icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Auto huren in het buitenland: tips bij het boeken

Zeker op luchthavens wemelt het van de aanbieders voor huurauto’s. Waar moet je zijn en wanneer moet je boeken?

Kees Verplanke

Kees Verplanke , Expert Auto, fiets en reizen Bijgewerkt op:18 december 2018

tip-bij-het-boeken huurauto

Wisselende tarieven

Huurprijzen variëren per type auto, huurplaats en seizoen. Afhankelijk van de vraag veranderen ze per dag. Daarbij is de prijs sterk afhankelijk van de gekozen verzekeringen en van extra’s zoals een tweede bestuurder. Prijspeilingen door de Consumentenbond leren wel dat bemiddelaars over het algemeen goedkoper zijn dan verhuurbedrijven met een eigen wagenpark. 

Tips per seizoen

Voor het hoogseizoen geldt: boek vroeg. De prijzen stijgen namelijk naarmate de huurdatum nadert en de kans bestaat dat de auto van je voorkeur niet meer beschikbaar is. Buiten het hoogseizoen is er geen vast patroon in het prijsverloop. Boek dan dus wanneer de prijs je bevalt. In het absolute laagseizoen, zoals in februari en maart, kunnen de prijzen nog wel flink zakken als de huurdatum nadert. 

Vergelijken loont

Een auto huren kun je het best van tevoren regelen in Nederland. Vergelijken is dan makkelijker en dat kan veel voordeel opleveren. Zet de tarieven van verschillende bemiddelaars naast elkaar, inclusief extra kosten. Kijk ook naar vergelijkingssites, zoals Skyscanner. Is de keuze gemaakt, waag er dan een telefoontje aan naar de afdeling reserveringen en vraag naar een lager ‘actietarief’. 

Lees ook:

Nieuw & interessant