icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkope energie

De prijs van energie kan nogal verschillen per energiebedrijf. Sinds begin deze eeuw de energiemarkt is vrijgegeven zijn er veel aanbieders, met een woud aan tarieven. Hoe vind je de goedkoopste leverancier?

Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Bijgewerkt op:9 november 2018

Gebruikstips_elektriciteitsprijs

Overstappen

Veel mensen blijven hangen bij hun energieleverancier, dat is financieel gezien vaak niet gunstig. Je kunt dan het zogeheten 'slaperstarief' betalen. Als je overstapt naar een andere leverancier betaal je vaak veel minder en profiteer je ook nog eens van welkomstkortingen. Lees alles over het kiezen van een energieleverancier.

Overstappen kan ook via onze Energievergelijker. Vergelijk tientallen energieleveranciers op prijs en bijvoorbeeld duurzaamheid. En je kunt meteen overstappen. Een gemakkelijke manier om goedkope energie te krijgen is via ons Energiecollectief. Energiebedrijven kunnen een bod doen in onze veiling, en de goedkoopste aanbieder wint het Collectief. Ze moeten Europese zon- of windstroom aanbieden.

Besparen

Door over te stappen naar een goedkopere aanbieder bespaar je geld, maar je kunt ook op de energie zelf besparen! Vaak kun je verspilling tegengaan zonder aan comfort in te boeten. We hebben een aantal besparingstips op een rij gezet.

Energie die je zelf opwekt hoef je niet bij een energiebedrijf te kopen. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te nemen. Daarmee verdien je zelfs geld met het terugleveren van je zonnestroom aan het net. Op aardgas kun je besparen met een zonneboiler, of met een warmtepomp. Voor beide apparaten geldt een subsidieregeling.

Bekijk ook: