icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inductiekoken op één groep

Nieuws | Overstappen van koken op een gaskookplaat naar inductie? Met Smart Inductie van Bosch kun je koken op een inductieplaat die je op één groep kunt aansluiten.
Elles van Steijn
Elles van Steijn

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  22 juni 2011


Kook je nu op gas, zou je graag op een inductiekookplaat koken, maar wil of kun je geen extra groepen aanleggen? Dan is het nu toch mogelijk om over te stappen naar inductie met Smart Inductie van Bosch.

Dankzij een elektrische aanpassing is het mogelijk om de inductiekookplaten uit de Smart Inductie serie van Bosch op één groep te plaatsen. Het maximum vermogen wordt op een andere manier verdeeld, dan bij een conventionele inductiekookplaat. Er is een groep nodig van 16 ampère.

Bij de inductiekookplaat zorgt een elektromagnetisch veld voor de verwarming. Na het inschakelen van de kookplaat zie je geen verwarmingselement opgloeien en wordt de plaat ook niet warm. De warmte wordt pas bij het plaatsen van een geschikte pan direct in de panbodem opgewekt. De zones passen zich aan het formaat van de pan aan. Voor inductiekoken zijn pannen met een speciale magnetiseerbare bodem nodig. Koken met een inductiekookplaat is de meest zuinige manier van elektrisch koken.