geteste activity trackers

Smartwatches - Columns

Smartwatch

Een smartwatch ziet eruit als een horloge, en is vaak wat groter dan een activity tracker. Ze kunnen over het algemeen minstens hetzelfde, maar vullen dat aan met allerlei smartfuncties. Denk aan bellen, berichten sturen, muziek luisteren en apps installeren.

Bekijk en vergelijk:
Geteste smartwatches

3

Wat kun je meten met een activity tracker?

De activity tracker kan met sensoren van alles meten, zoals je hartslag. De tracker meet het aantal stappen dat je zet en daarmee de afstand die je aflegt. Je beweegt namelijk tijdens het lopen je armen.

Je hoeft een activity tracker niet elke dag op te laden. De batterij houdt het wel een aantal dagen vol. Daarom kun je een activity tracker ook ’s nachts omhouden. Zo kan de tracker ook je slaapritme in de gaten houden.

Wil je verschillende sportprestaties bijhouden, zoals hardlopenfietsen of zwemmen? Kies dan een activity tracker die deze work-outs kan vastleggen. 

Lees ook:
Vergelijk activity trackers of bekijk de beste activity trackers.

Let op je privacy

4

Waar moet je op letten?

Activity trackers_Gebruiksgemak

Gebruiksgemak en draagcomfort

Check of je het schermpje goed kunt lezen, ook bij fel licht. En is het menu overzichtelijk?

Een activity tracker moet natuurlijk goed zitten. Daarom testen we het draagcomfort van iedere tracker, ook tijdens het sporten.

 

Activity trackers_Waterdicht

Waterdicht

Wil je zwemmen met een activity tracker, dan moet hij waterdicht zijn en tegen de ‘slagen’ in het water kunnen.

Veel activity trackers zijn alleen spatwaterdicht. In onze vergelijker kun je dit soort zaken checken.

GPS - Default

Locatiebepaling

Om hardlooprondes vast te leggen, heb je locatiebepaling nodig of GNSS. Dit staat voor Global Navigation Satellite System.

Sommige trackers bepalen zelf je locatie. Dan heb je geen smartphone nodig. Met andere activity trackers moet je telefoon altijd mee.

Activity trackers_Koppelen

Koppeling met smartphone

Kijk of je activity tracker samenwerkt met je smartphone. De meeste activity trackers werken met Android-smartphones en iPhone, maar er zijn uitzonderingen. 

Bekijk en vergelijk:
Activity trackers
De beste activity tracker

5

Maak een duurzame keuze

Duurzame aanbieder

Fabrikanten van activity trackers werken niet allemaal even duurzaam. Denk aan het gebruik van hernieuwbare energie, giftige chemicaliën, arbeidsomstandigheden en de winning van grondstoffen.

Wij beoordelen hoe bedrijven omgaan met zogenaamde conflictmineralen. Zo voorkom je financiering van gewapende groepen. We beoordelen ook de ambities om het eigen bedrijf en de leveranciers om te schakelen naar groene stroom.

Duurzame tracker

Wij testen de activity trackers om te bepalen of het een duurzamere keuze is. Zo kijken we onder andere naar de bouwkwaliteit van het apparaat en de gekozen materialen.

Ook is het belangrijk dat het apparaat lang meegaat en daarom goed bestand is tegen krassen. Als je het bandje kunt vervangen, is dat ook een pluspunt.

En hoewel ze maar weinig stroom verbruiken, testen wij ook hoe efficiënt activity trackers met energie omgaan.

Een nieuwe nodig?

Heb je wel écht een nieuwe activity tracker nodig? Als je minder vaak een nieuwe koopt, belast je het milieu minder. En je voorkomt andere problemen die ontstaan bij de productie.

Laat je huidige activity tracker repareren. Kijk ook of je genoeg hebt aan een app op je telefoon. Daarmee kun je bijvoorbeeld stappen tellen en je work-outs vastleggen.

Bekijk en vergelijk:
Duurzamere keuzes (alleen voor leden)

6

Raadpleeg je arts

Als je medische apparaten gebruikt

Raadpleeg je arts of de fabrikant van het medische apparaat voordat je een activity tracker gebruikt. Misschien adviseren zij om de tracker niet te gebruiken. Of om een veilige afstand (bijvoorbeeld 15 cm) aan te houden tot het medische apparaat.

Magneten, radiofrequentie en elektromagnetische velden kunnen namelijk de werking beïnvloeden of storingen veroorzaken bij) elektro-medische apparaten op of in je lijf. Zoals pacemakers, defibrillatoren en insulinepompen.

Raadpleeg je arts

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je meteen welke activity trackers goed zijn. En óók welke je beter niet kunt kopen. Wel zo eerlijk.

Aanjagers Dossiers 1200x800-Activitytrackers