! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Activity trackers

Laatste update van de test: 29 september 2021

Wij testen activity trackers van de meeste merken, waaronder Fitbit, Xiaomi, Samsung, HUAWEI, en Garmin. Bekijk onze testresultaten. 

Keuzehulp activity trackers

Kies in een paar stappen de activity tracker die het best bij je past.
Stefan Vrijdag, Expert Elektronica

Nieuws & interessant

 • Conflictmineralen
  11 mei.

  Conflictmineralen

  Het is belangrijk dat fabrikanten er alles aan doen om conflictmineralen te voorkomen. Wij beoordelen bedrijven hierop, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken.
 • Ace combi beeld
  Eerste indruk | 6 apr.

  Fitbit Ace 3

  Wil je jouw kind motiveren om meer te bewegen? Fitbit bracht onlangs een nieuwe activity tracker uit voor kinderen vanaf 6 jaar: Fitbit Ace 3. Is dit een goede opvolger van de Fitbit Ace 2?
 • stappenteller-jonge-vrouw
  Test | 7 apr.

  Beste goedkope stappentellers

  Een goede stappenteller hoeft niet duur te zijn. Wij zochten voor je uit wat de beste stappentellers van maximaal €50 zijn.
 • Smartwatch gebruik
  Test | 14 feb.

  Wearables: goede merken

  Zo’n 2300 consumenten deden mee ons aan panelonderzoek over wearables, de verzamelnaam voor activity trackers en smartwatches.
 • hardloop-sporthorloges
  7 okt.

  Gps voor hardlopers en fietsers

  Met gps zie je tijdens een rondje hardlopen of fietsen hoe hard je gaat. Achteraf zie je op de kaart waar je bent geweest. Wat kun je allemaal met gps in een sporthorloge?
 • Activity Trackers HWT
  16 aug.

  Hoe wij activity trackers testen

  We testen activity trackers op het 'meten van beweging'. Lees hoe wij de verschillende activity trackers vergelijken en tot onze testresultaten komen.

Activity tracker kopen: waar let je op?

Een activity tracker of fitness tracker is een bewegingsmeter in de vorm van een armband die allerlei activiteiten bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je slaapritme is. Welke activity tracker past het beste bij jou en waar let je op bij de koop?

 1. 1

  Activity tracker of smartwatch?

  ActivityTracker - Columns

  Activity tracker

  Een activity tracker meet de hele dag en nacht je activiteiten, zoals verbruikte calorieën, slaapgedrag en stappen. Je draagt het net als een smartwatch om je pols.

  Lees alles over activity trackers

  Smartwatches - Columns

  Smartwatch

  Een smartwatch is de meest uitgebreide wearable. Hij kan veel wat activity trackers ook kunnen. Maar houdt daarbij ook nog de meldingen van je telefoon bij.

  Lees alles over smartwatches

  Inklappen
 2. 2

  Hoe werkt een activity tracker?

  De activity tracker kan met sensoren van alles meten, zoals je hartslag. De tracker meet het aantal stappen dat je zet (en daarmee de afstand die je aflegt) doordat je tijdens het lopen met je arm beweegt. Verbruikte calorieën berekent hij op basis van alle bewegingen. Dus niet alleen tijdens het sporten, maar ook tijdens alledaagse klusjes, zoals stofzuigen.

  Je hoeft een activity tracker niet elke dag op te laden. De batterij houdt het wel een aantal dagen vol. Sommige fabrikanten claimen zelfs 3 weken. Daarom kun je een activity tracker ook ’s nachts omhouden. Zo kan de tracker ook je slaapritme in de gaten houden.

  Op het scherm of in de app zie je de verzamelde gegevens, zoals het aantal stappen van die dag.

  Vergelijk activity trackers en bekijk welke activity tracker het beste scoort.

   

  activity trackers pols
  Inklappen
 3. 3

  Waar kan ik verder op letten bij de aanschaf?

  3 gebruiksvriendelijk

  Gebruiksgemak en draagcomfort

  Kun je het schermpje goed lezen, ook bij fel licht? En is het menu overzichtelijk?

