icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
 • Zorgverzekering vergelijken 2024

Tussentijds overstappen van zorgverzekering

In uitzonderlijke situaties kun je tijdens het jaar een nieuwe zorgverzekering kiezen. Bijvoorbeeld als je 18 wordt of uit het buitenland komt. Bij sommige verzekeraars kun je onder voorwaarden een aanvullende polis aanpassen tijdens het lopende verzekeringsjaar. Wat de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. 

E-mailreeks zorg

Gelden eerdergenoemde uitzonderingen niet voor jou? Dan is het op dit moment niet mogelijk om over te stappen van zorgverzekering in onze Zorgvergelijker. Je kunt je wel aanmelden voor onze gratis e-mails. Hiermee houden we je op de hoogte van nieuws over zorgverzekeringen en andere onderwerpen.

Meld je aan

Goed om te weten

 • Zorgverzekering 2024: wat verandert er

  Wat verandert in 2024 aan de zorgverzekering, hoe hoog is komend jaar de verwachte zorgpremie en hoeveel bedraagt het verplichte eigen risico? Wij vertellen het je.

  Lees er meer over

Nieuws

 • Handhavingsverzoek NZA
  Nieuws | 27 jun.

  NZa neemt onvoldoende stappen om consumenten te beschermen in huidige zorgstelsel

  De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) komt maar deels tegemoet aan het handhavingsverzoek dat de Consumentenbond in november 2023 indiende vanwege schending van informatie- en transparantieverplichtingen. Op zich goed nieuws, maar het besluit gaat niet ver genoeg.
 • provisietransparantie
  25 jun.

  Provisietransparantie

  Voordat je een schadeverzekering afsluit, moeten verzekeringstussenpersonen uit zichzelf melden hoeveel zij hieraan verdienen. Dat heet actieve provisietransparantie.
 • Lange wachtlijsten GGZ
  Nieuws | 4 apr.

  Toezichthouder moet harder ingrijpen bij lange wachtlijsten GGZ

  De Consumentenbond wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) harder ingrijpt bij de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Om dat te bereiken, heeft de Consumentenbond een handhavingsverzoek bij de NZa ingediend. Zorgverzekeraars contracteren te weinig zorg in de GGZ.

Wij hebben het beste met je voor

Het gebruik van de Zorgvergelijker is gratis. Je kunt vaak ook direct afsluiten. Hiervoor maken wij afspraken met verzekeraars. Wij ontvangen een vergoeding als de verzekering via onze Zorgvergelijker wordt aangevraagd. Deze gebruiken wij om bedrijven en overheid scherp te houden. En te vechten voor verbetering van de zorgmarkt.

Lees meer

zorgteam