icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een auto huren in het buitenland geeft veel vrijheid en is in veel opzichten ideaal vervoer. Het is wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan en vooraf een aantal zaken te controleren. Toch problemen? Wij leggen je uit hoe je een klacht kunt indienen.

Kees Verplanke

Kees Verplanke , Expert Auto, fiets en reizen Bijgewerkt op:8 maart 2018


Tips bij het reserveren van een huurauto

Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden als je een auto wilt huren op vakantie. Tarieven zijn aan verandering onderhevig, dus het is handig om voor je reis alvast aanbieders met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je vaak ook aanzienlijk besparen. Bovendien heb je dan ook meer tijd om voorwaarden te vergelijken en kom je minder snel voor verrassingen te staan.

Checklist auto huren

Als je een keuze hebt gemaakt voor een aanbieder, is het een goed idee om onze checklist er nog eens bij te pakken. Hierin staat puntsgewijs waar je op moet letten tijdens het boeken van de auto en bij het ophalen en inleveren van de auto aan het einde van je reis.

Valkuilen en trucs bij het huren van een auto

Een auto huren kan ook nogal eens voor problemen zorgen doordat niet alle aanbieders even duidelijk zijn over voorwaarden, contracten en de kosten. Zorg dat je voorbereid bent en lees onze aandachtspunten door.

Pech met de auto in het buitenland

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar het is helaas niet altijd te voorkomen; pech met je huurauto. Het is goed te weten hoe je moet handelen, zeker in het buitenland waar een taalbarrière de zaken soms extra ingewikkeld maakt.

Klacht over autoverhuurbedrijf indienen

Helaas loopt het soms niet zoals gepland. Het is dan belangrijk om te weten waar je een klacht kunt indienen en hoe je dat kunt doen. Wij helpen je op weg.

Nieuw & interessant