  Een activity tracker moet natuurlijk goed zitten, want je hebt hem dag en nacht om je pols. We testen daarom het draagcomfort van iedere activity tracker, ook tijdens het sporten.  

   

   

  waterdicht

  Waterdicht

  Wil je zwemmen met een activity tracker, dan moet hij niet alleen waterdicht zijn, maar ook tegen de ‘slagen’ in het water kunnen. In onze vergelijker kun je dit soort zaken checken. Zo weet je welke activity tracker je het beste kunt kopen.

  4 koppeling smartphone

  Koppeling met smartphone

  Kijk of je activity tracker samenwerkt met je smartphone. De meeste activity trackers werken met Android-smartphones en iPhone, maar er zijn uitzonderingen. 

  Vergelijk zelf activity trackers en bekijk wat voor jou de beste activity tracker is.

  Inklappen
 4. 4

  Maak een duurzame keuze

  Duurzame aanbieder

  Wil je een duurzame keuze maken? Dan is het goed om te weten dat niet elke fabrikant van activity trackers duurzaam werkt.

  Soms is er sprake van kinderarbeid, slavernij of onveilige arbeidsomstandigheden. Daarnaast kunnen de mijnen waaruit metalen worden gewonnen in handen zijn van gewapende groepen.

  Wij beoordelen hoe bedrijven omgaan met zogenaamde ‘conflictmineralen’. In onze testresultaten geven we ook een oordeel over duurzaamheid van de activity trackers.
   

  Leden kunnen filteren op 'duurzame keuze'.

  Bekijk de testresultaten

  Duurzaamheid activity tracker

  Wij testen de activity trackers om te bepalen of het een duurzame keuze is. Zo kijken we onder andere naar de bouwkwaliteit van het apparaat en de gekozen materialen.

  Verder is het belangrijk dat het apparaat lang meegaat en daarom goed bestand is tegen krassen. Als je het bandje kunt vervangen, is dat ook een pluspunt.

  Wij testen of het apparaat zuinig is door een oordeel te geven over het stroomverbruik van de activity tracker.

  Een nieuwe activity tracker?

  Heb je wel écht een nieuwe activity tracker nodig? Als je minder vaak een nieuwe wearable koopt, belast je het milieu minder. En je voorkomt andere problemen die ontstaan bij de productie. Je kunt ook proberen of je genoeg hebt aan alleen een app op je telefoon. Daarmee kun je bijvoorbeeld stappen tellen en je work-outs vastleggen.

  Is je oude activity tracker kapot? Kijk dan of het nog te repareren valt.

  Inklappen
 5. 5

  Uiterlijk en accessoires

  Je zult een activity tracker waarschijnlijk allereerst kiezen op functionaliteit, maar voor veel mensen is ook het uiterlijk belangrijk. De ene activity tracker is dikker, grover of zwaarder dan de andere. De een heeft een scherm, de ander niet. Soms zit de sensor zelfs verwerkt in een sieraad, zoals bij Fitbit. Dat is allemaal een kwestie van smaak.

  Het is handig om te kijken wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of er andere kleuren bandjes zijn. Op deze manier doe je misschien langer met je activity tracker.

  activity-tracker-diversmodel
  Inklappen
 6. 6

  Let op je privacy!

  Met een activity tracker meet je allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten en medische gegevens. Denk aan het aantal gezette stappen, informatie over je hartslag, informatie over je slaappatroon en nog veel meer. Beveilig je activity tracker daarom met een code, als dat kan.

  Lees de privacyverklaring om te zien wat het bedrijf met jouw gegevens doet. Daarin kan ook staan welke keuzes je kunt maken.

  Wat gebeurt er met de gegevens op mijn activity tracker?

  fitbit screenshot
  Inklappen
 7. 7

  Kies de juiste activity tracker

  Wil je weten welke activity tracker het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste activity tracker. 

  Help mij kiezen

  Activity trackers
  Inklappen

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum