icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Activity trackers

Wij testen activity trackers van de meeste merken, waaronder Fitbit, Xiaomi, Samsung, HUAWEI, en Garmin. Bekijk de testresultaten van activity trackers.

Kies de beste activity tracker voor jou

Bekijk de beste
predicaatjes-nieuwe header dossierhomepages

We hebben .... activity trackers getest

Resultaten worden opgehaald...

Keuzehulp activity trackers

Kies in een paar stappen de activity tracker die het best bij je past.
Shalita Goerdat, Expert Elektronica

Ben je lid?

Dan krijg je premium advies met testresultaten uit laboratorium-onderzoek.

Inloggen

Nieuws & interessant

 • Conflictmineralen
  26 okt.

  Conflictmineralen

  Het is belangrijk dat fabrikanten er alles aan doen om conflictmineralen te voorkomen. Wij beoordelen bedrijven hierop, zodat jij een verantwoorde keuze kunt maken.
 • hartslag meten smartwatch
  28 nov.

  Hartslag meten

  Je hartslag vertelt iets over je gezondheid. Hoe kun je dit meten? En hoe precies zijn die metingen, wat zeggen onze testresultaten daarover?
 • smartwatch-hartslag-meten
  12 nov.

  Privacy & wearables?

  Bij een activity tracker of smartwatch zit een app die gegevens verzamelt. Wat gebeurt er met jouw gegevens?
 • Activity tracker buiten
  Test | 1 aug.

  Activity Trackers: goede merken

  Ongeveer 1100 consumenten deden mee aan ons onderzoek over activity trackers. We onderzochten de tevredenheid, loyaliteit, en de prijs-kwaliteitverhouding. Wat is het beste merk activity tracker?
 • Review ActivityTracker 1200X800

  Hoe bevalt je activity tracker?

  Help anderen met een review over jouw activity tracker.

 • Activity Trackers video hoe we testen video
  24 mei.

  Hoe wij activity trackers testen

  We testen activity trackers op het 'meten van beweging'. Lees hoe wij de verschillende activity trackers vergelijken en tot onze testresultaten komen.

Activity tracker kopen: waar let je op?

Een activity tracker of fitness tracker is een bewegingsmeter die allerlei activiteiten bijhoudt. Bijvoorbeeld hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je slaapritme is. Hier moet je op letten als je een activity tracker koopt. 

Shalita Goerdat Expert Elektronica
 1. 1

  Activity tracker of smartwatch?

  ActivityTracker - Columns

  Activity tracker

  Een activity tracker meet de hele dag en nacht je activiteiten, zoals verbruikte calorieën, slaapgedrag en stappen. Een activity tracker heeft meestal een kleiner scherm dan een smartwatch. En net als een smartwatch draag je het om je pols. Op veel activity trackers ontvang je ook notificaties van je smartphone.

  Lees alles over activity trackers

  Smartwatches - Columns

  Smartwatch

  Een smartwatch is de meest uitgebreide wearable en lijkt het meest op een klassiek horloge. Een smartwatch heeft uitgebreidere functies dan een activity tracker. Een smartwatch heeft meestal een groter scherm waarop je sportprestaties en berichten kunt aflezen.

  Lees alles over smartwatches

  Inklappen
 2. 2

  Wat kun je meten met een activity tracker?

  De activity tracker kan met sensoren van alles meten, zoals je hartslag. De tracker meet het aantal stappen dat je zet (en daarmee de afstand die je aflegt) doordat je tijdens het lopen met je arm beweegt. Verbruikte calorieën berekent hij op basis van alle bewegingen. Dus ook tijdens alledaagse klusjes, zoals stofzuigen.

  Je hoeft een activity tracker niet elke dag op te laden. De batterij houdt het wel een aantal dagen vol. Daarom kun je een activity tracker ook ’s nachts omhouden. Zo kan de tracker ook je slaapritme in de gaten houden.

  Wil je verschillende sportprestaties bijhouden, zoals hardlopenfietsen of zwemmen? Kies dan een activity tracker die deze work-outs kan vastleggen. 

  Vergelijk activity trackers en bekijk welke activity tracker het beste scoort.

   

  activity trackers pols
  Inklappen
 3. 3

  Waar kan ik verder op letten bij de aanschaf?

  3 gebruiksvriendelijk

  Gebruiksgemak en draagcomfort

  Kun je het schermpje goed lezen, ook bij fel licht? En is het menu overzichtelijk?

  Een activity tracker moet natuurlijk goed zitten, want je hebt hem dag en nacht om je pols. We testen daarom het draagcomfort van iedere activity tracker, ook tijdens het sporten.  

   

   

  waterdicht

  Waterdicht

  Wil je zwemmen met een activity tracker, dan moet hij niet alleen waterdicht zijn, maar ook tegen de ‘slagen’ in het water kunnen. Veel activity trackers zijn alleen spatwaterdicht. In onze vergelijker kun je dit soort zaken checken. Zo weet je welke activity tracker je het beste kunt kopen.

  4 koppeling smartphone

  Koppeling met smartphone

  Kijk of je activity tracker samenwerkt met je smartphone. De meeste activity trackers werken met Android-smartphones en iPhone, maar er zijn uitzonderingen. 

  Vergelijk zelf activity trackers en bekijk wat voor jou de beste activity tracker is.

  Inklappen
 4. 4

  Maak een duurzame keuze

  Duurzame aanbieder

  Fabrikanten van activity trackers werken niet allemaal even duurzaam. 

  Soms is er sprake van kinderarbeid, slavernij of onveilige arbeidsomstandigheden. Daarnaast kunnen de mijnen waaruit metalen worden gewonnen in handen zijn van gewapende groepen.

  Wij beoordelen hoe bedrijven omgaan met zogenaamde ‘conflictmineralen’. Zo voorkom je financiering van gewapende groepen. We beoordelen ook de ambities om het eigen bedrijf en de leveranciers om te schakelen naar groene stroom. In onze testresultaten geven we een oordeel over duurzaamheid van de activity trackers.

  Leden kunnen filteren op 'duurzamere keuze'.

  Bekijk de testresultaten

  Duurzaamheid activity tracker

  Wij testen de activity trackers om te bepalen of het een duurzamere keuze is. Zo kijken we onder andere naar de bouwkwaliteit van het apparaat en de gekozen materialen.

  Verder is het belangrijk dat het apparaat lang meegaat en daarom goed bestand is tegen krassen. Als je het bandje kunt vervangen, is dat ook een pluspunt.

  Wij testen of het apparaat zuinig is door een oordeel te geven over het stroomverbruik van de activity tracker.

  Een nieuwe activity tracker?

  Heb je wel écht een nieuwe activity tracker nodig? Als je minder vaak een nieuwe wearable koopt, belast je het milieu minder. En je voorkomt andere problemen die ontstaan bij de productie. Je kunt ook proberen of je genoeg hebt aan alleen een app op je telefoon. Daarmee kun je bijvoorbeeld stappen tellen en je work-outs vastleggen.

  Is het bandje van je horloge versleten, kapot of verkleurd door de zon? Of ben je toe aan een andere stijl? Dan kun je ervoor kiezen om het bandje van je activity tracker te verwisselen. Zo hoef je minder snel een nieuwe activity tracker te kopen.

  Is je oude activity tracker kapot? Kijk dan of het nog te repareren valt.

  Inklappen
 5. 5

  Uiterlijk en accessoires

  Je zult een activity tracker waarschijnlijk allereerst kiezen op functionaliteit, maar voor veel mensen is ook het uiterlijk belangrijk. De ene activity tracker is dikker, grover of zwaarder dan de andere. De een heeft een aanraakscherm, de ander niet. Dat is allemaal een kwestie van smaak.

  Het is handig om te kijken wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn, bijvoorbeeld of er andere kleuren bandjes zijn. Op deze manier doe je misschien langer met je activity tracker.

  activity-tracker-diversmodel
  Inklappen
 6. 6

  Let op je privacy!

  Met een activity tracker meet je allerlei privacygevoelige gezondheidsaspecten en medische gegevens. Denk aan het aantal gezette stappen, informatie over je hartslag, informatie over je slaappatroon en nog veel meer. Beveilig je activity tracker daarom met een code, als dat kan.

  Lees de privacyverklaring om te zien wat het bedrijf met jouw gegevens doet. Daarin kan ook staan welke keuzes je kunt maken.

  Wat gebeurt er met de gegevens op mijn activity tracker?

  fitbit screenshot
  Inklappen
 7. 7

  Kies de juiste activity tracker

  Wil je weten welke activity tracker het beste bij je past? Beantwoord met onze keuzehulp een paar vragen en kies de juiste activity tracker. 

  Help mij kiezen

  Activity trackers
  Inklappen

Hulp nodig of vragen?

Heb je vragen over je activity tracker? Of wil je iets weten over een specifiek type activity tracker? Praat mee op het forum en deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum