icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Juridische procedure

Hoe start je een juridische procedure wanneer je klacht niet naar tevredenheid is opgelost? Wat zijn je rechten bij faillissement van een bedrijf of als je bent misleid of opgelicht? Lees wat je kunt doen.

Incasso en deurwaarder


Incassobureau

Een incassobureau kan worden ingeschakeld als je je schuld niet op tijd betaalt: het zal namens de schuldeiser (de leverancier) het bedrag bij jou proberen te innen. Lees aan welke regels een incassobureau zich moet houden.

Lees meer

Incassokosten

Heb je je rekening niet op tijd betaald? Dan kun je te maken krijgen met  incassokosten. Dat zijn de kosten die een leverancier maakt om ervoor te zorgen dat de rekening betaald wordt, via een incassobureau of incassoafdeling binnen een organisatie. Deze kosten mag de leverancier bij de rekening optellen.

Lees meer

Dagvaarding

Als een schuldeiser je voor de rechter daagt, krijg je een dagvaarding. Ben je het eens met de dagvaarding? Betaal die dan meteen aan de gerechtsdeurwaarder en voorkom een rechtszitting. Ben je het oneens? Laat de zaak dan voorkomen.

Lees meer

Gerechtsdeurwaarder

Heb je je schuld niet op tijd betaald, dan kun je te maken krijgen met een gerechtsdeurwaarder: hij zal namens de schuldeiser (de leverancier) het bedrag bij jou proberen te innen. De gerechtsdeurwaarder moet zich wel aan bepaalde regels houden.

Lees meer