! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huis kopen en verhuren aan kind

Ouders kunnen hun kind op verschillende manieren helpen aan een huis. Mochten ouders de mogelijkheid hebben, dan kunnen ze ook zelf een woning kopen en verhuren aan hun kind. Dit is voor wie veel geld heeft een sterk onderschat alternatief voor de familielening. 
Nelleke Rookmaaker

Nelleke Rookmaaker , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 18 mei 2021

Een appartement kopen om het aan je kind te verhuren. Dat doen ouders vooral vaak gedurende de studententijd van hun kind. Of vlak daarna. Bijvoorbeeld omdat je je kind toch een fijne plek gunt. En betaalbare huurwoningen zijn in veel steden moeilijk te krijgen. Maar het kan financieel ook nog extreem gunstig uitpakken. Zeker met de onze tips.

Ook voor een kind in een andere levensfase kan dit een goede oplossing zijn. Vooral als je een kind zonder inkomen of met een vrij laag inkomen aan woonruimte probeert te helpen.

Woonruimte kopen voor verhuur aan je kind

De uitkomst en het gevoel van verhuren aan je kind is natuurlijk anders dan als je kind zelf een huis koopt. Als je kind zelf koopt, kun je als ouder bijspringen met een familielening of schenking. Maar als ouder een woning kopen die je gaat verhuren aan je kind is soms de financieel aantrekkelijkste optie om je kind aan woonruimte te helpen.

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue