! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Energie vergelijken

Via de Energievergelijker kun je gemakkelijk energie vergelijken en direct overstappen.

Hoeveel ga jij besparen?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

 • icoon-besparen-nieuw

  €318

  Gemiddelde besparing per jaar 

 • icoon-overstappers-nieuw

  71.344

  Gebruikers deze maand

 • icoon-duurzam-nieuw

  Duurzaamheidsscore

  Eerlijk over groene stroom  

Waarom energie vergelijken bij de Consumentenbond?

 • Onafhankelijk energie vergelijken

Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de Energievergelijker van de Consumentenbond. Samen met Pricewise houden we de Energievergelijker up-to-date. Je vergelijkt dus altijd onafhankelijk de energieprijzen.
 

 • Actueel: dagelijks bijgewerkt

Je vergelijkt altijd actuele dagkoersen. De tarieven van leveranciers waarmee we samenwerken, worden dagelijks bijgewerkt.
 

 • Vergelijken op duurzaamheid

Als je energieleveranciers alleen vergelijkt op prijs, kun je geen goede afweging maken. Daarom kun je aanbieders bij ons ook vergelijken op duurzaamheid. Je ziet welk rapportcijfer de energieleveranciers krijgen in ons jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek.

We onderzoeken de duurzaamheid van energieleveranciers samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Hierbij kijken we naar:

 • De geproduceerde of ingekochte stroom
 • De geleverde stroom
 • Het investeringsbeleid
DuurzaamGraphic-min

Energie vergelijken: hoe werkt het?

Energie vergelijken en direct overstappen

Met onze Energievergelijker kun je energiecontracten vergelijken en direct overstappen. Zo bespaar je per jaar gemiddeld €318 op je energierekening.

In de energievergelijker moet je een aantal gegevens invullen. Zoals de grootte van je gezin, je postcode en je energieverbruik. Ook kun je aangeven of je een dubbele meter of zonnepanelen hebt. Vervolgens vul je in bij welke energieleverancier je nu zit. Zo kunnen we alle energieleveranciers het beste vergelijken en krijg jij het beste aanbod.

Alle overstapdiensten

Profiteer van lage, vaste tarieven.

Met onze overstapdiensten bespaar je elk jaar op je energierekening. Want na de einddatum van je energiecontract betaal je meestal duurdere, variabele tarieven. Dat is zonde. Want dan geef je elke maand onnodig veel geld uit.

Daarom is overstappen zo aantrekkelijk. Je kiest elk jaar weer voor de zekerheid van vaste - lagere - tarieven. Zo houd je de energierekening zo laag mogelijk.

Bekijk alle overstapdiensten

Stekkers algemeen-min

Nog meer besparen op energie?

 • dakisolatie-2-1200x800px

  Isolatie: een slimme investering

  Een goed geïsoleerd huis is comfortabel en energiezuinig. En bespaart je uiteindelijk veel geld. Investeren in verbeterde isolatie levert een veel hoger rendement dan geld op een spaarrekening. Lees hoe je dat doet.

  Woning isoleren

 • warmtefonds-1-1200x800px

  Subsidies en leningen voor een duurzaam huis

  Huizen in Nederland moeten duurzamer worden en uiteindelijk van het gas af. Maar hoe betaal je dat? We geven een overzicht van de subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.

  Alle subsidies en leningen

Nieuws over energie

 • voordeelcoach-mp-1200x800px
  Nieuws | 12 nov.

  Consumentenbond helpt consumenten besparen met Voordeelcoach-app

  De Consumentenbond gaat consumenten helpen met inzicht in en besparen op hun verzekeringen en energiecontracten. Vanaf 6 november is daarvoor de Voordeelcoach-app beschikbaar.
 • Artikel_slimmethermostatengebruiksmanagers
  26 aug.

  Test slimme thermostaten

  Slimme thermostaten: je kunt ze met een app bedienen en zijn soms zelfprogrammerend of uitbreidbaar met slimme radiatorknoppen. Welke is het beste voor welke situatie?
 • Winnaar 1 jaar gratis groene energie
  Nieuws | 21 aug.

  Winnaar 1 jaar gratis ‘zekergroene’ energie bekend

  De familie Vasbinder uit Koog aan de Zaan is de gelukkige winnaar van 1 jaar gratis groene energie van een duurzame leverancier. Dat is de uitkomst van de verloting onder alle overstappers van het Zekergroen Energiecollectief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu.

Hulp nodig of vragen?

Heb je een vraag of wil je een idee delen?  Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen, of hoe zij besparen op hun energie? Je kunt het allemaal kwijt op het forum.

 

Bekijk het forum